Anton Aaltonen HJK:sta FC Interiin

HJK Töölössä 8-vuotiaana aloittanut Aaltonen kulki läpi koko Klubin akatemiaputken.

Anton Aaltonen - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Anton Aaltonen

19-vuotias keskikenttäpelaaja Anton Aaltonen siirtyy HJK:sta Turun FC Interiin. Aaltosen sopimus HJK:n kanssa oli voimassa myös alkavalle kaudelle, mutta seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirron ehdoista.

Aaltonen on HJK:n oma kasvatti, joka aloitti Klubissa 8-vuotiaana HJK Töölön kaupunginosajoukkueessa kulkien sen jälkeen läpi kaikkien seuran akatemiajoukkueiden. Kolme viime kautta hän edusti HJK Klubi 04:ää ja oli viime kaudella joukkueen tehokkain pelaaja.

– Aaltonen kuuluu HJK:n erittäin lahjakkaaseen 2003-syntyneiden ikäluokkaan. Hänen lisäkseen jalkapallosta ovat tehneet itselleen ammatin myös ainakin Agon Sadiku, Casper Terho, Kai Meriluoto, Marius Könkkölä, Elmo Henriksson, Kalle Wallius, Leo Walta ja Henri Salomaa, toteaa HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula.

Anton Aaltonen on toisen polven ammattilaisjalkapalloilija, jonka isä Mika muistetaan eritoten haamumaalistaan TPS-paidassa Internazionalea vastaan San Sirolla. 

Takkula pääsi itsekin valmentamaan Anton Aaltosta tämän ollessa 15-vuotias.

– On ollut hienoa seurata Antonin kasvua pelaajana ja ihmisenä. Haluan koko HJK:n puolesta kiittää Antonia ja toivottaa menestystä jatkoon. Ja jos pojasta polvi paranee, niin ehkä aikanaan näemme jotain San Siron ihmettäkin suurempaa, Takkula hymyilee.

Aaltosen lisäksi niin ikään kolme kautta HJK Klubi 04:ää edustanut Daniel Rökman pelaa ensi vuonna FC Interissä.