Kauden viimeinen Metroderby pelataan keskiviikkona Boltilla

Ottelu on Klubille kolmas kuuden päivän sisään.

Keskikentän taiturit Aleksi Paananen ja Lucas Lingman.

HJK vs FC Honka
Ke 27.9.2023 klo 18:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Veikkausliiga-kauden loppu lähestyy kovaa vauhtia. Keskiviikkona on luvassa kauden kolmanneksi viimeinen liigakamppailu, kun Klubi isännöi FC Honkaa Metroderbyssä. Sarjatilanne on edennyt siihen pisteeseen, että Klubi voisi teoriassa varmistaa mestaruuden jo tulevalla kierroksella: HJK johtaa toisella sijalla olevaa KuPSia neljällä pisteellä, joten jos Klubi voittaisi keskiviikkona ja KuPS häviäisi sunnuntaina, piste-ero venyisi jo tavoittamattomaan seitsemään pisteeseen ennen kahta viimeistä kierrosta.

Mutta jossittelut sikseen ja katseet kohti keskiviikkoa: Honka-kamppailu päättää Klubin alkusyksyn tiiviin ottelurupeaman, kun ottelu on Klubille kolmas kuuden päivän sisään. Viime torstaina HJK pelasi Konferenssiliigassa kreikkalaista PAOKia vastaan, ja sunnuntaina joukkue kohtasi SJK:n Veikkausliigan vierasottelussa.

Joona Toivio HJK TV:n ennakkohaastattelussa

– Tämä on ollut tähän mennessä se ahtain rako, johon on tungettu kolme peliä. Sanotaan kuitenkin niin, että en ole ihan niin huolissani kuin tämän kolmen ottelun putken alussa miettiessäni, mitkä voisivat olla näkymät viimeisen ottelun aattona. Minulla on luottavainen ja hyvä fiilis, että joukkue on hyvässä iskussa ja saamme riittävästi tuoreita jalkoja kentälle, sanoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Klubin pistetahti on viime viikkoina ollut hurja. Korkeakunnaksen alaisuudessa pelatuista kahdeksasta liigaottelusta on seitsemän voiton ja yhden tasapelin myötä kasassa peräti 22 pistettä. Viimeksi joukkue osoitti venymiskykynsä sunnuntaina, kun Hassane Bandé laukoi voittomaalin SJK-vierasottelussa lisäajan toisella minuutilla.

– Meillä on tuloksellisesti hyvä voitto alla – vieraspelit ovat aina vaikeita. Hyökkäsimme kyllä ihan hyvin ja saimme luotua tilanteenvaihdoista hyviä maalipaikkoja, joista olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Sen sijaan puolustuspelaaminen jätti parannettavaa oikeastaan lähes kaikilla osa-alueilla. Keskikorkea blokki oli ainoa, joka vähän toimi, mutta emme saaneet esimerkiksi korkeaa prässiä oikein toimimaan, ja lisäksi olimme omassa boksissakin vähän huolimattomia. Olemme päästäneet yhteensä viisi maalia kahdessa edellisessä ottelussa, mikä on liikaa.

Pronssimitaleista taisteleva FC Honka on pelannut tasaisen kauden. Espoolaiset olivat venyttäneet voittoputkensa Veikkausliigassa jo viiden ottelun mittaiseksi, mutta 12 ottelun voittoputkessa porskuttava VPS kävi katkaisemassa sen edellisen kierroksen 3–0-vierasvoiton myötä. Lisäksi Vesa Vasaran valmentama ryhmä on edennyt Suomen Cupin finaaliin, joka pelataan tulevana viikonloppuna.

– Meillä on vastassamme pallonhallinnan haluava joukkue. Olemme analysoineet ja purkaneet Hongan pelaamista, ja meillä on selkeä ottelusuunnitelma niin hyökkäyksen kuin puolustuspelinkin vaiheisiin. Olemme käyneet ideoita läpi ja miettineet, mistä ne tilat tätä vastustajaa vastaan löytyvät.

Maalinteko on Klubilta viime aikoina sujunut. Joukkue on iskenyt edellisten kuuden Veikkausliiga-ottelun aikana peräti 17 maalia.

– Olemme tehneet riittävät sotasuunnitelmat siihen, että pystymme taas viihdyttämään kotiyleisöä. Verkkoahan me olemme heilutelleet ihan kivasti näissä Veikkausliiga-otteluissa, kun olemme meidän [valmennustiimin] aikanamme viimeistelleet 2,5 maalin keskiarvolla. Toivottavasti pystymme pyöristämään luvun vielä ylöspäin. Meillä on kaikki edellytykset pelata hyvä kotiottelu ja jatkaa voittojen tiellä, toteaa Korkeakunnas.

SJK-peli tai alkuviikko eivät tuoneet lisämurheita loukkaantumisosastolle, päinvastoin: Matti Peltola ja Georgios Kanellopoulos ovat jälleen täysillä mukana ja keskiviikkona valmennuksen käytettävissä. Sen sijaan Atom otti viime ottelussa kauden neljännen keltaisen korttinsa, joten japanilainen on huomenna pelikiellossa. Myös Honka joutuu tulemaan toimeen ilman yhtä kokenutta keskikenttäpelaajaansa, kun Roman Eremenko on Atomin tavoin pelikiellossa.

– Tässä on tietysti koko kauden ajan vähän tasapainoteltu sen kanssa, ketkä pystyvät pelaamaan ja ovat siltä osin kunnossa, ettei ole isompia riskejä. Koko ajan yritetään miettiä kokonaisuutta sekä pelaajien rasituksia riskien minimoimiseksi. Nyt on taas parempi tilanne kuin viimeksi. Saamme kokoonpanoon tuoreita jalkoja, ja terveitä pelaajia jää myös kokoonpanon ulkopuolelle.

Viimeistelytreenien voitokas ryhmä.

Keskiviikon Metroderby on jo viides kuluvalla kilpailukaudella. Helmikuussa Klubi vei Liigacupin lohkovaiheen ottelun nimiinsä maalein 4–0, ja Veikkausliigan avausottelussa Honka kaatui Boltilla Atomin sekä Bojan Radulovicin maaleilla lukemin 2–0. Kauden kolmas keskinäinen pelattiin Suomen Cupissa, josta Honka tiputti Klubin rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Viimeksi joukkueet kohtasivat heinäkuun alussa Tapiolassa, jossa liigaottelu päättyi 1–1-pistejakoon Radulovicin tuotua Klubin tasoihin lisäajalla.