AIK osoitti vahvuutensa – “Tämän tasoisia pelejä tarvitaan useampikin tulevaisuudessa”

HJK otti mittaa Ruotsin suurseura AIK:sta lauantaina pelatussa ystävyysottelussa. Tukholmalaiset olivat tehokkaita, ja kaatoivat HJK:n luvuin 5-1.

Kuva: Mira Lönnqvist

Ottelu alkoi varsin vauhdikkaasti, sillä kotijoukkueen Adelisa Grabus teki kohtaamisen ensimmäisen maalin jo kahden pelatun minuutin jälkeen. Toista osumaa saatiin odottaa vain viisi minuuttia, kun ruotsalaisjoukkueen toinen osuma syntyi seitsemännellä minuutilla Jennie Nordinin toimesta. 

Alkushokin jälkeen HJK pääsi otteluun mukaan ja vieraat onnistuivat yllättämään AIK:n Emilia Kupsasen kavennusmaalilla ottelun 13. minuuttilla. Juuri ennen taukoa kotijoukkueen Beata Olsson onnistui vielä viimeistelemään ottelun kolmannen osuman ja tauolle lähdettiin AIK:n 3–1 johdossa.

Ottelun viides maali nähtiin 60. peliminuutilla, kun Grabus onnistui toistamiseen ja vahvisti kotijoukkueen johtoasemaa 4–1. Ottelun viimeinen maali nähtiin lisäajan kolmannella minuutilla, kun Villemo Dahlqvist viimeisteli kohtaamisen loppulukemiksi 5–1.

– Annoimme heti kahden maalin etumatkan omasta pallonmenetyksestä ja erikoistilanteen jälkitilanteesta. Joukkue pääsi kuitenkin hyvin otteluun mukaan ja kasasi itsensä hienosti kahden takaiskun jälkeen, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo ottelun ensiminuuteista.

– Onnistuimme luomaan liukuhihnalta hyviä maalintekopaikkoja ja saimme onnistumisen hienon murtautumiskombinaation jälkeen. Jatkoimme hyökkäämistä laadukkaasti, mutta emme saaneet tehtyä lisämaaleja, vaikka peli oli hyvin meidän kontrollissa, Heinonen lisää.

– Ottelu ratkesi käytännössä molemmissa bokseissa. Siellä meidän täytyy pystyä viimeistelemään paremmin, mutta myös puolustamaan vastustaja tarkemmin. Myös kaksinkamppailuissa meidän tulee olla vahvempia. Onnistuimme kuitenkin hyvin prässäämään ja haavoittamaan vastustajan puolustusta, ja pakottamaan heidät pelaamaan pitkää palloa, Heinonen sanoo.

– Kaiken kaikkiaan olen todella ylpeä joukkueen esityksestä. Tämän tasoisia pelejä tarvitaan useampikin tulevaisuudessa. Otetaan näistä opit mukaan ja lähdetään kohti seuraavaa ottelua, Heinonen päättää.

Seuraava harjoitusottelu pelataan PK-35 Vantaata vastaan Myyrmäessä tiistaina 5.3. klo 15.