Kauden ensimmäinen vierasottelu lauantaina Vaasassa – vastassa VPS

Klubi oli viime kaudella ylitsepääsemätön este Vepsulle – jatkuuko Koskelan voittokulku?

Jesse Öst - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

VPS vs HJK
La 15.4.2023 klo 18:30
Veikkausliiga – Lemonsoft Stadion

HJK matkustaa Veikkausliiga-kauden toisella ottelukierroksella Pohjanmaalle Vaasan Palloseuran vieraaksi. Joukkue saa tuekseen komean määrän kannatusta, kun arviolta 120–130 HJK-kannattajaa on matkaamassa Klubin mukana länsirannikolle.

HJK käynnisti sarjakautensa viime viikolla voitokkaasti, kun FC Honka kaatui Bolt Arenalla vakuuttavan esityksen päätteeksi numeroin 2–0. Klubin maaleista vastasivat Atom ja Bojan Radulovic. Myös VPS aloitti kautensa kotikentällään, jossa joukkue tasasi pisteet FC Lahden kanssa maalittoman tasapelin myötä.

HJK:n maalivahti Jesse Öst ennakoi kauden ensimmäisestä vierasottelusta tiukkaa kamppailua.

Viime kaudella runkosarjan kymmenenneksi sijoittunut VPS onnistui nousemaan alemman loppusarjan kautta aina Eurolopputurnauksen finaaliin, jossa FC Haka oli kuitenkin vahvempi yhteismaalein 4–2. Jussi Nuorelan luotsaama joukkue on pysynyt rungoltaan ehjänä: ainoat lähtijät, jotka pelasivat yli puolet minuuteista, olivat maalivahti Oskari Forsman ja hyökkääjä Tete Yengi, joka tehtaili liigassa seitsemän maalia ja peräti 11 maalisyöttöä.

– VPS on hyvin samanlainen joukkue kuin viime vuonna. He ovat suoraviivaisia ja haluavat pallon nopeasti boksiin. Lisäksi VPS on isokokoisena joukkueena erittäin hyvä erikoistilanteissa. Meidän täytyy pystyä eliminoimaan heidän vahvuutensa sekä prässillä että pallollisella pelaamisellamme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Vaikka VPS on totuttu 2000-luvulla näkemään pääsarjatasolla, Koskelan HJK vieraili Vaasassa ensimmäisen kerran vasta viime kaudella. Vaasalaiset pelasivat nimittäin Ykkösessä kaudet 2020–21, ja kaudella 2019 vierasottelu pelattiin alkukaudesta, jolloin HJK:ta valmensi vielä Mika Lehkosuo.

Koskelan johtama HJK on poistunut Vaasasta molemmilla kerroilla voittajana, eikä VPS ole onnistunut kummallakaan kerralla maalinteossa. Joukkueet kohtasivat Vaasassa myös viime kauden alkumetreillä, lähes päivälleen vuosi sitten. Tuolloin tuore sarjanousija VPS piti Klubin pitkään nollilla, mutta vaihdosta kentälle tullut Atom laukoi voittomaalin kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Klubin kauden 2022 toinen Vaasan-vierailu eteni maalittomana rangaistuspotkukilpailuun asti, mutta Suomen Cupin puolivälierä kääntyi Klubin hyväksi Jakob Tånnanderin neljän(!) torjutun rankkarin myötä. Kesäkuinen arki-ilta jätti kuitenkin ikävän jälkensä sekä joukkueeseen että kannattajien muistoihin, kun ”mustaksi maanantaiksi” ristitty päivä tiputti Anthony Olusanyan, Roope Riskin ja Valtteri Morenin lasarettiin, eivätkä kaksi jälkimmäistä ole vieläkään pelanneet minuuttiakaan loukkaantumistensa jäljiltä. Lisäksi Jairin sopimus purettiin samana iltana muista kuin pelillisistä syistä.

Osasyynä loukkaantumissumaan oli varmasti VPS:n väliaikaisena kotikenttänä toimineen Kaarlen kentän pitkä ja kuiva luonnonnurmi, mikä ajoi joukkueet pelaamaan eräänlaista taistelufutista – pallon syöttely sekä kuljettaminen oli hankalaa, ja korkeissa palloissa VPS:n isokokoisella joukkueella oli selvä fyysinen etu. Huomenna lauantaina pelataan kuitenkin tuttuun tapaan Lemonsoft Stadionin tekonurmella, jonka pitäisi sopia Klubille huomattavasti paremmin.

Lauantain ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Aapo Halme, Roope Riski, Anthony Olusanya, Kevin Kouassivi-Benissan, Lucas Lingman, Perparim Hetemaj sekä Miro Tenho. Lue lisää joukkueen terveystilanteesta täältä.