HJK havittelee kärkipaikkaa Kuopiossa

Sunnuntaina Kuopiossa taistellaan Veikkausliigan kärkipaikasta, kun HJK kohtaa isäntäjoukkue Kuopion Palloseuran. 

Luis Murillo - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Luis Carlos Murillo

Voitolla HJK nousisi kuopiolaisten ohi sarjataulukossa, vaikka klubilaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Myös teoreettinen etu FC Interiin säilyisi, koska myös turkulaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän kuin HJK.

Torstaina pelattu 1-1 kotitasapeli FC Lahtea vastaan oli varmasti pettymys kaikille HJK:n kannattajille. Nyt Klubi haluaa varmasti pestä kasvonsa Kuopiossa. 

Tehtävä ei ole helppo, sillä hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura on aloittanut mestaruuden puolustamisen hyvin ja on sarjan kärkipaikalla tasapistein FC Interin kanssa. Kun yksi legendaarisimmista suomalaisseuroista sai viime kauden lopuksi nostaa mestaruuspyttyä ensimmäisen kerran 43 vuoteen, se ei varmasti halua odottaa seuraavaa kertaa yhtä kauan. 

Kuopiolaisten mestaruuden mielenkiintoisuutta lisää se, että seuran vahva mies Ari Lahti näyttelee suurta roolia suomalaisessa jalkapallossa muutenkin. Kun sama mies on myös Suomen Palloliiton puheenjohtaja, kun Huuhkajat selvittivät ensimmäisen kerran tiensä arvoturnaukseen, niin voi puhua aidosti menestyksekkäästä ”piällysmiehestä”.

KuPS menetti mestaruusvalmentajansa Jani Honkavaraan lakeuksille SJK:hon. Tämä oli varmasti menetys, koska Honsun osuutta savolaismenestykseen ei ole kieltänyt kukaan. Tilalle tullut 60-vuotias norjalainen Arne Erlandsen on aloittanut mestaruuden puolustamisen vahvasti. Hänen valmentajameriittinsä ovat kovat; hän on valmentanut joukkueensa hopealle sekä Ruotsissa (IFK Göteborg) että Norjassa (Lillestrøm). 

KuPS on lähtenyt puolustamaan mestaruuttaan tiukalla permanentilla: Peräti 9 pelaaja on tällä kaudella esiintynyt kaikissa otteluissa. Joukkueen ykköstähti on toistaiseksi ollut Klubiakin vastaan kaksi kertaa osunut Ilmari Niskanen, joka johtaa myös joukkueensa maalipörssiä kuudella osumallaan. Viime kierroksilla joukkuetta on vahvistanut Indonesiasta palannut Petteri Pennanen.

HJK:ta vastaan reilu viikko sitten KuPS oli ajoittain kohtuullisen suurissa vaikeuksissa energisesti esiintynyttä isäntäjoukkuetta vastaan. Klubin maalintekijät olivat tuolloin Roope Riski ja Tim Väyrynen. FC Lahtea vastaan Eetu Vertainen sai avattua kauden maalitilinsä Veikkausliigassa. 

Päävalmentaja Toni Koskela odottaa sunnuntaina tiukkaa peliä.

– Kova ja fyysinen peli on tiedossa Kuopiossa. KuPSilla on selkeä identiteetti ja siihen liittyvät vahvuutensa sekä hyviä pelaajia näitä toteuttamaan. Niin on tietysti meilläkin. Uusi kohtaaminen tulee nopeasti. Molemmat joukkueet ja pelaajat ovat toisillaan tuoreessa muistissa, joten samat pelilliset asiat korostuvat huomenna kuin viime lauantainakin.

KuPS vs HJK
Su 9.8.2020 klo 18:30
Savon Sanomat Areena, Kuopio

TV Live: Ruutu »