Vuosi avattu voitolla – Ossi Virta: ”Tästä on hyvä jatkaa”

HJK kohtasi Liigacupin avauksessa IFK Mariehamnin täydessä Talin hallissa. Klubi käänsi tapahtumarikkaalla toisella puoliajalla ottelun 1-0-voitoksi.

HJK vs IFK Mariehamn
82 ‘Anthony Olusanya
Yleisömäärä: 500

Ensimmäinen puoliaika oli melko tunnusteleva, eikä maalipaikoilla juhlittu. Klubi otti pallonhallinnan itselleen puoliajan edetessä. Varsinkin Lucas Lingman toimi pallollisen pelin kapellimestarina keskikentän pohjalla.

Ensimmäisen puoliajan ainoa laukaus maalia kohti nähtiin 32. minuutilla, kun Topi Keskinen murtautui IFK Mariehamnin boksiin. IFK-vahti Matias Riikonen venyi kuitenkin etualakulmaan suuntautuneen laukauksen eteen.

Jesse Öst kantoi vuoden avausottelussa kapteeninnauhaa.

Päävalmentaja Ossi Virta johti ensimmäistä kertaa joukkuettaan uuden valmennusryhmänsä kanssa. Tämän kauden tarina oli tärkeää aloittaa voitolla.

– Aina pitää olla paineita, rakastan paineita. Aina pelataan voitosta. Ensimmäinen juttu on aina voittaa, ja toisena sitten toteuttaa pelissä niitä asioita, mitä on harjoituksissa painotettu ja pyritty viemään eteenpäin, Virta sanoi.

Päävalmentaja Ossi Virran kommentit IFK Mariehamn -matsista.

HJK tuli todella räväkästi toiselle puoliajalle ja IFK Mariehamn oli hätää kärsimässä. Anthony Olusanya harhautteli IFK-puolustuksen välistä itsensä laatupaikkaan, Santeri Hostikka pääsi kokeilemaan 17 metristä ja Keskinen laukoi ylärimaan.

Aaro Toivonen pelasi perjantaina kolmannen matsinsa HJK:n edustusjoukkueessa.

Aaro Toivonen pelasi kolmatta kertaa HJK:n edustusjoukkueessa, ja jokaisesta pelistä on tullut 1-0-voitto. Toivonen oli Klubin parhaimmistoa keskikentän pohjalla.

– Olen keskittynyt nämä kaksi viikkoa siihen, että pääsee tahtiin mukaan ja pystyy suoriutumaan kentällä. Tavoitteenani on olla pelaavassa kokoonpanossa. Siihen nähden ihan hyvä suoritus tänään, ihan tyytyväinen olen omiin otteisiini, Toivonen kommentoi.

Toivonen jätti kentän vajaan tunnin kohdalla. Hänen tilalleen tuli testillä tämän ja ensi viikon Klubissa oleva Hans Nunoo Sarpei, jonka tekemästä riistosta lähti Olusanyan 1-0-maali.

Aaro Toivoinen pelasi vahvasti keskikentällä.

Paine kasvoi, ja HJK otti pelin käytännössä täysin haltuunsa. Vaarallisia tilanteita syntyi jatkuvasti, vain maali puuttui. Varsinkin Keskinen oli jatkuvasti vaarallinen, kuten viime kaudellakin. 67. minuutilla Keskinen haastoi hyvin keskustaan ja sai jalan vapaaksi, mutta Riikonen piti edelleen IFK:n maalin koskemattomana.

Ottelu muuttui 77. minuutin kohdalla Klubin kannalta astetta hankalammaksi, kun HJK:n paidassa debyyttiään pelannut Oscar Moros Gracia menetti pallon ja joutui rikkomaan alimpana pelaajana. Erotuomari Oliver Reitala nosti Moros Gracialle suoran punaisen kortin.

Carlos Moros Gracia lähti suihkun puolelle suoralla punaisella kortilla.

HJK ei tästä lannistunut. Hetkeä myöhemmin pirteästi pelannut Olusanya haastoi rohkeasti IFK-puolustusta ja palkinnoksi syntyi ottelun voittomaali. Keskitykseltä näyttänyt pallo kimposi lopulta hieman onnekkaasti maaliin IFK-puolustaja Hussein Sulemanin pään kautta.

– Meillä oli laskujeni mukaan kymmenkunta maalintekotilannetta, joista olisimme voineet tehdä maalin. Vastustajalla oli ehkä kaksi hyvää tilannetta, joista jälkimmäinen oli erittäin hyvä maalintekopaikka. Ansaittu voitto mielestäni pelitapahtumiin nähden, Virta kommentoi.

Testillä olevan Hans Nunoo Sarpein riisto johti lopulta Klubin voittomaaliin.

HJK puolusti laadukkaasti johtomaalin jälkeen, eikä vierasjoukkue pystynyt luomaan juurikaan laatupaikkoja. Klubin kapteenina toiminut Jesse Öst piti kauden avauksessa nollapelin, torjuntoja kertyi lopulta ainoastaan yksi.

– Oli ilahduttavaa nähdä, että pelaajat pyrkivät toteuttamaan niitä asioita, mitä olemme puolentoista viikon ajan ehtineet harjoittelemaan. Moni niistä asioista meni eteenpäin, totta kai siellä on paljon korjattavaa ja kehitettävää, kun olemme vasta alussa. Lisäksi nuorista pelaajista jäi tosi positiivinen fiilis. Tästä on erittäin hyvä jatkaa, Virta totesi.

Talin halli oli perjantaina loppuunmyyty ja tunnelma oli perjantai-iltapäivän matsissa komea. Kiitos siitä kannattajille!

Seuraavan kerran Liigacupin pisteistä pelataan ensi viikon lauantaina. Paikka on sama, mutta tällä kertaa Klubi on vierasjoukkue ja Veikkausliigaan noussut Gnistan on isäntänä. Otteluun on näillä näkymin avautumassa pieni määrä lippuja myös HJK:n kannattajille. Lisätietoa tulossa ensi viikolla HJK:n somekanavissa.

Katso kooste matsista.

HJK vs IFK Mariehamn
82 ‘Anthony Olusanya
Yleisömäärä: 500

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Noah Pallas – Joona Toivio – Carlos Moros Gracia – Kevin Kouassivi-Benissan – Aaro Toivonen (57´ Hans Nunoo Sarpei) – Lucas Lingman (57’ Atom) – Liam Möller (80′ Andreas Vaher) – Santeri Hostikka – Topi Keskinen (David Ezeh 74’) – Anthony Olusanya