Otteluennakko: HJK-HIFK 9.2.

Helsinkiläisten kannattajien kuukausien odotus päättyy tiistaina, kun HJK ja HIFK iskevät jälleen yhteen, tällä kertaa Liigacupin ottelussa Talin hallissa. Tunnelmaa ei varmasti tule Talissa puuttumaan, kun vuoden 2016 ensimmäinen taistelu Stadin herruudesta alkaa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa. Liigacupin välierävaiheessa HJK leireili Espanjan Marbellassa ja Klubi 04:n miehistö pääsi pelaamaan HIFK:ta vastaan. Tuloksena komea 2-0 voitto ja paikka Liigacupin finaaliin, jossa kaatui RoPS.

Veikkausliigassa kaikki kolme ottelua olivat upeita tapahtumia. Katsomot myytiin loppuun jokaisessa ottelussa jo etukäteen, eikä tunnelmaa puuttunut kannattajien laulaessa läpi otteluiden kilpaa. Kaikki kolme ottelua päättyivät kutkuttavasti 1-1 lukemiin, joten Stadin herruus jäi ratkaisematta. Tämänkin seikan kannalta tiistaina pelattavassa derbyssä on tunnetta pelissä entistäkin enemmän.

Liigacupin B-lohkossa HJK on saalistanut kahdesta ottelustaan neljä pistettä, kun sinivalkoiset ovat kukistaneet IFK Mariehamnin ja pelanneet tasan FC Lahden kanssa. HIFK on puolestaan ehtinyt pelaamaan jo kolme kertaa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa tuli takkiin Lahdelta ja PK-35 Vantaalta, mutta kurssi kääntyi viime keskiviikkona IFK Mariehamnia vastaan 1-0 voitolla. Lohkon kärjessä on FC Lahti, joka on kerännyt neljästä ottelusta kahdeksan pistettä.

-Ilman muuta peli paikallisvastustajaa vastaan sytyttää hieman normaalia Liigacupin ottelua enemmän. Viime kaikki keskinäiset ottelumme olivat todella tiukkoja. Tasapelejä on tullut IFK:ta vastaan tarpeeksi ja nyt olisi hyvä hetki ottaa heistä pieni niskalenkki voitolla, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:n joukkueessa on tapahtunut viime viikkojen aikana paljon. Richard Gadzen, Anthony Annanin, Alfredo Morelosin ja Ivan Tatomirovicin tulo joukkueeseen on julkistettu ja jatkosopimuksia on julkaistu myös omien nuorten pelaajien kanssa. Uusista pelaajista Annan ja Gadze eivät ole vielä saapuneet Suomeen, eivätkä täten ole mukana HIFK:ta vastaan. Alfredo Morelos puolestaan on mukana joukkueen kokoonpanossa.

FC Lahtea vastaan viime perjantaina debytoinut serbitoppari Tatomirovic esiintyi ottelussa hyvin, vaikka takana olivat vasta yhdet joukkueharjoitukset. Keskuspuolustaja saikin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ansaitut kehut päävalmentaja Lehkosuolta. Tatomirovic oli myös itse tyytyväinen ensimmäiseen otteluunsa HJK-paidassa.

-Virheitä tuli vielä, mutta ottelu oli minun ensimmäinen HJK:ssa. Pelini paranee varmasti, kun saan lisää harjoituksia alle, Tatomirovic mietti ottelun jälkeen.

Tatomirovicin toppariparina avasi Lahtea vastaan Lassi Järvenpää, joka viimeisteli vuosi takaperin HIFK:n verkkoon voittomaalin Liigacupin välierässä. Lahtea vastaan HJK puolusti hyvin ja piti lahtelaiset poissa maalipaikoilta.

-Onnistuimme pitämään Lahden hyvin joukkueemme ulkopuolella, eivätkä he päässeet montaa kertaa vaarallisille paikoille. Hallissa on myös hieman helpompi prässätä korkeammalta kun kenttä on pienempi ja korkeat purkupallot voivat osua kattoon. Siinä onnistuimme Lahtea vastaan kohtuullisen hyvin. Laadukkaan joukkuepelaamisen ja prässäämisen odotan jatkuvan myös HIFK:ta vastaan, Lehkosuo sanoo.

HJK:n riveistä on derbyssä poissa polvileikkauksesta toipuva Toni Kolehmainen, vielä pelikuntoaan hakeva Jarno Parikka ja puolustaja Ville Jalasto.

-Ville sai maajoukkueen mukana Abu Dhabissa hieman lihaskireyttä, mikä ei ole lähtenyt pois. Hänen harjoitusohjelmaa on kevennetty siihen saakka, että kireys lähtee pois, Lehkosuo sanoo.

HJK-HIFK tiistaina 9.2. kello 17.00 Talin jalkapallohallissa.

Lipunmyynti alkaa kello 16.00, tule ajoissa paikalle. Lisätiedot täällä >>

HJK:n ja Urheilulehden yhdessä tuottama suora ottelulähetys sisältää myös studio-osuudet ja valmentajien haastattelut. Lähetys starttaa HJK TV:ssä kello 16.50, osta lähetys 8 euron hintaan ja saat kaupan päälle yhden Urheilulehden näytenumeron!

Osta lähetys tästä >>