Kohti Klassikkoa! 

HJK lähtee hakemaan Valkeakoskelta kauden ensimmäistä vierasvoittoaan 150 kannattajan tukemana. 

FC Haka–HJK
La 27.4. klo 15:00
Veikkausliiga – Tehtaan kenttä, Valkeakoski

HJK:n huhtikuinen kolme peliä kahdeksassa päivässä -projekti päättyy lauantaina perinteikkäällä Tehtaan kentällä. Suomalaisen jalkapallon Klassikossa vastassa on Football Club Haka.

HJK saa tuttuun tapaan Valkeakoskelle tuekseen komean kannatuksen, kun tunnelmalliseen päätykatsomoon matkaa Stadista arviolta 150 vieraskannattajaa. Muille matsin näyttää suorana Ruutu, pallo pyörii Tehtiksellä klo 15.

Tämän vuoden otteluennakot on ollut tapana aloittaa historiakatsauksilla, joten miksei nytkin, etenkin kun Klubin saldo tämän vuosituhannen Klassikoissa on kovin mairitteleva: Haka on voittanut HJK:n viimeksi vuonna 2008, ja valkeakoskelaisten edellisestä kotivoitosta Klubia vastaan tulisi tänä syksynä täyteen kaksi vuosikymmentä. 

Viime keväänä HJK kuitenkin kärsi aikaisesta ulosajosta ja sai olla lopulta tyytyväinen “Tehtiksellä” 1–1-tasapelistä. Edellisen kerran joukkueet olivat jakaneet pisteet vuonna 2012. 

Mutta menneet ovat menneitä, joten katse lauantaihin. HJK haki keskiviikkona 3–3-hurlumhei-tasurin Seinäjoelta ja palasi Töölöön torstain vastaisena yönä. Palautuminen ja sen päälle valmistautuminen viikonloppuun on tehty huolella, ja pelaajisto on iskussa taas. 

Keskiviikkona ensimmäisen HJK-maalinsa iskenyt Brooklyn on jossain määrin tottunut Suomen “keväiseen” säähän…

Georgios Kanellopoulos jätti keskiviikon SJK-pelin väliin viime viikonlopun tärskyn jäljiltä, mutta nyt kreikkalainen on jälleen valmennuksen käytettävissä. Sivussa ovat edelleen Atom sekä viime vuonna Valkeakoskella maalannut Santeri Hostikka. Nuori kolmikko Miska Ylitolva, Oliver Pettersson ja Liam Möller on jo hyvin lähellä paluuta täysipainoisiin joukkueharjoituksiin. 

Kokoonpanon ulkopuolelle lauantaina jäävistä pelaajista osa hakenee pelituntumaa sunnuntaina HJK Klubi 04:ssä, kun Suomen vanhin palloiluseura (perustettu 1880) Oulun Luistinseura saapuu Töölöön Ykkösen kohtaamiseen. 

HJK:n saldo on tähän mennessä kaksi kotivoittoa, tappio Kuopiossa ja tasapeli Seinäjoella. Haka ei ole vielä pahemmin matkustellut: Joukkue hävisi avauksessa VPS:lle kotonaan 1–2 ja voitti sen jälkeen kotonaan EIF:n samoin numeroin. FC Lahti–Haka pelattiin viime lauantaina Tampereella eli lähempänä Valkeakoskea kuin Lahtea – tuloksena 1–1.