TPS vieraaksi Bolt Arenalle

Maratontaulukon kärkijoukkueet kohtaavat torstaina.

Rasmus Schüller - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Rasmus Schüller

HJK vs TPS 
To 24.89.2020 klo 18:30 
Bolt Arena, Urheilukatu 5

Veikkausliigan tiukassa ottelutahdissa HJK pelaa seuraavaksi Turun Palloseuraa vastaan torstaina 24.9.2020 Bolt Arenalla klo 18:30.

HJK ja TPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kolme kertaa; kahdesti Suomen Cupissa, joista tuloksena 3-0 ja 1-0 voitot, ja kerran Veikkausliigassa. Viimeksi 22. päivä heinäkuuta Klubi kävi hakemassa täyden pistepotin Kupittaalta 2-0 lukemin. Tuolloin HJK:n maalintekijät olivat Tim Väyrynen ja TPS-kasvatti Roope Riski.

Vuonna 1922 perustettu Turun Palloseura on yksi Suomen tunnetuimmista seurabrändeistä. Jalkapallossa Suomen korkeimman sarjatason kaikkien aikojen maratontaulukossa monilajiseura TPS on edelleen toisella sijalla. Yhteensä 72 kautta SM-sarjassa tai Veikkausliigassa pelanneet turkulaiset ovat voittaneet Suomen mestaruuden viimeksi vuonna 1975.

2000-luku on ollut turkulaisille vaikea; joukkue on joutunut hakemaan vauhtia Ykkösestä peräti kolme kertaa, kausilla 2001–2002, 2015–2017 sekä 2019. Tälle kaudelle Veikkausliigaan palanneen seuran kausi on ollut toistaiseksi ennakoidun vaikea. TPS:n heinäkuun tappio HJK:lle muodostui joukkueen Veikkausliigaan nostaneelle Tommi Pikkaraiselle kohtalokkaaksi. Häviön jälkeen TPS nosti Pikkaraisen tilalle uudeksi vastuuvalmentajaksi maajoukkuelegenda Jonathan Johanssonin.

TPS on tällä hetkellä sarjassa 15 kierroksen jälkeen toiseksi viimeisenä, karsijan paikalla. 11 pistettä ovat tulleet kolmesta voitosta (RoPS, FC Inter ja HIFK) ja kahdesta tasapelistä (MIFK ja FC Lahti). Valmentajanvaihto on silti ollut tuloksellisesti onnistunut, sillä TPS oli hävinnyt kaikki neljä ensimmäistä peliään ennen Pikkaraisen erottamista. Turkulaisilla on ollut vaikeuksia molemmissa päissä kenttää: 12 tehtyä maalia on sarjan toiseksi huonoin saldo ennen jumbo-RoPS:ia. 25 päästettyä maalia on puolestaan sarjan neljänneksi korkein määrä. Joukkueen paras maalintekijä kolmella osumallaan on ollut Italian Serie A-seura Parmasta oleva Tehe Olawale

Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »