Honka kaatui kauden viimeisessä Metroderbyssä puhtaasti 3–0

Klubi venytti tappiottoman putkensa Veikkausliigassa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Voitto maistui hyvältä.

HJK vs FC Honka 3–0 (1–0)
16’ Joona Toivio 1–0
50’ Topi Keskinen 2–0
80’ Bojan Radulovic 3–0
Yleisömäärä: 4235

HJK otti jälleen askeleen kohti mestaruutta, kun FC Honka sai todeta Klubin liian vahvaksi isännäksi. Sinivalkoisten 3–0-voitto venytti joukkueen tappiottoman putken Veikkausliigassa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Samalla piste-ero sarjan toisella sijalla majailevaan Kuopion Palloseuraan kasvoi seitsemään pisteeseen.

4235 silmäparia oli saapunut seuraamaan ottelua Bolt Arenalle.

Ottelun alku oli Klubilta kohtalaisen hyvä. Hongalla oli hankaluuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskoltaan, ja HJK pääsi syötönkatkojen jälkeen hyökkäämään muutamaan otteeseen Hongan epätasapainoista linjaa vastaan. Laukauksia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, ja ottelun ensimmäisistä maalipaikoista vastasi vierasjoukkue Honka.

Kymmenen minuutin kohdalla Honka hyökkäsi oikealta, josta Clésio Baúque pelasi vaarallisen matalan keskityksen HJK:n boksiin. Edmund Arko-Mensah oli täysin vapaana taka-alueella, mutta Jesse Öst nollasi ghanalaisen. Honka sai hyviä tilanteita myös kulmapotkuista, mutta Öst torjui loistavasti sekä Matias Ralen että Juhani Ojalan puskut.

Östin torjuntojen jälkeen HJK otti pelin haltuunsa. Avausmaali nähtiin noin vartin kohdalla, kun Santeri Hostikka hankki Klubille vaparin kuudentoista kaarelta. Useampi HJK-peluri asettui pallon taakse juonimaan kuvioita, ja vetovastuun otti lopulta Joona Toivio, jonka painava laukaus upposi Maksim Rudakovin käsien kautta verkon perukoille. Maali oli 35-vuotiaan Toivion liigauran ensimmäinen.

Joona Toivio tuuletti uransa ensimmäistä Veikkausliiga-maalia.

Maalin jälkeen HJK jatkoi hyvää hyökkäyspelaamistaan. Klubi pääsi jatkuvasti etenemään Hongan boksiin, mutta keltamustien puolustus onnistui blokkaamaan valtaosan HJK:n laukauksista, ja maalivahti Rudakov otti pari hyvää torjuntaa. Yksi Klubin parhaista tilanteista nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun ensimmäisen puoliajan näkyvimpiin hahmoihin lukeutunut Hostikka sai Hassane Bandélta upean pystysyötön, kiersi Rudakovin ja sijoitti kohti tyhjää maalia, mutta Ville Koski ehti siivoamaan.

Keskikentän pallorosvo Filip Rogić uurasti täydet minuutit.

Honkakin sai vielä yhden maalipaikan juuri ennen taukovihellystä. Vierailijat pelasivat poikittaissyötön Klubin boksin rajan tuntumassa, ja hyvästä laukauksestaan tunnettu Kevin Jansen laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan. Öst venyi kuitenkin jälleen hyvään torjuntaan.

HJK sai viikonlopun SJK-ottelun tapaan erinomaisen startin toiselle jaksolle. Öst nyrkkeili Hongan kulmapotkun väljemmille vesille, ja Topi Keskinen nappasi irtopallon matkaansa. Keskinen pinkoi lopulta pallon kanssa yli 80 metrin matkan jättäen useamman Honka-pelaajan jalkoihinsa ja laukoi pitkän juoksunsa päätteeksi Klubin 2–0-johtoon. Mikkelin pikajuna oli lähellä illan toista maaliaan hetkeä myöhemmin, mutta tällä kertaa vihainen vasemman jalan veto kiersi hieman ohi takayläkulmasta.

Topi Keskinen sai ansaitut onnittelut joukkuetovereiltaan.
Topi Keskinen HJK TV:n haastattelussa.

– Tuollaisia paikkoja voisi tulla enemmänkin, ne on kuin pedattu mulle, ihan täydellisiä. Kun latu on auki, niin täytyy vain painaa. Kun puolustaja jäi väärälle puolelle, tiesin, etten häviä kaksinkamppailua ja ettei se niiden alin jätkä tuu ikinä ehtimään sillä liukkarilla siihen. Heti kun mä näin, että se liukuu, tiesin, että se oli siinä. Sitten piti enää laittaa pallo pussiin. Jessekin taisi saada kauden ekan syöttöpisteen, naurahti Keskinen Ruudun haastattelussa.

Klubin toinen maali vaikutti katkaisevan Hongan selkärangan, eivätkä espoolaiset kyenneet luomaan enää juuri minkäänlaista uhkaa HJK:n maalille. Klubi pelasi pallollisena fiksusti ja kävi iskemässä viimeisen niitin Hongan arkkuun noin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Niko Hämäläisen keskitys oli päätyä suoraan maaliin, mutta Rudakov onnistui kauhomaan pallon ennen maaliviivaa. Irtopallossa oli kuitenkin ainoastaan HJK-pelaajia, ja Radulovic puttasi jo kauden 17. maalinsa.

Bojan Radulovic johtaa Veikkausliigan maalipörssiä.

– Puhuimme tauolla, että ekalta puoliajalta jäi aika paljon parannettavaa, vaikka johdettiinkin 1–0. Tokalla puoliajalla jouduimme puolustamaan aika paljonkin, mutta puolustimme hyvin ja teimme pari maalia. 3–0:an voi olla tyytyväinen, totesi Keskinen.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Matti Peltola, Joona Toivio, Jukka Raitala – Topi Keskinen (84’ Anthony Olusanya), Filip Rogić (75’ Perparim Hetemaj), Georgios Kanellopoulos, Tuomas Ollila (75’ Niko Hämäläinen) – Santeri Hostikka (65’ Lucas Lingman), Bojan Radulovic, Hassane Bandé (65’ Pyry Soiri)