Nuorten maajoukkuepelaaja Klubiin

Keskikenttäpelaaja Pyry Hannola siirtyy Klubiin tanskalaisesta FC Midtjyllandista.

Ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluva Pyry Hannola, 18, siirtyy HJK:n riveihin kauteen 2021 jatkuvalla sopimuksella, jossa on optio kaudesta 2022.

Pyry Hannola on ikäluokkansa parhaimpia keskikenttäpelaajia ja HJK on seurannut hänen edesottamuksiaan jo pitkään. 

– Pyry on taitava, monipuolisen syöttövalikoiman omaava vasenjalkainen pelaaja, jolla on vahva ymmärrys peruspelaamisesta. Hän sopii hyvin HJK:n pelitapaan ja tuo pallollista laatua erityisesti hyökkäyspelin vaiheisiin. Tämän lisäksi Pyry on erittäin määrätietoinen ja tavoitteellinen huippu-urheilija, joten hänen pelaajaprofiilissaan moni asia täsmää HJK:n määrittelemiin vaatimuksiin, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula sopimuksen taustoista.

HJK:n tavoite on tarjota kansainvälisesti kilpailukykyiset päivittäisvalmennus- ja harjoitteluolosuhteet. 

– Pyry tiedosti seuran vahvuuden kehittää nuoria potentiaalisia pelaajia. Hän halusi tarttua haasteeseen ja vaikka tiedostaa kovan kilpailutilanteen, niin hän näki HJK:n toimintaympäristön vaatimustason sopivan hänelle kehittyäkseen pelaajana ottamaan seuraavat stepit, Takkula täsmentää.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Pyry Hannola voitti menneellä kaudella Tanskan U19 mestaruuden FC Midtjyllandissa ja edusti seuraansa myös UEFA Youth Leaguessa. Otteluita kertyi myös FC Midtjyllandin reservijoukkueessa. Hän on edustanut Suomea nuorten U16-, U17- ja U18-maajoukkueissa.

Veikkausliigassa Pyry Hannola debytoi jo 15-vuotiaana RoPSin paidassa.

Tervetuloa Klubiin, Pyry!