HJK joutui tyytymään pistejakoon RoPSin isäntänä

HJK kohtasi runkosarjan viimeisessä ottelussaan RoPSin Töölössä. Tapahtumarikkaassa kamppailussa nähtiin neljä maalia ja näyttäviä torjuntoja, mutta lopputulos oli Klubille pettymys.

HJK vs RoPS 1.9.2019
Eetu Vertainen ja Santeri Väänänen

HJK vs RoPS 2-2 (1-1)

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin kaksi muutosta voitokkaasta Honka-kamppailusta, kun Henri Toivomäki ja Erfan Zeneli olivat avauksessa Victor Luizin ja Evans Mensahin tilalla.

Ensimmäinen puoliaika

Klubi sai otteluun lentävän lähdön, kun Riku Riski huudatti maalilla runsaslukuista kotiyleisöä jo neljännellä minuutilla. Erinomaisen alustuksen Riskin kauden seitsämänteen osumaan tarjoili Zeneli.

Vierasjoukkue RoPS ei takaiskusta hätkähtänyt, vaan onnistui luomaan hyvän paineen Klubin päätyyn. Kymmenennellä minuutilla HJK-vahti Maksim Rudakov joutui venymään ensimmäistä kertaan kunnon torjuntaan, kun venäläinen esti maaliviivalta vieraiden kulmapotkusta tulleen yrityksen.

Seuraavaksi maalintekoa pääsi yrittämään Tim Väyrynen. Aivan vapaana RoPSin boksissa ollut hyökkääjä pääsi puskemaan erinomaisesta paikasta, mutta pusku painui niukasti yli Antonio Regueron vartioiman maalin.

Käynnissä oli 25. peliminuutti, kun RoPS tuli tasoihin. Rudakov torjui Taye Taiwon kovan vedon, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Eetu Muinonen onnistui ohittamaan venäläisen.

Muutaman minuutin päästä HJK oli todella lähellä siirtyä uudestaan johtoon, mutta Reguero onnistui torjumaan yläkulmaan suuntautuneen puskun kulmapotkuksi.

Paikoista huolimatta avausjaksolla ei enempää maaleja nähty ja tauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen oli tasainen, vauhdikas ja temmoltaan kova. RoPS pyrki pelaamaan aktiivisesti ja vieraat prässäsivät rohkeasti korkealta. Klubilla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia päästä pois paineen alta.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki

Toinen puoliaika

Tauolla HJK teki yhden vaihdon ja Santeri Väänänen tuli William Parran tilalle.

HJK otti väkevämmin pallonhallinnan itselleen ja pelin painopiste pysyi vieraiden kenttäpuoliskolla. Väänänen pääsi ensimmäisenä kokeilemaan maalintekoa, mutta nuorukaisen tulinen laukaus viuhui maalin yli. Heti perään Petteri Forsell ampui hyvästä sektorista vapaapotkun, jonka Reguero onnistui kuitenkin nyrkkeilemään kauemmas.

Kesken Klubin painostuksen RoPS sai painettua pelin isäntien päätyyn ja vieraat saivat vapaapotkun aivan HJK:n boksin reunalta. Taiwon vapaapotku kilpistyi muuriin, mutta paluupallossa terävimpänä paikalla ollut Lucas Lingman laukoi pallon verkon perukoille.

Toni Koskela reagoi välittömästi takaiskuun vaihtamalla kärkeen Väyrysen tilalle Eetu Vertaisen.

Takaa-ajajaksi joutunut HJK sisuuntui, mutta Reguero piti torjunnoillaan RoPSin pystyssä. Rovaniemeläisilläkin oli kuitenkin paikkansa. Tarik Kada pääsi nokikkain Rudakovin kanssa, mutta laiturin veto karkasi karkeasti katsomon puolelle.

Käynnissä oli 73. peliminuutti kun vaihdosta sisään tullut Vertainen iski odotetun kauden avausosumansa. Daniel O’Shaughnessy lähetti keskityksen boksiin ja pallo tippui Vertaiselle RoPS-puolustajan kautta. Klubi-hyökkääjä ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon aivan maalin alakulmaan, tuoden HJK:n tasoihin.

Ottelun edettyä jo viimeiselle kympille nähtiin HJK:n viimeinen vaihto, kun Mensah tuli Toivomäen tilalle.

Ottelun viimeiset minuutit etenivät HJK:n hallinnassa ja RoPS oli pakotettu puolustamaan todella syvällä omalla alueellaan. Mensah onnistui raivaamaan itsensä vetopaikkaan, mutta Reguero ehti jälleen pallon tielle.

Lisäosumia ei paikoista huolimatta nähty ja näin HJK:n kauden viimeinen runkosarjaottelu päättyi pistejakoon 2-2 lukemin. Pisteen myötä Klubi nousi Hongan ohi Veikkausliigan neljänneksi.

Petteri Forsell - HJK Helsinki

HJK:n kokoonpano: Rudakov – O’Shaughnessy, Obilor, Rafinha, Toivomäki (83. Mensah) – Forsell, Parra (46. Väänänen), Dahlström – Zeneli, Väyrynen (60. Vertainen), Riski

Loppusarjan otteluohjelma selviä alkuviikon aikana.