Toni Korkeakunnas: ”Tulosta tulee, nautitaan siitä”

HJK voitti Metroderbyssä FC Hongan lukemin 3–0.

Toni Korkeakunnas.

HJK vs FC Honka 3–0 (1–0)
16’ Joona Toivio 1–0
50’ Topi Keskinen 2–0
80’ Bojan Radulovic 3–0
Yleisömäärä: 4235

HJK otti jälleen askeleen kohti mestaruutta, kun FC Honka sai todeta Klubin liian vahvaksi isännäksi. Sinivalkoisten 3–0-voitto venytti joukkueen tappiottoman putken Veikkausliigassa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Samalla piste-ero sarjan toisella sijalla majailevaan Kuopion Palloseuraan kasvoi seitsemään pisteeseen.

Honka oli parhaimmillaan ensimmäisen puoliajan alussa, kun espoolaiset loivat useamman hyvän tilanteen HJK:n maalille. Jesse Östin loistavat torjunnat herättivät Klubin, ja hetkeä myöhemmin Joona Toivio kiskaisi vapaapotkusta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

– Honka tuli peliin todella hyvin ja teki puolustuspelaamisemme hankalaksi. Olimme liian levällämme emmekä ollenkaan kompakteja. Hyökkäsimme kuitenkin Hongan alun painostuksen jälkeen ihan laadukkaasti, ja hyökkäyspelissämme näkyi niitä rakenteita, joita olemme harjoitelleet, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Vaikka HJK johti tauolla Toivion uran ensimmäisellä liigamaalilla 1–0, ei joukkue ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Puhuimme tauolla ihan suhteellisen äänekkäästikin siitä, ettemme olleet tyytyväisiä esitykseemme. Saimme toisella jaksolla sekä puolustamistamme että hyökkäämistämme tiiviimmäksi, ja lopulta peli oli aika hyvin kontrollissamme.

HJK sai unelma-alun toiselle puoliajalle, kun Topi Keskinen upotti pallon Maksim Rudakovin selän taakse jo viiden minuutin pelin jälkeen. Maali oli varmasti yksi kauden upeimmista, kun Klubin boksin rajalla pallon napannut Keskinen pinkoi noin 80 metrin matkan Hongan rangaistusalueelle ja sijoitti pelivälineen alanurkkaan.

– Olihan siinä tietysti aikamoisia yksilösuorituksia. Jesse piti meitä alussa pystyssä ja otti tarvittavat kopit. Ja olihan se aikamoinen soolo herra Keskiseltä. On se kova poika – ihan kiva, että hän on meillä.

Viimeisen niitin Hongan arkkuun iskivät vaihtomiehet. Honka-vahti Rudakov piti vielä Niko Hämäläisen ovelan keskityksen kentän puolella, mutta Bojan Radulovic sijoitti paluupallon maaliin. Osuma oli Radulovicille kauden 22. kaikki kilpailut mukaan lukien. Klubi puolusti läpi toisen jakson laadukkaasti, eikä Hongalla ollut juurikaan edes puolittaisia maalipaikkoja.

– Tiesimme, että luvassa on haastava ottelu. Honka pystyi ensimmäisellä jaksolla purkamaan prässimme liian monta kertaa, mihin emme olleet tyytyväisiä. Paransimme kuitenkin selvästi toisella puoliajalla.

Korkeakunnas iloitsi joukkueen tappiottoman putken lisäksi siitä, että joukkueen maalihanat ovat kunnolla auenneet viime viikkojen aikana.

– Uskomaton jengi. Tuntuu, että löydämme aina keinot voittaa. Ainakin liigassa olemme pärjänneet ihan kivasti. Iso juttu, jota tulimme tänne tekemään, oli se, että HJK:n hyökkäyspelaaminen paranee. Ainakin tulosten valossa olemme saaneet ison muutoksen aikaan. Iso, iso kiitos siitä koko meidän staffille ja ennen kaikkea pelaajille, jotka heittäytyivät tähän meidän juttuun mukaan. Tulosta tulee, nautitaan siitä.

Keskiviikon ottelu päätti Klubin tiukan rupeaman, kun joukkue pelasi kolme ottelua kuuden päivän sisään. Nyt pelaajat ja valmennus saavat vetää hetken happea, kun seuraava ottelu on luvassa vasta ensi viikon torstaina. Silloin HJK kohtaa Konferenssiliigan vierasottelussa skotlantilaisen Aberdeenin.

Katso kooste ottelusta.