Liigacup käyntiin perjantaina klo 14 – mukana kiinnostava testipelaaja

Talin halli täyttyy kausikorttilaisista, vastassa IFK Mariehamn.

David Ezeh

Edessä ottelu numero 1 vuodelle 2024! 

HJK ja IFK Mariehamn kohtaavat perjantaina Talin hallissa Liigacupin merkeissä klo 14. Matsi oli alun perin suunniteltu lauantai-iltapäivälle, mutta maarianhaminalaisten matkajärjestelyjen helpottamiseksi pallo pyöriikin jo perjantaina. Hallin ovet aukeavat katsojille tunti ennen ottelua, ja katsomopaikka on vapaasti valittavissa.

Monelle katsojalle ajankohta on tietysti kinkkinen, mutta ilahduttavasti Talin halli täyttyy siitä huolimatta: Kausikorttilaiset lunastivat melkein kaikki 500 pääsylippua, ja irtoliputkin on nyt myyty. Muille avuksi rientää Ruutu, joka näyttää kaikki Liigacup-matsit.

Päävalmentaja Ossi Virran mietteet ennen vuoden ensimmäistä ottelua.

Tammikuiseen tapaan kauden avaus tarkoittaa monelle pelaajalle ensiesiintymistä Klubi-paidassa: Kokoonpanossa uusina ovat topparit Carlos Moros Gracia ja Andreas Vaher sekä laitapuolustajat Noah Pallas ja Aaro Soiniemi. Aiemmin pääosin HJK Klubi 04:ssä pelanneet Aaro Toivonen ja Liam Möller ovat mukana, samoin lainalta palanneet maalivahti Elmo Henriksson, laitapuolustaja Miska Ylitolva, keskikenttä Altti Hellemaa ja laituri Samuel Anini Jr

Liigacupin peleissä saa tehdä seitsemän pelaajavaihtoa sekä käyttää enintään kolmea testipelaajaa. HJK käyttää testipaikoista yhden, sillä torstaina treeneihin liittyi mukaan ghanalainen Hans Nunoo Sarpei.

Testipelaaja Hans Nunoo Sarpei

25-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja on edustanut saksalaisseuroja 18-vuotiaasta asti, ja miehen CV onkin varsin komea: Yhteensä 10 peliä Bundesliigaa (VfB Stuttgart ja Greuter Fürth), 58 peliä 2. Bundesliigaa (Greuter Fürth) ja viimeksi viime kaudella 30 ottelua Saksan kolmostasolla (FC Ingolstadt). Väliin mahtuu yksi kausi lainalla Slovakian liigassa. 

Viime kesästä Sarpei on kuitenkin ollut ilman seuraa, ja nyt ghanalainen on HJK:n testissä tämän ja ensi viikon ajan. 

Kuuntele HJK:n tuoreen topparin Andreas Vaherin tunnelmia treenien jälkeen.

HJK palasi treeneihin viime viikon maanantaina, joten takana on puolitoista intensiivistä treeniviikkoa kentällä ja kuntosalilla. Päävalmentaja Ossi Virran sekä topparitulokas Andreas Vaherin mietteet treenistartista ovat katsottavissa oheisilta videoilta.

Kentällä nähdään uusia kasvoja, mutta vastaavasti poissaolojakin on. Hassane Bandén poissaolon syy on positiivinen, sillä hyökkääjän edustama Burkina Faso eteni Afrikan mestaruuskisojen pudotuspeleihin ja kohtaa ensi tiistaina Malin. 

Loukkaantuneina ovat varmuudella sivussa Johannes Yli-Kokko, Oliver Pettersson, Niilo Kujasalo ja Georgios Kanellopoulos. Lisäksi Aapo Halme on ollut sairaana.

Yli-Kokko pelasi mainion viime kauden lainalla Irlannin liigassa mutta palasi Suomeen rasitusvamman kanssa. “YK” kävi operaatiossa vuodenvaihteessa, ja miestä toivotaan takaisin täysipainoisiin harjoituksiin aikaisintaan maaliskuussa. 

Rasitusvammasta kärsii myös KPV:ssä vahvan lainavuoden viettänyt Kujasalo – hänen toivotaan palaavan joukkueharjoituksiin maaliskuussa. Pettersson loukkasi nilkkansa Häcken-harjoitusottelussa joulukuussa, ja toipuminen on vielä kesken. Kanellopoulos on treenannut normaalisti, mutta pikkuvaivan takia IFK-peli jää varmuuden vuoksi väliin.