HJK P17 Akatemia valmiina SM-sarjaan

Kevään pitkä P17 SM-karsinta on saatu päätökseensä ja Klubi on valmiina SM-sarjaan.

HJK P17 Akatemia - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK sijoittui omassa SM-karsintalohkossaan kolmanneksi. Pisteen edelle sijoittui KäPa sekä kolmen pisteen erolla Klubiin lohkon voittanut FC Honka. Klubin karsintasarjaan mahtui 11 voittoa, viisi tasapeliä ja kaksi tappiota.

– Karsinta oli tiukka, kuten yleensäkin. Meillä oli kaikki omissa käsissä viimeiseen matsiin saakka, mutta Honka oli tuossa parempi ja vei ansaitusti pisteet. Karsinnoissa voi tapahtua mitä vaan ja pitää myös oppia hyväksymään, että futiksessakaan ei välttämättä voita jokaista matsia. Silti meidän pitää pystyä jatkossa kääntämään etenkin tiukat tasurit voitoiksi, joukkueen päävalmentaja Mikael Forssell kertaa kevättä.

Klubi kohtaa SM-sarjan ensimmäisessä ottelussaan vieraskentällä Turun Palloseuran, joka sijoittui karsintalohkon kuudenneksi. SM-sarja pelataan 12 joukkueen yksinkertaisena sarjana.

– Eteläinen karsintalohko oli tosi kovatasoinen ja hyviä jengejä tippui pois. On mielenkiintoista nähdä miten pohjoisemmat jengit ovat valmistautuneet kaatamaan meidät. Toki hienoa päästä kohtaamaan myös lähialueen tutut vastustajat uudestaan.

– Tavoitteenamme on mestaruus. Sen saavuttaminen vaatii paljon, mutta jos emme uskaltaisi sanoa tätä tavoitetta ääneen, jotain olisi pahasti pielessä, Forssell lisää.

Katso HJK P17 Akatemian tulevat SM-matsit tästä.