Tilastoraportti: Klubi palasi vakuuttavasti voittojen tielle

HJK otti 3–0-voiton IFK Mariehamnista Töölön lauantai-illassa. Voiton takuumiehinä häärivät kaksi maalia tehnyt Evans Mensah ja Mensahin molempiin maaleihin syötöt antanut Petteri Forsell.

HJK Tilasto

Ennen lauantain ottelua HJK oli pelannut kolme peräkkäistä Veikkausliiga-ottelua ilman voittoa. Veikkausliigan runkosarja päättyi tasapeliin RoPS:n kanssa, ja mestaruussarjan kaksi ensimmäistä otteluaan HJK hävisi, ensin KuPS:lle ja sitten FC Hongalle.

Klubi on kohdannut IFK Mariehamnin Veikkausliigassa tällä kaudella nyt kolmesti, ja joka kerta HJK on keskinäiset ottelut voittanut. Huhtikuussa HJK:n voittonumerot olivat 2–1 ja kesäkuun ottelussa vieraissa 2–0.

Lauantain ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. HJK hallitsi palloa, mutta maalipaikat menivät tasan 6–6. Maalipaikat eivät olleet laadukkaimmasta päästä, molempien joukkueiden yhteenlaskettu luotu maaliodotusarvo jäi alle 0,5.

Toisella jaksolla HJK sai koneensa kunnolla käyntiin. Maalipaikkoja syntyi ensimmäistä jaksoa tiuhemmin, yhteensä kolmetoista, ja lisäksi HJK sai ne myös laadukkaammille paikoille. Ottelun 54:nnellä minuutilla syntyi Klubin ensimmäinen maali Petteri Forsellin syötettyä pallon Evans Mensahille, joka harhautti kauniisti IFK-puolustajan sekä maalivahti Oskari Forsmanin ja laukoi pallon maalin oikeaan kulmaan.

Vajaa vartti myöhemmin HJK katkoi IFK Mariehamnin puolustuspään rajaheiton, pallo ajautui Forsellille, joka syötti Mensahille keskustaan rangaistusalueen sisälle eikä Mensah erehtynyt tälläkään kertaa, vaan ampui pallon samaan kulmaan kuin ensimmäisessäkin maalissaan. Aivan ottelun lopussa William Parra kaunisteli numeroiksi 3–0 maalin edustalta Rafinhan loistavasta syötöstä.

Yhteensä HJK laukoi ottelussa 19 kertaa. Maalintekoyrityksistä kymmenen meni maalia kohti, kuusi ohi maalin ja kolme blokattiin. Laukauksista 11 lähti IFK Mariehamnin rangaistusalueen sisältä. Vierasjoukkueella maalintekoyrityksiä oli kahdeksan, joista neljä meni maalia kohti, kolme ohi maalin ja yksi blokattiin. IFK Mariehamnin maalintekoyrityksistä neljä lähti boksin sisältä.

HJK voitti ottelun pallonhallinnan lukemin 63–37 %. Varsinkin ottelun ensimmäisellä (70 %) ja viimeisellä (74 %) vartilla pallo oli erityisen vahvasti Klubin hallussa. HJK piti palloa yhteensä 40 minuuttia ja 26 sekuntia, mikä on kauden kolmanneksi eniten. Vain kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan (FC Interiä ja IFK Mariehamnia vastaan) Klubi on pitänyt palloa ajallisesti enemmän.

Yli 45 sekuntia kestäneitä pallonhallintajaksoja HJK:lla oli 16, mikä on kauden jaetusti eniten. Myös toukokuun FC Lahti -ottelussa yli 45 sekunnin pallonhallintajaksoja oli yhtä monta.

Syöttöjä Klubilla oli 680, ja ne menivät omille 90 prosentin tarkkuudella. IFK Mariehamn syötti 425 kertaa, ja syötöistä 84 % oli tarkkoja.

Ohitusyrityksiä HJK-pelaajilla oli yhteensä 24, joista 15 (63 %) onnistui. Eniten ohitusyrityksiä oli Ivan Tarasovilla, kahdeksan, joista kolme onnistui. IFK Mariehamnilla ohitusyrityksiä oli 20, ja niistä onnistui kahdeksan (40 %). Eniten niitä yritti Gustaf Backaliden, jonka kuudesta ohitusyrityksestä onnistui kaksi.

HJK voitti kaksinkamppailunsa 55-prosenttisesti. Maassa käydyt kaksinkamppailut Klubi hoiti 55-prosenttisesti ja ilmassa käydyt 59-prosenttisesti. Tarasovilla oli kaksinkamppailuita klubilaisista eniten, yhteensä 28, joista hän voitti yhdeksän (32 %). Ilmassa käytyjä kaksinkamppailuita oli eniten Faith Friday Obilorilla, joka voitti viisi kuudesta pääpallostaan.

Lähde: InStat