Santeri Hostikka Klubiin!

Puolan pääsarjassa pelannut laitahyökkääjä Santeri Hostikka tuo lisää vaihtoehtoja HJK:n laitapelaamiseen.

Santeri Hostikka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK ja Santeri Hostikka, 23, ovat tehneet loppukauden ja kauden 2022 kattavan sopimuksen.

– Santeri on juoksuvoimainen laitapelaaja, joka pystyy luomaan hyökkäyskolmanneksella laadullisia ylivoimia etenkin laitakaistalla, ja näin ollen hän istuu hyvin HJK:n pelitapaan. Sopimus tuo myös tärkeää jatkuvuutta ensi kauteen, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Santeri Hostikka aloitti pelaajauransa PK Keski-Uusimaan junioreissa ja eteni seuran edustusjoukkueeseen, jossa hän pelasi Kakkosta kausina 2014–2015. Kaudeksi 2016 Hostikka siirtyi FC Lahteen, jossa hän teki Veikkausliigadebyytin huhtikuussa samana vuonna. Vuonna 2019 hän teki sopimuksen Puolan pääsarjajoukkueeseen Pogoń Szczeciniin, jossa hän pelasi 32 ottelua ja teki yhden maalin.

Maaliskuussa 2016 hän teki ensiesiintymisensä Suomen U19-maajoukkueessa ja on siitä lähtien pelannut nuorisomaajoukkueissa yhteensä 11 ottelua.

– Innostuneilla fiiliksillä tulen Helsinkiin ja HJK:hon. Odotan, että pääsen joukkueen mukaan treeneihin ja otteluihin. Olen varma, että pystyn tuomaan joukkueeseen lisää hyökkäysvoimaa ja auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteemme tällä kaudella ja tulevaisuudessa, hehkuttaa Santeri Hostikka.

210812 UEL HJK-Neftci Paraati