Tupla-Lahti! Osa 1 torstaina vieraissa

Klubi matkustaa torstaina Lahteen, jossa kohtaavat tuloksellisesti alkukauden heikoin kotijoukkue ja paras vierasjoukkue.

Lahti-HJK
Vuonna 2020 HJK juhli Lahdessa 4–0-voittoa.

Sarjakärkeen sunnuntaina noussut HJK kohtaa Veikkausliiga-kauden kahdeksannessa ottelussaan FC Lahden, jonka alkukausi on ollut kivikkoinen. Vierasottelu potkaistaan käyntiin torstaina 12. toukokuuta kello 18:00.

Viisi edellistä ottelua
HJK 4–0–1, maaliero 7–5
FC Lahti 3–0–2, maaliero 10–4

220512 Lahti-HJK Data

HJK on kerännyt alkukaudella pisteitä tasaiseen tahtiin: seitsemän ottelun jälkeen Klubin sarake näyttää kuutta voittoa ja yhtä tappiota. HJK on ollut tuloksellisesti erinomainen etenkin vieraskentillä, kun joukkue on voittanut kaikki neljä vierasotteluaan päästämättä maaliakaan.

FC Lahden alkukausi on ollut vaikea, mutta joukkueen otteluohjelmakaan ei ole ollut helpoimmasta päästä. Hyökkäysvoimaisilla pelaajilla varustettu lahtelaisjoukkue on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun peräti kymmenen maalia, joista tosin viisi Suomen Cupissa Lahden Reippaan verkkoon.

Lahti on ollut kotiotteluissaan tuloksellisesti heikko, kun joukkue on hävinnyt kaikki kolme kotiotteluaan murheellisella maalierolla 0–8. Tosin yksi ”kotipeleistä” pelattiin evakossa Vaasassa VPS:ää vastaan (0–5).

HJK on seitsemän ottelun jälkeen sarjataulukon kärkipaikalla, kun sinivalkoiset ovat saalistaneet peräti 18 pistettä. Hyvän alkukauden pelannut KuPS on kahden pisteen takamatkalla, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet ottelun vähemmän. FC Lahti on seitsemällä pisteellään yhdeksäntenä.

Maalintekijät

Viime otteluissa Klubin parhaat maalintekijät ovat olleet Bojan Radulovic sekä Jair Silva, jotka ovat tehneet kaksi maalia mieheen. Kertaalleen maalinteossa onnistuneita ovat olleet Miro Tenho, Atom sekä Casper Terho.

FC Lahden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kolme maalia tehnyt Chinedu Geoffrey sekä kahdesti osunut entinen HJK-hyökkääjä Macoumba Kandji. Yhden maalin miehiä ovat Altin Zeqiri, Arlind Sejdiu, Teemu Penninkangas ja Pyry Lampinen.

Joukkueiden edelliset viisi kohtaamista Veikkausliigassa
3–2–0, maaliero 10–3

FC Lahti on onnistunut usein riistämään pisteitä Klubilta, mutta viimeiset viisi keskinäistä kohtaamista ovat sujuneet HJK:n näkökulmasta vähintäänkin kohtalaisen hyvin. Tasapeleistäkin toinen kääntyi Klubin voitoksi rangaistuspotkukilpailussa kauden 2019 Eurooppa-liigan karsintapaikasta pelattaessa. Lahti on voittanut HJK:n edellisen kerran 20.5.2019, jolloin lahtelaiset tyrmäsivät Klubin kotikentällään 3–0. Tappio oli samalla Mika Lehkosuon viimeinen ottelu HJK:n päävalmentajana.

HJK TV: FC Lahti vs HJK 0-4

1.7.2020 FC Lahti vs HJK 0-4

Koronapandemia venytti Veikkausliiga-kauden 2020 aloitusta heinäkuun ensimmäiseen päivään. Klubi aloitti kautensa – ja kolmannen tähden metsästyksen – Lahti-vierasottelulla.

Edellisellä kaudella ilman eurocup-paikkaa jäänyt HJK oli uudistanut joukkuettaan rajulla kädellä, ja päävalmentaja Toni Koskela aloitti ensimmäisen täyden kautensa Klubin peräsimessä.

Etenkin keskikentälle hankitut Ferhan Hasani sekä paluumuuttajat Rasmus Schüller ja Lucas Lingman osoittivat tasonsa nopeasti: Schüller vei Klubin johtoon upealla volleylla, ja Lingman lisäsi HJK:n johtoa vain pari minuuttia myöhemmin.

Schüllerin käynnistämät nopeat hyökkäykset olivat myrkkyä lahtelaisten ryhmälle: toisella jaksolla Teemu Jäntti ohjasi epäonnisesti Luis Murillon keskityksen omaan maaliin, ja vartti ennen loppua Roope Riski niittasi taululle 4–0-loppulukemat.

HJK:n avaus: Antonio Reguero – Nikolai Alho, Miro Tenho, Daniel O’Shaughnessy, Luis Murillo – Lucas Lingman, Rasmus Schüller, Ferhan Hasani – Riku Riski, Tim Väyrynen, Atom