Enoch Banza Norjaan

Klubin oma kasvatti siirtyy norjalaiseen Raufossiin. Siirto on yhdeksäs HJK:n akatemiakasvatin kansainvälinen siirto kahden vuoden sisään.

Enoch Banza - HJK Helsinki

HJK:n oma kasvatti ja koko HJK:n akatemiapolun läpikäynyt laituri Enoch Banza, 21, siirtyy Norjan 1. divisioonassa pelaavaan Raufoss IL:ään kahden vuoden sopimuksella. Enoch Banzalla oli voimassa oleva sopimus HJK:n kanssa, mikä on huomioitu siirtosopimuksessa.

Enoch Banza aloitti jalkapalloilun kahdeksanvuotiaana HJK Malmissa. Liigajoukkueen ringissä Banza on ollut vuodesta 2017, jolloin hän solmi HJK:n kanssa kolmen vuoden sopimuksen, jota jatkettiin viime vuonna 2020. 

Enoch Banza pelasi HJK Klubi 04:n riveissä kausina 2017–2018 yhteensä 34 ottelua ja teki viisi maalia. Edustusjoukkueessa hän pelasi 11 ottelua. Banzan uraa vauhdittivat onnistuneet lainasopimukset KPV:n (2019) ja RoPSin (2020) kanssa. 

Enoch Banzan siirto Norjaan on kahden vuoden aikana yhdeksäs HJK:n akatemiakasvatin kansainvälinen siirto. Aiemmat siirrot:

2019: Lassi Lappalainen (Bologna FC), Leo Walta (FC Nordjylland), Sebastian Dahlström (FC Sheriff Tiraspol, vapaa siirto), Marius Könkkölä (KRC Genk). 

2020: Julius Tauriainen (SC Freiburg), Jimi Tauriainen (Chelsea FC), Luka Hyryläinen (Eintracht Frankfurt), Nikolai Alho (MTK Budapest, vapaa siirto).

– Haluun kiittää kaikkia HJK-taustoja, pelaajia ja faneja, jotka ovat uskoneet minuun. Nyt minun on aika lähteä uuteen ympäristöön, ja lähden hyvillä fiiliksillä. Klubista jäi ihan hyvät fiilikset mun ajasta. Tietenkin kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta olen iloinen, että sain kasvaa HJK:n ympäristössä, kertoo Banza terveisinä kaikille klubilaisille.

– Lämmin ja iso kiitos Enochille kaikesta panoksesta Klubissa vuosien varrella. Ollut antoisaa seurata hänen polkua aina HJK-Malmin kaupunginosajoukkueesta kohti liigajoukkuetta. Onnea ja menestystä uuteen haasteeseen, toivottaa HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula koko Klubiväen puolesta.

Paljon onnea ja menestystä Euroopan kentillä, Enoch Banza!