HJK Cup valtaa Töölön kentät 8.–10.9.

Poikien akatemiajoukkueiden kansainvälinen kutsuturnaus, HJK Cup, täyttää Töölön jalkapallohuumalla. Nappaa talteen viikonlopun tärkeimmät tiedot.

HJK Cup - HJK Helsinki. Photo: © Hanna Väyrynen
Kuva: Hanna Väyrynen

HJK Cup on poikien kansainvälinen kutsuturnaus, jossa mukana ovat ikäluokkien parhaita akatemiajoukkueita Suomesta, Ruotsista, Virosta, Norjasta, Englannista ja Italiasta. Turnauksessa pelaavat ikäluokat U9, U10, U11, U12 ja U13. Turnaus järjestetään jo 17. kerran ja tiedossa paljon laadukasta juniorijalkapalloa.

Juventus, Norwich ja lukuisia muita huippujengejä

Perjantaista sunnuntaihin (8.9.- 10.9.2023) järjestettävään turnaukseen osallistuu yhteensä 19 mielenkiintoista kansainvälistä joukkuetta, muun muassa italialaisen suurseuran Juventuksen U11 -joukkue, Suomessa kulttimaineeseen nousseen Norwich City FC:n U13 -joukkue, Tukholman ylpeyden Hammarby IF:n U12 -joukkue sekä Bohemians Praha 1905:n U12 -joukkue.

Ulkomaisten huippuseurojen lisäksi turnauksessa nähdään myös kaikki kotimaiset suurseurat. HJK Cupin tarkoitus on tuoda kovia kansainvälisiä joukkueita Suomeen, jotta tasoa voidaan mitata puolin ja toisin myös suomalaisen jalkapalloyleisön edessä. 

Otteluohjelma

7v7- ja 8v8-ikäluokissa (U9, U10 ja U11) turnaus pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Jokainen joukkue pelaa alkulohkossa seitsemän peliä ja kaikki saavat näin useamman kansainvälisen pelin. Lohkoista neljä parasta etenee A-finaaleihin ja sijoille 5–8 sijoittuneet B-finaaleihin. Samalla maksimoidaan otteluiden määrä turnauksessa.

Muutamia nostoja mielenkiintoisista alkulohkon otteluista:

U13 (2010-syntyneet): Perjantai 8.9. Klo. 17:20 Pallokenttä 2: HJK – Norwich City FC
U12 (2011-syntyneet): Perjantai 8.9. Klo. 15:40 Pallokenttä 1: HJK – Bohemians Praha 1905
U11 (2012-syntyneet): Lauantai 9.9. Klo. 16:45 Sahara: HJK – Juventus
U10 (2013-syntyneet): Lauantai  9.9. Klo. 15:05 Pallokenttä 6: HJK – NSA (Norwegian Soccer Academy)
U9 (2014-syntyneet): Lauantai 9.9. Klo. 10:30 Töölön Kuplan kenttä: HJK – FC Flora  

Turnauksen finaalit

Turnauksen finaalit pelataan vanhempien ikäluokkien U12 ja U13 (11vs11) osalta lauantaina Pallokenttä 2:n nurmikentällä sekä sunnuntaina nuorempien ikäluokkien osalta Bolt Arenalla. Sunnuntain finaalit toimivat myös etkoina Huuhkajien EM-karsintaottelulle Suomi–Tanska.

U12 (2011-syntyneet) Lauantaina 9.9. Klo. 18:00 Pallokenttä 2
U13 (2010-syntyneet) Lauantaina 9.9. Klo. 18:50 Pallokenttä 2
U9 (2014-syntyneet) Sunnuntai 10.9. Klo. 14:15 Bolt Arena
U10 (2013-syntyneet) Sunnuntai 10.9. Klo. 15:05 Bolt Arena
U11 (2012-syntyneet) Sunnuntai 10.9. Klo. 15:55 Bolt Arena

Turnauksen koko otteluohjelma löytyy osoitteesta hjkcup.fi 

Turnauksen säännöt

Tämän vuoden HJK Cupissa kokeillaan muutamia Suomessa harvoin käytettyjä, mutta kansainvälisissä turnauksissa hyväksi koettuja sääntöjä. Sääntökokeilujen tavoite on nopeuttaa peliä, haastaa pelaajia uusilla tavoilla ja tuoda turnaukseen mahdollisimman paljon pelejä erilaisia joukkueita vastaan.

Yksi merkittävimmistä sääntökokeilusta turnauksessa on sivurajaheiton korvaaminen nuoremmissa ikäluokissa (U9, U10 ja U11) joko sivurajapotkulla tai -kuljetuksella. Kokeilun myötä peliä pyritään nopeuttamaan ja samalla pelaajien reagointiin tulee niin pallollisena ja pallottomana uusia haasteita.

Tapahtumatori ja turnauskahviot

Ensimmäistä kertaa HJK Cupin historiassa turnauksessa on tapahtumatori, jossa on tarjolla muun muassa ruokarekkoja, DJ ja huippumusiikkia sekä myös lounasta vanhemmille ja faneille. Tapahtumatori sijaitsee Bolt Arenan Lumme Energia Aurinkokatsomon (Itäkatsomon) takana. Tapahtumatori on upea kohtaamispaikka kaikille futisfaneille keskellä juniorijalkapallon huipputurnausta. Tapahtumatori toimii myös hyvänä kohtaamispaikkana sunnuntaina ennen Huuhkajien EM-karsintaottelua.

Perinteisiä turnauskahvioita Töölön Pallokentän alueella on kaksi: Yksi Bolt Arenan ja Saharan välisellä aukiolla ja toinen Pallokenttä 1:n ja Pallokenttä 2:n välisessä katsomossa. Tarjolla Meiran tarjoamaa turnauskahvia sekä totta kai myös grillimakkaraa, voileipiä, urheilujuomia ja muita virvokkeita.

Bolt Arenalla lauantaina kaksi huippumatsia

Lauantaina 9.9. Bolt Arenalla järjestetään kaksi matsia sisältävä hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tuotot lahjoitetaan Kympin Lasten toimintaan. Kansallisen Liigan ottelu HJK – PK-35 Vantaa käynnistyy kello 16, jonka jälkeen hyväntekeväisyysmatsissa kohtaavat HJK:n All Stars -joukkue sekä vaikuttajia pursuava Gilla FC.

Gilla FC:n riveissä kentällä nähdään mm. Pihlaja, Pinkku Pinsku, Ville Galle, Roni Bäck ja Roope Rannisto. HJK All Starsin riveissä nähdään muun muassa HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti, HJK:n Hall Of Fame -jäsen Christina Forssell sekä Sebastian Sorsa. Lopulliset joukkueet ilmoitetaan myöhemmin.

Kansallisen Liigan matsi sekä hyväntekeväisyysottelu yhdistyvät yhdeksi isoksi tapahtumaksi, jonka liput maksavat aikuisilta 10 euroa ja lapsilta viisi euroa. Molempiin peleihin käy samat liput, jotka ovat myynnissä osoitteessa hjk.lippu.fi. HJK Cupin osallistujilla on tapahtumaan vapaa pääsy. Ohjeet saapumisesta toimitetaan osallistujille erikseen. Kansallisen Liigan matsin tauolla järjestetään myös Meet&Greet, jossa paikalla on Gillan ja HJK All Starsin pelaajia.

Lue lisää hyväntekeväisyystapahtumasta

HJK Cup on HJK:n poikien akatemiajoukkueiden vanhempien ja HJK ry:n järjestämä turnaus, joka samalla kunnioittaa vapaaehtoistyötä juniorijalkapallossa. Turnauksen tuotto ohjataan täysin HJK:n poikien akatemiajoukkueiden toimintaan ja pelaajakehitykseen, millä toivottavasti on pitkän aikavälin vaikutus niin suomalaisen jalkapallon tasoon kuin HJK:n edustusjoukkueen menestykseen Euroopassa ja kotoisessa Veikkausliigassa.

www.hjkcup.fi