HJK Klubi 04:n Miika Nuutinen kauden jälkeen TPS:n päävalmentajaksi

“Kuluva kausi on ollut itselleni uran nautinnollisin, ja kauden loppuun asti 100-prosenttinen keskittymiseni on Klubissa.”

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen siirtyy kuluvan kauden jälkeen Turun Palloseuran päävalmentajaksi.  

– Kauden loppuun asti 100-prosenttinen keskittymiseni on Klubissa. Kuluva kausi on ollut itselleni uran nautinnollisin: Meillä on kasassa joukkuehengeltään poikkeuksellisen hieno porukka, josta jokainen haluaa saada tämän kauden tarinalle hienon päätöksen, Nuutinen toteaa.

HJK Klubi 04 putosi kauden 2021 päätteeksi Kakkoseen. Nuutinen aloitti päävalmentajana viime vuoden alussa, ja seura asetti joukkueelle tavoitteeksi palata sarjatasoa ylemmäs kahden vuoden kuluessa. Tällä hetkellä tavoite näyttää lupaavalta: Klubi 04 johtaa lohkoaan viidellä pisteellä neljä kierrosta ennen runkosarjan loppua. 

Ykkönen menee tämän kauden jälkeen uusiksi, samoin sarjanousut: Kakkosen kolmen lohkon voittajat ja paras kakkonen varmistavat runkosarjan jälkeen paikkansa vähintään uudessa Ykkösessä. Tämä nelikko pelaa keskenään pudotuspelit, joiden voittaja nousee kokonaan uuteen sarjaan eli Suomen 2. korkeimmalle sarjatasolle Ykkösliigaan. 

HJK pelaa Nuutisen johdolla syksyllä myös Uefa Youth Leaguessa.

– Klubi 04 on kasvattamo niin pelaajille kuin valmentajille. Moni pelaajakin siirtyy kauden jälkeen eteenpäin, ja itselleni siirto Turkuun on luonnollinen seuraava askel valmennusuralla. Olemme kuitenkin pitkin vuotta joukkueen kesken korostaneet, että fokus pitää koko ajan pitää tässä hetkessä. Meillä on syksyllä edessä hienoja pelejä, joten kiitosten ja hyvästien aika on paljon myöhemmin.