Kohti kolmen ottelun viikkoa – IFK:lla aloitetaan 

Kautensa hienosti aloittanut IFK Mariehamn on perinteisesti ollut Boltilla vaikeuksissa. Klubin junnuille lauantaina etkot Saharassa klo 12 alkaen!

HJK vs IFK Mariehamn
La 20.4. klo 15:00
Veikkausliiga – Bolt Arena, Helsinki

HJK starttaa lauantaina kauden ensimmäisen tiiviin ottelurypistyksensä, kun IFK Mariehamn rantautuu Töölöön. Keskiviikkona vuorossa on vierailu Seinäjoelle, ja rupeaman kruunaa ensi lauantaina Klassikko Valkeakoskella.

Kokoonpanoon on siten luvassa tulevien otteluiden aikana kierrätystä – päävalmentaja Ossi Virran mietteet aiheesta oheisella videolla. 

Katso Ossi Virran haastattelu

HJK:n edellisestä pelistä on ehtinyt vierastaa runsas viikko, ja joukkue on hyödyntänyt ajan tiiviiseen harjoitteluun. Esimerkiksi tiistaina joukkue hioi peliään kentällä kahden treenin verran.

IFK Mariehamn aloitti tänä vuonna jo 20. peräkkäisen kautensa Veikkausliigassa, mikä on piskuisen Ahvenanmaan ylpeydeltä komea saavutus. Tiiviillä kotikentällään IFK on aika ajoin aiheuttanut Klubille hankaluuksia, mutta Bolt on pysynyt saarelaisille Veikkausliigassa lähes valloittamattomana linnakkeena. 

HJK on voittanut kotikentällään 9 viimeisintä keskinäistä liigakohtaamista ja kaikkiaan 22 kertaa. Viidesti on pelattu tasan (viimeksi 2016), ja kerran IFK on poistunut Boltilta juhlien: HJK:n surullismielisellä kaudella 2019 Grönvitt vei voiton eurolopputurnauksessa jatkoajalla. 

IFK on aloittanut kautensa Maarianhaminassa mainiosti. Nousija-EIF taipui numeroin 3–2, ja KuPS venyi 2–2-tasuriin vasta loppuminuuttien köykäisen rankkarituomion avittamana.

HJK:n terveystilanne on vahva: Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella viime pelien tapaan Santeri Hostikka, Miska Ylitolva ja Oliver Pettersson. Valmennuksella riittää siis pohdittavaa, kun puolentusinaa pelikuntoista pelimiestä pitää lauantainakin jättää kokoonpanon ulkopuolelle. 

Otteluun on myyty jo yli 5000 lippua, joten HJK saa jälleen kerran taakseen hienon tuen. Vieraiden otteluennakon mukaan IFK-kannattajia on saapumassa Stadiin 25 – välkommen! Vieraskannattajat pääsevät testaamaan äänijänteitään kunnolla, sillä naapurikatsomoon eli Boltin Junnupäätyyn odotetaan saapuvaksi jopa tuhat HJK-junioria, joille on omat karnevaalietkot Saharassa klo 12 alkaen. 

Loppuun lienee syytä mainita sääklausuuli: Kevät antaa yhä edelleen odottaa itseään, joten lämmintä päälle lauantaina!