HJK:n suurten kotiotteluiden viikko käynnistyy torstaina Farul Constanţaa vastaan

Otteluparin voittaja etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Farul voitti ensimmäisen osan kotonaan maalein 2–1.

Kevin Kouassivi-Benissan valittiin keskiviikkona ensimmäistä kertaa Huuhkajiin.

HJK vs FCV Farul Constanţa
To 31.8.2023 klo 19:00
UEFA Conference League – Bolt Arena

HJK:n 50 päivän ja neljän otteluparin mittainen taival eurokarsinnoissa huipentuu torstai-iltana, kun hallitseva Romanian mestari FCV Farul Constanţa saapuu Töölöön. Romanialaiset lähtevät yhden maalin etumatkalta huomiseen kamppailuun, jonka panoksena on paikka syksyn Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Häviäjän europelit ovat puolestaan tältä kaudelta ohi.

Topi Keskinen.

Lipunmyynti Klubin kauden viimeiseen eurokarsintaotteluun on käynyt viime päivinä vilkkaana: lippuja on myyty keskiviikkoiltapäivään mennessä lähes 6000 kappaletta. Mainittakoon, että myös sunnuntaina pelattava KuPS-ottelu on täyttymässä kovaa vauhtia. Veikkausliigan runkosarjan päätösotteluun on lippuja myyty jo yli 8000.

HJK TV näyttää huomisen karsintaottelun suorana ja suomeksi selostettuna hintaan 7,99e. Lähetyksen selostaa Kim Kallström.

Viime viikolla joukkueet kohtasivat otteluparin avausosassa Romaniassa, josta Klubi joutui lopulta palaamaan Suomeen 1–2-tappio niskassaan. HJK pelasi varsin mallikkaasti noin tunnin verran ja siirtyi vierasjohtoon Joona Toivion maalilla, mutta pari heikosti puolustettua tilannetta viimeisen 30-minuuttisen aikana käänsivät ottelun Farulin voitoksi.

Lucas Lingman.

Nyt HJK pääsee jälleen ratkaisemaan otteluparia kotiyleisönsä eteen. Viimeksi vastaava mahdollisuus oli kaksi viikkoa sitten, kun niin ikään ensimmäisen osan maalein 2–1 voittanut Qarabağ saapui Boltin tekonurmelle Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Tuolloin Klubi meni nopeasti johtoon, mutta aikainen punainen kortti käänsi ottelun ja otteluparin lopulta azerbaidžanilaisille.

– Kyllähän meillä on selkeä kotietu. Jos kosteutta piisaa, niin pallo liikkuu vilkkaasti, mikä on meille varmasti suurempi etu kuin heille. Yleensä näissä kansainvälisissä peleissä vieraspelin tavoite on hankkia sellainen tulos, että kotiedun turvin on mahdollisuus mennä jatkoon. Sen me minimissään teimme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Tietysti niitä [ensimmäisen osaottelun] maaleja voi aina harmitella, mutta se on historiaa. Peli-ilmeemme oli Romaniassa ensimmäiset 55 minuuttia hyvä – ei maaginen, mutta hyvää vieraspelaamista. Uskon, että pystymme parantamaan siitä. Meidän täytyy olla aktiivisempia sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

Toni Korkeakunnas ja Ossi Virta.

Sekä HJK että Farul pelasivat sunnuntaina kotimaidensa pääsarjaa. Vahvasti kokoonpanoaan kierrättänyt Klubi haki mukavan 3–1-vierasvoiton Oulusta, ja Farul voitti puolestaan CS Universitatea Craiovan kotonaan maalein 2–0. Hyvävireinen HJK on voittanut nyt viisi liigaottelua putkeen, ja hyökkäyspelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin Korkeakunnaksen valmennustiimin alaisuudessa.

– Trendi on meillä ollut koko ajan nouseva. Hyökkäyspelaamisesta on puhuttu paljon, ja edellisissä kolmessa liigaottelussa olemme tehneet yhteensä kymmenen maalia. Kai se kertoo, että jotain on tehty oikein. Huomennakin tarvitsemme hyökkäyspeliltämme onnistumisia, sillä olemme maalin takamatkalla.

Pyry Soiri.

Korkeakunnas on mielissään siitä, että pelaajatilanne on parantunut viikko viikolta.

– Lähtökohdat ovat huomattavasti paremmat kuin ensimmäisessä euro-ottelussamme (Larne-vieraspeli). Silloin oli 13 tervettä kenttäpelaajaa, nyt 22 – eli kaikki eivät edes mahdu kokoonpanoon. Hienoa, että pääsemme haastamaan kovaa vastustajaa käytännössä optimikokoonpanollamme.

– Meillä on hyvät edellytykset aggressiivisempaan ja aktiivisempaan pelaamiseen, sillä joukkue on hyvässä tikissä. Pystymme pelaamaan vauhdikkaasti ja tekemään viisi todella laadukasta vaihtoa – tai kuusi, jos joudumme jatko-otteluun saakka. Lähdemme huomiseen matsiin positiivisin sekä luottavaisin mielin mutta samalla tiedostaen vastustajan vaarallisuuden, totesi Korkeakunnas.

Huomisesta ottelusta on pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa ainoastaan Filip Rogić. Vierasottelusta puuttuneet Jukka Raitala, Lucas Lingman sekä Kevin Kouassivi-Benissan ovat valmennuksen käytettävissä. Myös pitkään polvivamman takia sivussa ollut Oliver Pettersson on täydessä harjoitusvahvuudessa.

HJK TV tapaisi sateisen treenin jälkeen Klubin burkinafasolaisen vahvistuksen Hassane Bandén.
Oliver Pettersson on jälleen kunnossa.
Katso Elisan otteluisännyysennakko.