Kausi jatkuu kotiottelulla

Kautensa voitolla avannut HJK kohtaa maanantaina kotikentällään IFK Mariehamnin.

Rafinha - HJK vs FC Inter 3.4.2019
HJK #8 Rafinha

Klubin kausi käynnistyi yli 7100 katsojan edessä keskiviikkona FC Interiä vastaan. Sinivalkoisten sankari oli kaksi osumaa viimeistellyt Evans Mensah. 21-vuotiaan laiturin sesonki sai räjähtävän startin: viime kaudella avausosuma Veikkausliigassa näki päivänvalon vasta kesäkuun lopulla.

Mensah esiintyi oikealla laidalla erinomaisesti. Yhteistyö Nikolai Alhon kanssa toimi saumattomasti ja parani jatkuvasti pelin edetessä. Kokonaisuutena sinivalkoisten esitys oli varsin mallikas ja tärkein eli kolme pistettä jäi Helsinkiin. Varsinkin tuoreet miehet Kaan Kairinen ja Harmeet Singh esiintyivät keskikentällä vahvasti, kun taas Faith Friday Obilor ja Rafinha uurastivat puolustuksessa totutun rautaisesti.

Kamppailu noudatti varsin tuttua kaavaa. HJK hallitsi palloa, mutta murtautuminen parhailla sektoreille oli kiven alla vielä avauspuolikkaan aikana. Painostus tuotti kuitenkin toisella puoliajalla toivotun tuloksen.

IFK Mariehamn ei ole vielä avannut kauttaan, vaan maanantain koitos on joukkueen ensimmäinen Veikkausliigassa.

Viime kausi oli maarianhaminalaisille äärimmäisen haastava ja IFK pelasi sarjapaikastaan aina viimeiselle kierrokselle asti. Joukkue sijoittui lopulta kymmenenneksi kahden pisteen erolla TPS:aan.

Mariehamnin nippu on muuttunut talven aikana, mutta runko säilyy samana. Nimekkäin muutos on luonnollisesti Aleksei Kangaskolkan lopettaminen. Rutinoitunut maalintekijä takoi kahden viimeisen kauden aikana 26 maalia IFK:lle. Kenties suurimmat muutokset osuivat kuitenkin puolustukseen, kun muun muassa valtavat minuutit tahkonnut Kristian Kojola lopetti ja Klubin kannattajillekin tuttu Ivan Tatomirović siirtyi muualle.

IFK on tehnyt talven aikana mielenkiintoisia hankintoja. Ehdottomasti isoin nimi on Daniel Sjölund, joka palaa Maarianhaminaan 20 vuoden ulkomaan kiertueen jälkeen. 35-vuotias keskikenttäpelaaja pelasi viimeksi IFK Norrköpingissä Ruotsin pääsarjassa.

Kangaskolkan jättämiä valtavia saappaita täyttämään joukkue hankki SJK:sta Aristote Mboman. IFK on Mabomalle jo neljäs seura Veikkausliigassa, mutta hyökkääjää on vaivannut läpi taipaleen tehottomuus. Parhaana saavutuksena on kuusi maalia 22 ottelussa SJK:n paidassa kaudella 2017. Viime kaudella Veikkausliigassa esiintyneistä pelaajista IFK nappasi riveihinsä myös Oskari Forsmanin (FC Lahti), Lassi Järvenpään (RoPS) sekä Riku Sjöroosin (TPS). Lisäksi IFK on vahvistanut rivejään muutamilla ulkomaalaisilla.

IFK:n kauteen valmistautuminen on sujunut varsin positiivisesti. Joukkue oli Suomen Cupissa HJK:n kanssa samassa lohkossa ja keskinäinen kohtaaminen päättyi pistejakoon lukemin 2-2. Maarianhaminalaiset etenivät lohkon neljäntenä joukkueena jatkoon, kun viiden ottelun saldona oli kaksi voittoa sekä tasapeliä ja yksi tappio. Pudotuspelien avausosassa joukkue kaatoi TPV:n lukemin 2-0 ja puolivälierissä jalkoihin jäi FC Lahti jatkoajan jälkeen. IFK on siis Cupissa neljän parhaan joukossa KPV:n, VPS:n ja Ilveksen kanssa.

HJK ja IFK kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolmesti. Klubi kuittasi kamppailuista täydet pisteet yhteismaalein 5-0. Mariehamn on ollut helsinkiläisille sopiva vastustaja viime vuosina: edellinen tappio Veikkausliigassa IFK:lle on kesältä 2012. HJK:lla on allaan peräti 19 tappiotonta kohtaamista Veikkausliigassa.

Erityisen vahvaa meno on ollut kotikentällä: IFK ei ole koskaan hakenut täyttä pistepottia pääsarjassa Klubin vieraana. 21 kohtaamisen saldona on 16 voittoa ja viisi tasapeliä.

HJK vs IFK Mariehamn
Ma 8.4.2019 klo 18:30
Telia 5G Arena, Helsinki

Osta liput otteluun ennakkoon Tiketistä »