HJK Klubi 04 hakee avausvoittoa torstaina

Avausottelussaan 0-2 kotitappion KPV:lle kärsinyt HJK Klubi 04 matkustaa torstaina Pietarsaareen, jossa raitapaidat kohtaavat klo 16.00 FF Jaron.

HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

FF Jaro vs HJK Klubi 04
To 13.5.2021 klo 16:00
Pietarsaari

Jaro kohtasi tämän kauden Ykkösen avausottelussaan vieraissa EIF:n. Tuloksena oli 1–3-tappio. Joukkueen ainoan osuman viimeisteli Guillermo Sotelo. Talven Suomen Cupissa Jaro jäi lohkopeleissä omassa lohkossaan kolmanneksi, eikä edennyt jatkopeleihin. Voitto tuli ”paikallisvastustaja” KPV:sta, tappiot RoPS:ille ja VPS:lle.

Pietarsaarelaiset olivat pitkään Veikkausliigan vakiojoukkue; vuodesta 1990 neljännesvuosisata eteenpäin Jaro oli Veikkausliigan ulkopuolella ainoastaan vuosina 1999–2001. Jaron Veikkausliigahistoria on siinä mielessä mielenkiintoinen, että HJK:ta on 2000-luvulla valmentanut kaksi valmentajaa, joilla oli valmentajana myös Jaro-tausta; Antti Muurinen ja Sixten Boström. Vuonna 2015 tapahtuneen Veikkausliigasta putoamisen jälkeen Jaro on pelannut Ykköstä. Joukkue on ollut varma keskikastin suorittaja. Kolmasti pietarsaarelaiset ovat olleet lähellä Veikkausliigan karsintaa, kun joukkue on päätynyt kolmanneksi (2016, 2018 ja viime vuonna). 

Viime kaudella Jaro jäi kuusi pistettä karsintaan yltäneestä KTP:stä. Joukkue voitti 22 pelistään 22 ja pelasi viidesti tasan. Maalierokin oli selvästi positiivinen, +19. Jaron viime kauden paras maalintekijä Anthony Olusanya (11 maalia) siirtyi tälle kaudella HJK:hon ja pelasi esimerkiksi tiistaina (11.5.) Klubin 3-0 voitossa Ilvestä vastaan avauksessa. Klubilaisille tutuin pelaaja on ex-nollanelosen pelaaja, KäPa:n kasvatti Samuel Haglund (s. 1997).

Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga kertoo, että Pietarsaaressa odotetaan torstain peliä mahdollisesti vielä enemmän kuin normaalia sarja-avausta.

– Tilanne on viime päivien aikana muuttunut dramaattisesti niin sään kuin koronatilanteenkin suhteen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että voimme ottaa torstaina yleisöä peliin. Myös sääennuste lupaa upeaa kesäilmaa.

– Joukkueemme on tälle kaudelle muuttunut ehkä hiukan enemmän kuin olisimme halunneet. Meille paikallisuus on tärkeä arvo, josta pyrimme pitämään kiinni. Joukkueella on myös uusi valmentaja, Jaro-legenda Jimmy Wargh. Kun lähtökohdat ottaa huomioon, tavoitteena on olla sarjassa kauden päätteeksi neljän parhaan joukossa. Avausottelu EIF:ää vastaan oli pelillisesti tyydyttävä, mutta pistesaalis jäi nollaan. Nyt oli tarkoituksena sekä pelata hyvin että kartuttaa myös pistetiliä HJK Klubi 04:ää vastaan, Haga kertoo.

Nollanelosen päävalmentajan Mika Väyrysen mukaan avauspelin tappiosta huolimatta joukkueesta näkyy, että kausi on alkanut.

– Olemme päässeet tällä viikolla harjoittelemaan Talin nurmelle, mikä on iso asia, kun edessä on pelejä luonnonnurmella. KPV-peli oli suurimmaksi osaksi ok. Puolustimme esimerkiksi omaa boksiamme erikoistilanteissa hyvin. Pyrimme luonnollisesti siihen, että oman pään rankkariputki katkeaisi. Lisäksi hyökkäyspään viimeisiin ratkaisuihin tarvitaan hiukan vaarallisuutta lisää, niin hyvä tulee.

– Pietarsaareen on kiva matkustaa, kun on kyse aidosta jalkapallopaikkakunnasta. Jos otteluun saa vielä ottaa yleisöä, niin sitä parempi. Emme kuitenkaan matkusta länsirannikolle vain maisemia ihailemaan, vaan haluamme tuoda takaisin mukavan pistepotin.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta »