HJK Klubi 04 valmistautuu kauteen

Kakkosessa pelaava HJK:n reservijoukkue aloittaa sarjapelit 13.6.2020. Otteluohjelma selviää myöhemmin.

HJK Klubi 04

HJK:n tähtitehtaana tunnettu reservijoukkue HJK Klubi 04 on hyvässä vauhdissa valmistautumassa kauden alkuun.

Koko maailman pysäyttänyt COVID-19 pandemia on pakottanut joukkueet poikkeuksellisiin ratkaisuihin kevään harjoittelussa. HJK Klubi 04:n päävalmentajana viime kauden jälkeen aloittanut Joonas Rantanen on silti tyytyväinen joukkueen harjoitteluun. 

– Olemme harjoitellee pienryhmissä poikkeusjärjestelyin huhti-toukokuun vaihteesta asti. Sitä ennen pelaajilla oli ohjelmat omatoimiseen harjoitteluun, kertoo Joonas Rantanen.

– Pienryhmissä olemme valmistaneet pelaajia niin hyvin kuin on pystytty. Hyvänä asiana on ollut se, että olemme näissä olosuhteissa pystyneet keskittymään enemmän pelipaikkakohtaiseen harjoitteluun ja sisältöihin, joihin muuten ei välttämättä jää niin paljon aikaa.

Valmistautumisaika lauantaina 13.6. alkavaan Kakkosen sarjaan jää varsin lyhyeksi. 

– Koko joukkueen harjoittelu on mahdollista 1.6. alkaen, joten siitä on enää kaksi viikkoa ensimmäiseen sarjapeliin. Mutta tärkeää on päästä pelaamaan. Peli kehittää joukkuetta ja sitä kautta yksittäisiä pelaajia. Pelistä haetaan aina hyvää tulosta, mutta se on myös oppimistilanne, joka kertoo selvästi, missä mennään. 

Joukkueessa on jälleen useita mielenkiintoisia pelaajia, joista monet nuoret pääsevät ensimmäistä kertaa pelaamaan miesten pelejä. Nuorista kannattaa painaa mieleen 2003 syntyneet jo liigajoukkueenkin mukana harjoitelleet Kai Meriluoto ja Casper Terho sekä saman ikäluokan Kalle Wallius, Mathias Ahlblad ja 2001 syntynyt Saku Heiskanen, jolla on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt käväistä jo ulkomaillakin TSG 1899 Hoffenheimin nuorisojoukkueessa.

Kokemusta joukkueessa edustaa 32-vuotias uusiseelantilainen Chris James, joka tuo tarvittavaa lisäarvoa ja esimerkkiä niin kentälle kuin kentän ulkopuolellekin. 

Vaikka pelaajakehitys on HJK Klubi 04:n tärkeä rooli, haluaa joukkue pärjätä myös sarjassa.

– Menestys peleissä kulkee käsi kädessä sen kanssa, että joukkueen pelaaminen ja pelaajat kehittyvät, kiteyttää Joonas Rantanen.

Joonas Rantanen - HJK Klubi 04
Joonas Rantanen, HJK Klubi 04:n päävalmentaja