Piste Klassikosta – “Ensimmäinen puoliaika oli meille hankala”

HJK jäi toista kertaa peräkkäin vierastasuriin.

David Ezehin laukaus oli avausjaksolla Klubin vaarallisin – ja ainoa – maalintekoyritys.

FC Haka–HJK 1–1 (1–0)
13’ Niklas Friberg 1–0
55’ Luke Plange (Hassane Bandé) 1–1

HJK:n härkäviikko päättyi Valkeakoskella pettymyksentuoksuiseen tasuriin. Klassikon pisteet laitettiin jakoon viime keväältä tutulla 1–1-tuloksella.

Avausjakso oli keskiviikkoillan SJK-pelin tapaan Klubilta kovin vaisu, eikä joukkue päässyt David Ezehin vasurikokeilua lukuun ottamatta tekopaikoille.

Haka sen sijaan oli harvoissa hyökkäyksissään kastelemattomalla tekonurmella alati vaarallinen. Joukkue kilautti kahdesti tolppia, ja Niklas Fribergin puskumaali syntyi tämän kauden Klubille liian tyypilliseen tapaan kulmapotkusta.

Seinäjoen tapaan toiselle jaksolle saapui kuin uudestisyntynyt HJK. Tauon triplavaihto toi säpinää kärkeen, ja Luke Plange sijoitti Hassane Bandén oivasta läpisyötöstä ensimmäisellä liigamaalillaan Klubin tasoihin.

Kaksi nättiä maalisyöttöä ennen lauantaita antanut Luke Plange sai maalitilinsä auki Tehtaan kentällä.

Vieraat laukoivat toisella jaksolla peräti kahdeksan kertaa kohti maalia. Klubilla oli jokunen kelpo paikka mennä johtoon, ja parista potentiaalisesta mutta viheltämättä jääneestä rankkaristakin voi niin halutessaan spekuloida, mutta kun maaleja ei paikoista synny, jossittelu on turhaa.

Lähimpänä viimeistelyä oli 84. minuutilla toppari Carlos Moros, mutta hänen laukauksensa jysähti epäonnisesti päin Plangea. Vain minuuttia myöhemmin Hakan Evangelos Patoulidis kirmasi puolittain läpi, mutta Jesse Öst oli vahvempi.

Noah Pallas haki ratkaisua Haka-puolustuksen keskeltä.

– Ensimmäinen puoliaika oli meille hankala. Puolustuspeli ei toiminut alkuunkaan, ja päästettiin jälleen erikoistilannemaali, totesi päävalmentaja Ossi Virta.

– Tietysti meidän kokoonpanossa oli näissä peleissä [3 ottelua 8 päivään] pakon edestäkin vähän reilummin kierrätystä ja pelaajia, jotka eivät ole niin paljon pelanneet yhdessä. Se saattoi jonkin verran hankaloittaa, mutta toki Haka pelasi vahvasti ensimmäisen puoliajan, joten siitä kunnia myös heille.

– Toinen jakso oli meiltä erittäin vahva. Pelattiin todella hyvin, tehtiin maali ja olisi voitu tehdä muutama lisääkin.

Seuraavaksi pelataan kotona. Sarjanousija EIF saapuu Boltille ensi lauantaina klo 17.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Brooklyn Lyons-Foster, Carlos Moros (88. Joona Toivio), Diogo Tomas, Noah Pallas – Lucas Lingman, Aapo Halme (46’ Anthony Olusanya) – Aaro Toivonen (46’ Topi Keskinen), Georgios Kanellopoulos, Hassane Bandé – David Ezeh (46’ Luke Plange).

Katso Noah Pallaksen mietteet Klassikon jälkeen.
Kooste ottelusta.