HJK matkustaa Tampereelle runsaslukuisen kannattajajoukon tukemana

Ottelu alkaa Tammerfestin vuoksi poikkeuksellisesti jo klo 14:00.

HJK saa – jälleen kerran –  erinomaista tukea kannattajiltaan myös lauantain vierasottelussa. Kuva keskiviikon europelistä.

Ilves vs HJK
La 23.7.2022 klo 14:00
Veikkausliiga – Ratinan stadion

HJK pelaa lauantai-iltapäivänä tärkeän Veikkausliiga-ottelun Tampereella Ilvestä vastaan. Klubi on sarjataulukossa toisena, kolme pistettä ottelun vähemmän pelannutta Kuopion Palloseuraa perässä. Vaihtelevasti esiintynyt Ilves on puolestaan kuudentena.

Joukkueet kohtasivat viimeksi toukokuussa, jolloin HJK voitti Bolt Arenalla lukemin 2–1. Klubi vei nimiinsä myös viime vuoden molemmat Tampereen-vierailut.

– Ilves muutti viimeksi meitä vastaan omaa puolustamistaan jonkin verran. Mielenkiintoista nähdä, tekevätkö he niin kotikentälläänkin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Koskelan mukaan joukkue on palautunut hyvin keskiviikon Viktoria-kamppailusta. Klubin pelitahti on äärimmäisen tiivis: huominen ottelu on kolmas viikon sisään, ja tulevana tiistaina pelataan taas Mestarien liigaa.

– Olemme saaneet huilata pari päivää, ja kentälle saadaan varmasti tuoreita jalkoja. Toimimme peluutuksen suhteen samojen periaatteiden mukaisesti kuin aiemminkin kaudella otteluruuhkassa.

HJK:n tueksi Tampereelle on matkaamassa mittava joukko kannattajia – näillä näkymin yli 200 henkeä. Koskela kiittelee kannattajien aktiivisuutta.

– Hienoa kuulla, että huomennakin on paljon kannattajia paikalla. Kannatus on ollut erinomaista läpi kauden, ja tavoitteenamme on tietysti tehdä kimpassa kolmen pisteen lauantai.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä, ja yli kaksi kuukautta poissa tositoimista ollut Miska Ylitolva tekee paluun kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Roope Riski, Valtteri Moren, Manuel Martic ja Joona Toivio. Lisäksi joillain pelaajilla on pieniä vaivoja, ja heidän osaltaan tilanne ratkotaan vasta lauantaiaamuna – turhia riskejä joukkue ei halua ottaa.

Miska Ylitolva - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Miska Ylitolva palaa vihdoin kokoonpanoon Tampereella.