Tuomas Ollila Ilveksestä HJK:hon

HJK ja laitapuolustaja Tuomas Ollila ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. KäPan kasvatti edusti HJK Klubi 04:ää vuosina 2017–2018.

HJK ja 22-vuotias laitapuolustaja Tuomas Ollila ovat solmineet pelaajasopimuksen, joka kattaa kaudet 2023 ja 2024. Vasemmalla laidalla viihtyvä Ollila on edustanut viimeiset kaksi kautta Tampereen Ilvestä, ja nyt edessä on paluu tuttuun ympäristöön: Käpylän Pallon kasvatti pelasi HJK Klubi 04:n riveissä vuosina 2017–18, joista jälkimmäisen Klubin nykyisen päävalmentajan Toni Koskelan alaisuudessa.

Ollila pelasi myös HJK:n edustusjoukkueessa yhden ottelun, kun talvikaudella 2018 tuolloin 17-vuotias laitapakki pääsi toisella puoliajalla kentälle harjoitusottelussa Hammarbyta vastaan.

– Hyvät fiilikset, mukava olla täällä. Hienoa, että pääsimme sopimuksessa yhteisymmärrykseen, ja odotan innolla tulevaa kautta. Klubi oli tässä vaiheessa paras vaihtoehto urani kannalta, ja on hienoa päästä pelaamaan joukkueeseen, joka taistelee joka vuosi mestaruudesta. Myös europelit motivoivat kovasti. Tämä on askel eteenpäin urallani, joten siirrossa oli kaikki kohdallaan, myhäilee Ollila.

Ollila on edennyt urallaan määrätietoisin askelin eteenpäin. Nollanelosesta Ollilan tie vei pariksi vuodeksi kotkalaiseen FC KTP:hen, josta laitapakki jatkoi matkaansa Ilvekseen. Tampereella Ollila nousi pelipaikkansa ehdottomaan eliittiin ja viimeisteli päättyneellä kaudella mukavat kuusi maalia sekä kolme maalisyöttöä. Laitapuolustajan todellisesta läpimurtokaudesta huolimatta Ilves jäi harmillisesti alaloppusarjassa pisteen päähän eurolopputurnaukseen oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta.

– Joukkueen kannalta oli vaikea ja pitkä vuosi. Oli vähän vaikeuksia, ja pelit sujuivat ailahtelevasti. Omalta osaltani olen kuitenkin tyytyväinen päättyneeseen kauteen.

Tervetuloa takaisin Klubiin, Tuomas!

Tuomas Ollila edustusjoukkueen paidassa Hammarby-harjoitusottelussa tammikuussa 2018.