Eurotaival vie HJK:n seuraavaksi Bulgariaan

Klubi saa nopeasti uuden mahdollisuuden Ludogoretsin kukistamiseen.

Kokenut Perparim Hetemaj osui viime viikolla Ludogoretsia vastaan.

Ludogorets Razgrad vs HJK
To 13.10.2022 klo 22:00
UEFA Europa league – Huvepharma Arena

Veikkausliigan mestaruuden viikonloppuna varmistanut HJK jatkaa pikaisella tahdilla Eurooppa-liigan taivaltaan, kun helsinkiläiset matkustavat keskiviikkona Bulgariaan Ludogoretsin vieraaksi. Joukkueet kohtasivat viime viikolla Töölössä, jossa lievästi Klubin komennossa käyty ottelu päättyi lopulta lukuisten hyvien maalipaikkojen jälkeen 1–1-pistejakoon.

221012 LUD-HJK Treenit MD-1
Ludogorets Arena

– Ludogorets on tietysti hyvässä muistissa viime viikolta. Pelasimme viimeksi hyvän pelin, mutta on selvä juttu, että vieraskentällä täytyy vielä siitä parantaa, jotta voimme saada hyvän tuloksen. Kotona pystyimme kontrolloimaan peliä yhtä kymmenminuuttista lukuun ottamatta, ja meidän täytyy ottaa siitä itseluottamusta huomiseen, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Torstai-illan ottelu pelataan noin Bolt Arenan kokoisen Huvepharma Arenan luonnonnurmella. Stadionille odotetaan noin 5000 katsojaa, ja Klubi-kannattajia on paikan päälle saapumassa parisen kymmentä.

Eurooppa-liigan C-lohkossa Real Betis on matkalla jatkopaikkaan, kun espanjalaisryhmä on voittanut kaikki kolme otteluaan. Toisesta sijasta tullaan käymään tiukka kamppailu: tällä hetkellä Ludogorets on toisessa sijassa kiinni neljällä pisteellään, mutta AS Roma hengittää niskaan vain pisteen päässä. Yhden pisteen saalistaneella Klubillakin on vielä sanansa sanottavana, mutta se vaatisi käytännössä voittoa huomenna. Myös lohkon kolmas sija on arvokas, sillä Eurooppa-liigan lohkokolmoset etenevät Konferenssiliigan pudotuspeleihin.

UEL Lohko C   O  P  ME
Real Betis         3  9   7-3
Ludogorets      3  4   5-5
AS Roma          3  3   5-4
HJK                    3  1   1-6

HJK nappasi viikonloppuna 1–0-vierasvoiton FC Hakasta, mikä varmisti seuran historian 32. Suomen mestaruuden. Ludogorets puolestaan katkaisi joukkueelle jopa poikkeuksellisen pitkän, neljän ottelun mittaisen voitottoman putkensa kukistamalla Bulgarian liigan kärkikamppailussa CSKA Sofian maalein 2–1. Ludogoretsin edellinen neljän ottelun mittainen voitoton putki kilpailullisissa otteluissa oli niinkin kaukaa kuin helmikuulta 2020.

HJK:n Bulgariaan matkustava ryhmä: Conor Hazard, Jakob Tånnander, Jukka Raitala, Matti Peltola, Miro Tenho, Arttu Hoskonen, Pyry Soiri, David Browne, Casper Terho, Lucas Lingman, Manuel Martic, Nassim Boujellab, Perparim Hetemaj, Atom, Santeri Väänänen, Johannes Yli-Kokko, Santeri Hostikka, Anthony Olusanya, Bojan Radulovic, Malik.