Bojan Radulovic nosti Klubin tasoihin Metroderbyssä

Espanjalaiskärki kasvatti kauden maalisaldonsa jo kymmeneen.

Bojan Radulovic ja maali numero 10.

FC Honka vs HJK 1–1 (0–0)
55’ Otso Koskinen 1–0
90’ Bojan Radulovic 1–1 rp

HJK:n tasapelipainotteinen kausi sai jatkoa lauantai-iltana, kun Tapiolassa pelattu Metroderby päättyi 1–1-tasalukemiin. Klubi ei ole hävinnyt hetkeen, mutta tasapelejä on kertynyt edellisten yhdeksän liigaottelun aikana peräti kuusi.

– Tiukka peli. Niillä oli muutama paikka, ja samoin meillä. Vaikea sanoa, oliko tulos oikeutettu, mutta tiukkaa oli. Oma peli oli ihan ok, mutta harmittaa, ettei tullut nollapeliä, harmitteli HJK:n maalivahti Jesse Öst.

Ensimmäinen puolikas tarjoili katsojille pääsääntöisesti laadukasta Veikkausliiga-futista. Sateesta huolimatta kenttä pysyi hyvässä kunnossa, ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä hyvin tasaisella avausjaksolla.

Tuomas Ollila: ”Ei riitä.” Katso haastattelu.

Klubi oli lähellä aloittaa maalinteon jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Tuomas Ollilan ovela sivuvapaapotku yllätti Honka-vahti Maksim Rudakovin, mutta kierteinen laukaus kolahti harmillisesti tolppaan.

Valtava määrä HJK-kannattajia oli saapunut Tapiolaan.

HJK:n avausjakson kenties paras maalipaikka siunaantui Roope Riskille, joka pääsi ensimmäisenä käsiksi Miro Tenhon jatkamaan palloon. Kaksinkertainen liigan maalikuningas on tehnyt urallaan vastaavista paikoista tukun maaleja, mutta tänään yritys ei osunut maalipuiden väliin.

Roope Riski oli toista kertaa tällä kaudella avauksessa.

Hongalla ei ollut juuri vaarallisia tilanteita, mutta kotijoukkue sai pallon kertaalleen maalikehikkoon. Noin 20 minuutin kohdalla nopea hyökkäys pelattiin boksiin Florian Krebsille, jonka laukaus kimposi HJK-kapteeni Tenhon jalasta ylärimaan.

Jesse Öst otti tänään komeita ja tärkeitä koppeja maalinsuulla. Öst lähetti myös kiitokset kannattajille upeasta tuesta. Katso haastattelu.

Klubin heikoin jakso sijoittui heti toisen puoliskon alkuun, ja Honka iskikin ottelun avausmaalin 55. peliminuutilla. Jesse Öst torjui Krebsin tulisen kaukolaukauksen, mutta Honka-pelaajilla oli aivan liikaa tilaa paluupallossa. Roman Eremenko tarjoili, ja Otso Koskinen sijoitti pallon pilkun tuntumasta ylänurkkaan.

Topi Keskinen toi vauhtia ja suoraviivaisuutta toiselle puoliajalle.

HJK reagoi takaiskuun hyvin, ja viimeisen puolituntisen aikana paine oli lähes täydellisesti Hongan kenttäpuoliskolla – lukuun ottamatta yhtä Lucas Kaufmannin terävää vastaiskua, jonka Öst torjui upeasti.

Vahvasta hallinnasta huolimatta hyvät maalipaikat olivat kortilla, ja Hongan puolustus peitti tilanteita jatkuvasti kulmapotkuiksi. Painostus kuitenkin palkittiin lisäajan kynnyksellä, kun Hongan Lauri Laine pelasi palloa boksissa kädellään, ja erotuomari Peiman Simani tuomitsi Klubille rankkarin.

Rangaistuspotkua asteli laukomaan tuttuun tapaan Bojan Radulovic, joka oli tullut vaihdosta kentälle vajaan tunnin kohdalla. Espanjalaiskärki ei erehtynyt tälläkään kertaa, vaan pallo löysi varmasti tiensä Rudakovin selän taakse. Maali oli Radulovicille jo kauden kymmenes.

– Aika huonot fiilikset – meidän olisi pitänyt voittaa. Saatiin onneksi loppuun maali, jolla vähän pelastettiin tulosta, mutta ei riitä. Olisi pitänyt hoitaa, totesi pettynyt Tuomas Ollila.

Jukka Raitala.

FC Honka vs HJK 1–1 (0–0)
55’ Otso Koskinen 1–0
90’ Bojan Radulovic 1–1 rp

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Matti Peltola, Miro Tenho, Jukka Raitala – Pyry Soiri (71’ Kevin Kouassivi-Benissan), Lucas Lingman, Perparim Hetemaj, Tuomas Ollila (78’ Atom) – Santeri Hostikka, Kai Meriluoto (46’ Topi Keskinen), Roope Riski (56’ Bojan Radulovic)