Kiitos, Anton!

HJK julkaisee joukkueen fitness-valmentajana loppuvuodesta 2017 asti toimineen Anton Matinlaurin kiitoskirjeen.

Anton Matinlauri, Nikolai Alho - HJK Helsinki
Anton Matinlauri ja Nikolai Alho

Hyvä Klubiyhteisö,

Haluan tällä kiitoskirjeellä vielä osoittaa kiitollisuuteni kaikille niille upeille henkilöille, jotka ovat olleet mukana tekemässä kuluneista kolmesta vuodesta unohtumattomia, ja varsinkin niitä henkilöitä, joita en kasvotusten ole päässyt kiittämään. 

Olen päässyt näkemään Riku Riskiltä, mitä todellinen arvomaailman mukainen toiminta tarkoittaa pelkkien puheiden sijaan. Olen päässyt seuraamaan, miten Klubin kolmesta arvosta (kasvu, kunnianhimo, klubilaisuus) etenkin ”kasvu” heijastuu Nikolai Alhon tarinassa: nousu vaikeampien vuosien jälkeen maajoukkueen laitapuolustajaksi sekä joukkueen arvoja edustavaksi kapteeniksi. Olen päässyt todistamaan, kuinka Santeri Väänänen on armottomalla työasenteellaan noussut akatemiasta edustusjoukkueen vakiokasvoksi. Olen päässyt kokemaan jokaisen valmennustiimin sekä joukkueen kanssa, miten klubilainen kunnianhimo näyttäytyy armottomana menestyksen nälkänä. Olen päässyt kuulemaan Markku Peltoniemeltä tarinoita seuran historiallisista hetkistä aina nykyhetkeen, sekä tuntemaan, mitä todellinen klubilaisuus voi ihmiselle merkitä. Lisäksi on ollut upea nähdä seuran junioripelaajilta, mitä jalkapallon tuoma ilo voi aidoimmillaan olla, tai mitä derbyvoitto merkitsee teille kannattajille. 

On ollut kunnia tehdä töitä ja kantaa HJK:n rintamerkkiä valmentajana niin hyvinä kuin vaikeinakin hetkinä, sekä antaa parhaani oman osaamiseni rajoissa seuran sekä pelaajien kehittymisen eteen. Toivon suuresti, että oma työni on rakentanut hyvän pohjan ja mahdollisuuden seuraajalleni ja tulevalle tiimille viedä seuran suorituskyky- yksikön toimintaa eteenpäin seuraavalle tasolle. 

Jokainen joukkue ja valmennustiimi on ollut omanlaisensa kokemus täynnä ennen kaikkea upeita ihmisiä, joilta on ollut ilo oppia elämästä, valmentamisesta ja jalkapallosta. Olen todella kiitollinen mahdollisuudestani saada jakaa ne kaikki tunteiden skaalat suurista pettymyksistä ja epäuskosta hallitsemattomiin ilon ja onnistumisen tunteisiin. Olen myös todella kiitollinen niistä parhaista hetkistä, joita jalkapallo lajina voi ystävien kesken antaa. 

Lisäksi haluan vielä antaa erityistunnustuksen Mika Lehkosuolle, Ville WallénilleToni KoskelalleJuho RantalalleMiika Takkulalle sekä Aki Riihilahdelle luottamuksesta ja mahdollisuudesta valmentaa HJK:n edustusjoukkueessa. Lisäksi haluan nimeltä kiittää joukkueenjohtaja Markku Peltoniemeä, valmentajia José RiveiroaJani SarajärveäMika VäyrystäMikko LingnelliäMikko MannilaaAntti PeltostaPetteri Jaatista ja Joonas Rantasta, huoltajia Tuomo Nissiä ja Boris Wistubaa, lääkäreitä Tuomas Brinckiä ja Klaus Köhleriä, fysioterapeutteja Niklas VirtastaJaakko Piensohoa, Janne Ukkosta ja Toni Taipaletta yhdessä työskentelystä, sekä kaikkia pelaajia joita olen saanut tänä aikana valmentaa. Haluan myös kiittää kaikkia HJK Oy:n ja ry:n työntekijöitä työstä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi sekä ennen kaikkea teitä kannattajia kaikista upeista hetkistä kuluneen kolmen vuoden aikana. 

Lopuksi Roope Riskiä lainatakseni: 

”lopun alussa vai
vasta alun lopussa
en tiedä mutta tiedän
ei koskaan
ei ikinä 
ole hyvästejä ilman muistoja”

Anton Matinlauri