Klubille toinen maaliton tasapeli putkeen

Tappioton HJK matkasi torstaina Veikkausliigan kärkikamppailuun Seinäjoelle kautensa kahdella voitolla aloittaneen SJK:n vieraaksi.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki

Edellisessä pelissään Kuopiossa maalittomaan tasapeliin jääneen Klubin avauksessa ei nähty suuria muutoksia edellisestä. Vaihtopenkin puolella sen sijaan nähtiin uudet kasvot, kun nigerialainen Elderson oli ensimmäistä kertaa kokoonpanossa Veikkausliigan kamppailussa.

Ottelun alku oli melko tunnustelevaa peliä, vaikka molemmat prässäsivätkin melko korkealta. HJK piti jälleen palloa enemmän hallussaan, kun taas SJK hyökkäsi melko suoraviivaisesti ja pitkillä avauksilla. SJK onnistui aiheuttamaan Klubille muutaman pallonmenetyksen lähellä Maksim Rudakovin maalia, mutta pääsääntöisesti rohkeasti palloa liikuttanut Klubi onnistui murtamaan isäntien prässin.

Ensimmäinen nelivitonen oli ehtinyt edetä jo yli puoli, kun HJK sai ottelun toistaiseksi parhaat paikat. Sebastian Dahlström vapautti Lassi Lappalaisen upealla pystysyötöllä puolittaiseen läpiajoon, mutta pieneen kulmaan ajautuneen Lappalaisen etukulmaan suuntautunut laukaus kimposi maalin ohi SJK:n puolustuksesta. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Faith Obilorille avautui loistava tekopaikka, mutta topparin laukaus painui ohi Jesse Östin vartioiman SJK-maalin.

Jakson loppua kohti edetessä pelin ote pysyi Klubilla, mutta hyvästä paineesta huolimatta helsinkiläiset eivät onnistuneet luomaan enempää tekopaikkoja. Lopulta tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

– Paremmin oltaisiin voitu tehdä asioita se on selvää. Toisella jaksolla pitää parantaa peliä kentän ylemmällä alueella, Klubin puolustuslinjassa urakoinut Henri Toivomäki summasi avausjakson jälkeen.

SJK aloitti toisen puoliskon väkevästi ja pelin painopiste pysyi HJK:n päädyssä. 53. minuutilla syntyi isännille oivallinen tekopaikka, kun pallo pomppi boksissa vapaana olleelle Serge Atakayille, jonka vedon Rudakov torjui oikea-aikaisen vastaantulon myötä jalallaan.

Kotijoukkueen kova rynnistyis laantui ja Klubi pääsi hiljalleen takaisin peliin mukaan. Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Marco Bueno tuli Eetu Vertaisen tilalle kärkeen.

Bueno oli heti lähellä siirtää Klubin johtoon, kun meksikolainen pääsi jatkamaan Kaan Kairisen antaman kulmapotkun päällään. SJK:n puolustajasta kimmokkeen ottanut pallo päätyi kuitenkin Östin näppeihin.

Seuraavaksi oli Rudakovin vuoro venyä, kun venäläinen torjui ensiksi yllättävän vedon etutolpalta, ja heti perään hän sai näppinsä väliin Mosan ovelaan suoraan kulmapotkusta tulleeseen maalintekoyritykseen.

73. minuutilla nähtiin toinen vaihto Evans Mensah’n tehdessä kentällä tilaa Akseli Pelvakselle. Heti perään Rudakov joutui jälleen torjuntatöihin. Tällä kertaa aivan vapaaseen vetopaikkaan ajanut Jeremiah Streng sai todeta Klubi-vahdin päivän vireen ylitsepääsemättömäksi.

Klubi suoritti kolmannen vaihtonsa viimeisen kympin jo ollessa käynnissä, kun Ivan Tarasov tuli kentälle Lassi Lappalaisen tilalle.

Molemmilla oli vielä ottelun viimeisillä minuuteilla tilaisuutensa, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty Seinäjoen illassa. Kokonaisuudessaan ottelu oli melko tasaväkinen, joskin SJK oli hienoisesti niskan päällä toisella jaksolla. –

– Kaksijakoinen ottelu. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, toisella puoliajalla en tiedä mitä tapahtui. SJK:lla oli melkein 20 minuutin mittainen jakso, jolloin me ei meinattu päästä pois omalta alueelta. Voitaisiin pelata nopeammin, kun päästään vastustajan linjan eteen, täydet minuutit Klubin laitapakin tontilla urakoinut Nikolai Alho kertoi ottelun tauottua.

Neljästä ottelusta tappioitta selvinneellä HJK:lla on kasassa kahdeksan pistettä, jonka myötä hallitseva mestari on sarjan piikkipaikalla.

Seuraavan kerran HJK pelaa tiistaina 23.4, kun vuorossa on Stadin Derby! Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla kello 18:30.
Liput Tiketistä

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Toivomäki, Rafinha, Obilor, Alho – Dahlström, Kairinen, Mensah (73. Pelvas), Singh, Lappalainen (83. Tarasov) – Vertainen (61. Bueno)

HJK Line-up: SJK vs HJK 18.4.2019