Tilastoraportti: Jatkopaikka saaliina Färsaarilta

HJK teki jatkopaikkaan tarvittavat maalit Färsaarilla, vaikka kotijoukkue HB Tórshavn ilmoittelikin vaarallisuudestaan mentyään ottelussa ensin 2–0-johtoon. Lopputulos 2–2 tarkoitti Klubille yhteismaalein 5–2-voittoa.

HJK Tilastot

Jos ensimmäinen osaottelu Helsingissä viime viikolla oli HJK:lta vakuuttava esitys, oli toinen osaottelu vastaavasti kotijoukkueen hallintaa. Klubi ei päässyt ensimmäisellä jaksolla laukomaan kertaakaan, Tórshavn puolestaan yritti maalintekoa kolmesti, ja laukauksista yksi meni myös maaliin 16 minuutin pelin jälkeen.

Kun toista jaksoa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, tuplasi kotijoukkue johtonsa kulmapotkun jälkitilanteesta. Klubin helpotukseksi vain nelisen minuuttia myöhemmin Riku Riski kavensi tilanteeksi 2–1, ja jatkopaikka alkoi taas näyttää varmemmalta. Vajaa vartti ennen ottelun loppua Riski teki vielä illan toisen maalinsa Lassi Lappalaisen mainiosta esityöstä. Lopputulos näin ollen 2–2 ja yhteismaalit HJK:lle 5–2.

Maalintekoyrityksiä HJK:lla oli ottelussa viisi, joista kaksi meni maalia kohti ja molemmat myös maaliin. Vain kerran aiemmin tällä kaudella Klubilla on ollut vähemmän laukauksia, FC Interiä vastaan huhtikuun lopulla, jolloin HJK laukoi neljä kertaa. Tórshavnilla maalintekoyrityksiä oli yhdeksän, ja niistä kolme meni maalia kohti.

HJK:n viidestä maalintekoyrityksestä rangaistusalueen sisältä lähti vain yksi, Riskin ensimmäinen maalilaukaus. Tórshavn laukoi boksin sisältä kuusi kertaa. Keskimäärin HJK:n laukaukset lähtivät 25,2 metrin päästä vastustajan maalista. Keskiarvoa tosin nostaa reilusti Evans Mensahin lähes puolesta kentästä lähtenyt maalintekoyritys. Tórshavnin maalintekoyritykset lähtivät keskimäärin 17,5 metrin päästä HJK-maalista.

Riku Riski laukoi kaksi kertaa, varsin hyvällä onnistumisprosentilla, sillä molemmat laukaukset upposivat myös maaliin. Myös Riskin ensimmäisen maaliin syötön antanut Evans Mensah yritti maalintekoa kahdesti.

Ottelun pallonhallinta meni kotijoukkue Tórshavnille 52-prosenttisesti. Tórshavn myös syötteli HJK:ta enemmän, yhteensä 495 kertaa, Klubilla syöttöjä oli 452, joista onnistui 77 %. Klubilta eniten syöttöjä oli Nikolai Alholla, joka antoi 71 syöttöään 68-prosenttisesti omille. HJK:n yleisimmät syöttökombinaatiot olivat Henri Toivomäen ja Rafinhan välillä, yhteensä 26 syöttöä sekä Rafinhan ja Daniel O’Shaughnessyn välillä, 25 syöttöä.

Ottelun kuvasta, Tórshavnin maalijahdista ja Klubin puolustuspelaamisesta kertoo se, että kuuden HJK-kenttäpelaajan pelitekojen keskimääräiset sijainnit olivat omalla kenttäpuoliskolla, kun esimerkiksi Töölössä pelatussa ensimmäisessä osaottelussa HJK:n kenttäpelaajista vain kolmen pelaajan keskimääräinen sijainti oli omalla puoliskolla. Se siitäkin huolimatta, että Klubi pelasi kotiottelustansa noin tunnin vajaamiehisenä.

Ottelussa käydyistä kaksinkamppailuista HJK voitti 56 %. Pääpallot hoituivat 63-prosenttisesti ja maassa käydyt kaksinkamppailut 53-prosenttisesti. Erityisen hyviä kaksinkamppailuissa oli topparikaksikko Rafinha–Toivomäki, jotka molemmat hoitivat kaksinkamppailunsa yli 80 prosentin varmuudella. Rafinhalla oli myös HJK:sta eniten syötönkatkoja, yhdeksän, Toivomäellä niitä oli kuusi, toiseksi eniten.

Klubi-pelaajat yrittivät ohittaa vastustajansa kuljettamalla 24 kertaa, ja niistä onnistui 16 (67 %). Eniten ohitusyrityksiä oli Mensahilla ja Eetu Vertaisella, molemmilla viisi.

Lähde: InStat