HJK:n taustavoimat alkavat olla valmiina

Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen jatkavat Toni Koskelan valmennustiimissä – Scouting-tiimiin tehty lisäsatsauksia.  

Mikko Lignell, Tuomas Silvennoinen. Photo: © Jussi Eskola
Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen jatkavat HJK:n valmennuksessa.

Loppiaisena joulutauolta paluun harjoituksiin tehnyt HJK:n Veikkausliigajoukkue on taustojen osalta lähes valmis kauteen 2023. 

Päävalmentaja Toni Koskela neuvotteli HJK:n luvalla marraskuussa Malmö FF:n päävalmentajuudesta, minkä johdosta Klubi kartoitti vaihtoehtoja Koskelan mahdolliseksi korvaajaksi. Kun HJK:n kolmeen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen ja kahteen eurolohkopaikkaan johdattanut Koskela ei tullut valituksi Malmöön, jatkuu hänen työnsä voimassaolevan sopimuksen mukaisesti Klubissa myös vuonna 2023.

Toni Koskela

– Tottakai halusimme varautua Tonin mahdolliseen lähtöön, ja keskustelimme useammankin potentiaalisen päävalmentajan kanssa, kunnes tilanne ratkesi, toteaa toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Ville Wallén. Photo: @ Jussi Eskola
Ville Wallén

Koskelan tiimiin kuuluvat Mikko Lignell, Tuomas Silvennoinen sekä maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Ville Wallén. Kolmikko kuului Veikkausliigajoukkueen valmennustiimiin myös viime vuonna, mutta Lignellin ja Silvennoisen työpanoksesta osa oli kohdistettu HJK Klubi 04:ään.

 

Luis Anula
Luis Anula

Fyysinen valmentaja Niklas Virtanen vaihtaa tehtävää seuran sisällä suorituskyky-yksikön pelaajakehityspäälliköksi. Hänen tilalleen edustusjoukkueeseen on valittu KuPS:sta tuttu Luis Anula. Fysioterapeutti Toni Taipale jatkaa tehtävässään. Urheilu Mehiläisen lääkärit Tuomas Brinckin ja Klaus Köhlerin johdolla jatkavat joukkueen mukana tuttuun tapaan. 

 

Boris Wistuba. Photo: @ Jussi Eskola
Boris Wistuba-Marino
Antti Peltonen

Valmentaja Toni Korkeakunnas siirtyi joulukuussa Huuhkajien ja Palloliiton palvelukseen. Kolminkertainen mestarihuoltaja Boris Wistuba-Marino puolestaan siirtyy valmennuspäälliköksi Espoon Palloseuraan. ”Bobin” seuraaja on vielä haussa. Myöskään psyykkinen valmentaja Antti Peltonen ei jatka joukkueessa.

HJK kiittää lämpimästi kaikkia lähtijöitä tärkeästä ja laadukkaasta työstä menestyksentäyteisinä viime vuosina.

– Hyville ihmisille ja ammattilaisille on aina kysyntää sekä mielenkiintoisia haasteita myös HJK:n ulkopuolella. Omasta puolestani iso kiitos seuran nyt jättäville taustatiimin jäsenille tärkeästä panoksesta kentällä ja sen ulkopuolella. Takana on seuran historian toistaiseksi menetyksekkäin ajanjakso, ja sille lähdemme hakemaan jatkoa, toteaa päävalmentaja Koskela.

Henri Määttä

HJK:n scouting-tiimin resursseja on kasvatettu. Head of Scouting Henri Määttä johtaa pelaajahankintaprosesseja entiseen tapaan, ja lisäksi Ruotsissa operoivan Lukas Berglundin rooli on aiempaa isompi. Ranskalaisen Simon Garnierin kanssa neuvotellaan jatkosta.

Miika Takkula jatkaa HJK:n urheilujohtajana. Hänellä on päävastuu HJK:n urheilullisesta strategiasta sekä eri toimintojen, prosessien ja henkilöiden johtamisesta. Pelaajahankinnoista päävastuuta on siirretty Määtän johtamalle scouting-tiimille. Toimitusjohtaja Riihilahti hoitaa, kuten aiemminkin, pelaaja- ja siirtosopimusten neuvottelut urheilujohdon valintojen pohjalta.

Scouting-tiimin ja suorituskyky-yksikön lisäksi myös pelaajabudjettia on seuran strategian mukaisesti kasvatettu – viime vuodesta nousua on runsaat kymmenen prosenttia. Toinen strateginen valinta on ollut nuorempien pelaajien sitouttaminen tämän talven aikana pidemmillä sopimuksilla. 

HJK:n ensimmäinen harjoituspeli on edessä Hakaa vastaan lauantaina 21.1. klo 14 Töölön Saharassa.