Tilastoraportti: Tasainen ottelu kääntyi Interille

HJK hävisi yläloppusarjan viimeisen kotiottelunsa FC Interille maalein 1–0. Ottelun ainoan maalin ampui Filip Valenčič.

HJK Tilastot

Töölössä nähtiin sunnuntaina tasainen ottelu. Ottelu ratkesi yhteen ainoaan maaliin, jonka Inter teki ottelun 49:nnellä minuutilla. HJK:lla oli ottelussa omat paikkansa ja olisi maalintekoyritysten määrän ja laadun perusteella ansainnut ehkä maalinkin, mutta palkintoa ei tällä kertaa tullut.

Maalinteko on ollut Klubille tällä kaudella vaikeaa. Maaleja joukkue on tehnyt 26 ottelussa 32, mikä tekee 1,23 maalia ottelua kohden. Edellisen kerran Klubi on jäänyt alle 1,5 maalin keskiarvon kaudella 2015 (1,36 maalia/ottelu). Viime kaudella HJK teki 1,85 maalia ottelua kohden ja toissa kaudella 2,36 maalia per ottelu.

HJK sai luotua Interiä vastaan 16 maalintekoyritystä, joista kahdeksan meni maalia kohti, viisi ohi maalin ja kolme blokattiin. Maalintekoyritysten laadun (laukauksen lähtösijainti, ruumiinosa, jolla maalintekoyritys syntyi, pelitilanne vs. erikoistilanne jne.) tilastollisiin keskiarvoihin peilaten näistä maalintekoyrityksistä Klubin olisi ”pitänyt” tehdä ottelussa 1,22 maalia.

Interillä maalintekoyrityksiä oli 11, joista kolme meni maalia kohti, kaksi ohi maalin ja kuusi jäi HJK-blokkiin. Interin maalintekoyritysten yhteenlaskettu maaliodotusarvo oli 0,99.

Eniten maalintekoyrityksiä HJK:lta oli Eetu Vertaisella, joka ei ehtinyt pelata täyttä jaksoakaan tultuaan kentälle toisen jakson alussa, hän laukoi yhteensä neljästi. Vertainen on koko kaudella laukonut klubilaisista eniten, yhteensä 36 kertaa. Myös Vertaisen peliminuutteihin suhteutettu maalintekoyritystahti on HJK-pelaajista kovin, sillä hän on laukonut keskimäärin 2,77 kertaa pelattua 90 minuuttia kohden. Kakkosena listalla on Petteri Forsell, joka on laukonut keskimäärin 2,63 kertaa pelattua 90 minuuttia kohden ja kolmosena Evans Mensah, jolla maalintekoyrityksiä on ollut 2,30 per 90 pelattua minuuttia. (Maalintekoyritysmäärissä ei ole mukana rangaistuspotkuja.)

Ottelun pallonhallinta meni niukasti Interille lukemin 49–51 %. Syöttöjä HJK:lla oli 543, joista 85 % oli tarkkoja. Interillä syöttöjä oli 483 ja ne menivät omille 86 prosentin tarkkuudella. HJK:n yleisin syöttökombinaatio oli Daniel O’Shaughnessyn ja Roni Peiposen välillä, he syöttivät toisilleen yhteensä 27 kertaa. Interin yleisin syöttökombinaatio oli Henrik MoisanderDaan Klinkenberg, he syöttivät toisilleen 25 syöttöä.

HJK hyökkäsi Interiä vastaan eniten oikealta laidalta, pelitilannehyökkäyksistä 48 % kulki oikean laitakaistan kautta. Keskimäärin tällä kaudella hyökkäykset ovat kulkeneet suhteellisen tasaisesti molemmilta laidoilta, vasemmalta 38 %, oikealta 39 % ja keskikaistalta 23 %.

Syötönkatkoissa HJK onnistui 41 kertaa, joista 11 Interin kenttäpuoliskolla. Inter onnistui katkomaan syötöt 50 kertaa, ja niistä 12 tapahtui Klubin puoliskolla. Pallonmenetyksiä HJK:lla oli yhteensä 66, joista 20 omalla kenttäpuoliskolla. Interillä pallonmenetyksiä oli 63, ja niistä 10 tapahtui omalla puoliskolla.

Ottelun kaksinkamppailut voitti Inter 52-prosenttisesti. Ilmassa käydyt kaksinkamppailut meni Klubille 53-prosenttisesti ja maassa käydyt Interille 54-prosenttisesti. Eniten kaksinkamppailuita oli Klubilta O’Shaughnessyllä, joka voitti 69 % 16:sta kaksinkamppailustaan. Interiltä eniten kaksinkamppailuita oli Filip Valenčičilla (60 %) ja Timo Furuholmilla (30 %), molemmilla 20.

Lähde: InStat