Klubi repi tärkeät kolme pistettä – Tenho: ”Taisteluvoittoja tarvitaan”

Bojan Radulovic jälleen ratkaisijana.

Toinen perättäinen voitto maistui.

HJK vs FC KTP 1–0 (0–0)
64’ Bojan Radulovic 1–0 rp
Lue päävalmentajan kommentit!

HJK otti toisen voittonsa putkeen, kun KTP kaatui jalkapallopäivänä maalein 1–0. Klubi olisi voinut tehokkaammalla viimeistelyllä iskeä muutaman lisämaalinkin, ja vastaavasti KTP pääsi yrittämään maalintekoa lähinnä boksin ulkopuolelta. Voitto oli jälleen tärkeä, sillä myös SJK ja KuPS voittivat omat ottelunsa.

– Tärkeät kolme pinnaa, jotka eivät todellakaan tulleet helpolla. KTP teki pelimme aika vaikeaksi, ja oli tiukkaa vääntöä loppuun saakka, totesi kapteeni Miro Tenho ytimekkäästi Ruudun haastattelussa.

KTP lähti otteluun huomattavasti puolustavammalla kokoonpanolla kuin edellisessä keskinäisessä kamppailussa, ja se näkyi. HJK hallitsi palloa tilastojen valossa vain niukasti, mutta peliväline pyöri valtaosan avauspuolikkaasta kotkalaisten kenttäpuoliskolla.

Perparim Hetemaj.

Klubi liikutteli palloa kenties nopeammin kuin parissa aiemmassa ottelussa, mutta siitä huolimatta laadukkaat maalipaikat olivat vähissä. Hyvällä pelisilmällä varustetut Aleksi Paananen ja Lucas Lingman onnistuivat puhkomaan KTP:n linjoja, mutta lopputuote uupui.

Kotijoukkueella oli läpi puoliajan tasaiseen tahtiin hyviä aihioita, mutta syötöt ja irtopallot eivät aivan napsuneet kohdilleen. Paras maalipaikka syntyi Topi Keskisen syötöstä Anthony Olusanyalle, jonka laukauksen KTP-puolustus blokkasi.

KTP:n hyökkäyspelaaminen oli vaisua, vaikka avausjakson laukaukset kirjattiinkin tasan 5–5. Tästä on kiittäminen ahkerasti kaukolaukauksia viljellyttä Johannes Laaksosta, joka oli ensimmäisellä puolikkaalla ainoa kotkalaispeluri, joka työllisti HJK-vahti Dejan Ilieviä.

Lucas Lingman oli hetken livetulosten maalintekijänä, vaikka Bojan Radulovic laukoi voiton tuoneen rangaistuspotkun. Miksi näin? Katso video.

Toisella puolikkaalla penkiltä aloittanut Willis Furtado toi uudenlaista vaaraa kotkalaisten hyökkäyksiin. HJK-puolustus piti kuitenkin taitavan kapverdeläisen hyvin aisoissa, ja KTP:n parhaat paikat syntyivät edelleen Laaksosen kaukolaukauksista.

HJK:n parhaat hetket sijoittuivat noin 60 ja 80 minuutin väliin. Tunnin kohdalla Rasmus Leislahti kauhoi Jukka Raitalan laukauksen maaliviivalta väljemmille vesille, ja jatkotilanteesta Pyry Soiri tykitti pallon avopaikasta Klubipäätyyn.

Jukka Raitala.

Pelin ainoa maali syntyi hetkeä myöhemmin, kun Keskisen aktiivinen haastaminen tuotti Klubille rankkarin. Lingman otti KTP-puolustuksen provokaatiot vastaan ja asetteli pallon valmiiksi Bojan Radulovicille, joka viimeisteli rangaistuspisteeltä jo kauden yhdeksännen maalinsa. Määrä on jo suurempi kuin viime kaudella, jolloin espanjalainen osui kahdeksan kertaa.

– Pilkku tuli tilanteesta, jollaisia saimme tänään yllättävänkin paljon. Pääsimme boksiin ja uskalsimme haastaa, joten noin voi käydä. Propsit siitä Topille (Keskinen). Emme saaneet hirveästi paikkoja mutta pääsimme boksiin, ja siellä voi tapahtua mitä vain, analysoi Tenho.

Bojan Radulovic ja kauden yhdeksäs täysosuma.

Kunnollista loppukiriä ei vierasjoukkue saanut aikaiseksi. Klubi oli selvästi lähempänä lisämaaleja kuin KTP tasoitusta, mutta Radulovic, vaihdosta kentälle tullut Kevin Kouassivi-Benissan sekä kolmesti hyvältä sektorilta laukomaan päässyt Keskinen eivät onnistuneet ohittamaan Leislahtea.

– Tänään nolla pysyi, mikä on hyvä lähtökohta [voittamiselle]. Olemme nyt ottaneet kaksi taisteluvoittoa putkeen, ja niitä tarvitaan. Parannettavaa toki löytyy, mutta tästä on hyvä jatkaa, päätti Tenho.

Topi Keskinen oli ottelun näkyvimpiä pelaajia.

HJK vs FC KTP 1–0 (0–0)
64’ Bojan Radulovic 1–0 rp

HJK:n kokoonpano: Dejan Iliev – Pyry Soiri, Miro Tenho, Matti Peltola, Jukka Raitala – Aleksi Paananen (81’ Joona Toivio), Lucas Lingman (73’ Georgios Kanellopoulos), Perparim Hetemaj (81’ Kai Meriluoto) – Anthony Olusanya (58’ Kevin Kouassivi-Benissan), Bojan Radulovic, Topi Keskinen

Katso kooste ottelusta