Ennakko: HJK Klubi 04 vs Gnistan

HJK Klubi 04 kohtaa torstaina Bolt Arenalla Suomen Cupissa IF Gnistanin.

Saku Heiskanen - HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola

Koronatapausten vuoksi siirretty Ykkösen Cupin ottelu HJK Klubi 04–IF Gnistan pelataan torstaina 4.3. Bolt Arenalla klo 19.00.

Nollanelonen hävisi ensimmäisen Suomen Cupin kamppailunsa helmikuun alussa vieraissa JIPOLLE 0-1. Toinen ottelu sujui jo paremmissa merkeissä, kun joukkue voitti hienolla pelillä MP:n 3-0. Tuossa pelissä maalintekijöinä kunnostautuivat Kai Meriluoto (rp.), Tommi Jäntti ja Samuel Anini jr.

Gnistan johtaa lohkoa neljällä pisteellä ennen viimeistä kierrosta. Kaikki muut joukkueet ovat hävinneet kerran. Se antaa oulunkyläläisille etulyöntiaseman viimeisellä kierroksella. Ensimmäiselle varsinaiselle Cup-kierrokselle pääsevät kaikki Ykkösen karsintalohkojen voittajat sekä kaksi parasta kakkosta.

Pitkän tauon jälkeen joukkuettaan harjoituksissa johtanut päävalmentaja Mika Väyrynen oli luonnollisesti tyytyväinen päästyään ”sorvin ääreen”.

– Olemme voineet harjoituksissa karistaa vähän pölyjä. Luonnollisesti meiltä puuttuu ryhmästä vielä muutama sairastellut pelaaja, mutta muuten kaikki on hyvin. Pitkähkön ylimääräisen tauon jälkeen tunnelmat ovat Gnistan-pelin suhteen odottavat. Mutta torstain jälkeen olemme viisaampia.

HJK Klubi 04 on pelannut Gnistania vastaan jo kerran tällä kaudella; kauden ensimmäisessä harjoituspelissä 23. tammikuuta oulunkyläläiset olivat parempia maalein 2-0 Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Tuolloin ”Kipinän” molemmat maalit viimeisteli brasilialainen hyökkääjä Douglas Caé.

Viime vuonna Gnistan teki kovan satsauksen, kun seura rekrytoi elokuussa miesten joukkueen päävalmentajaksi Roberto Nuccion tilalle Ricardo Duarten. Professoritason portugalilainen jalkapalloasiantuntija oli Suomessa tuttu, koska hän toimi Palloliiton valtakunnallisena koulutuspäällikkönä 2018–2019. Aiemmin hän oli ollut Vaasan Palloseuran kakkosvalmentajana Veikkausliigassa kaudella 2018. Portugalissa Duarte on työskennellyt pääsarjan Vitória de Setúbalin apuvalmentajana 2016–2017.

Duarte suhtautuu Suomen Cupiin tiukan kilpailullisesti. Hän toivoisi samaa asennetta useammalta suomalaiselta seuralta.

– Me lähestymme Cup-otteluita kuten mitä tahansa virallista peliä kauden aikana. Tiedän, että kaikki eivät suhtaudu kilpailuun Suomessa samalla tavalla; täällä talven pelejä käytetään usein pitkiin kokeiluihin ja myöhäisten pelaajarekrytointien apuna. Omasta näkökulmastani tämä ei auta sen enempää seuroja kuin suomalaista jalkapalloakaan kehittymään kilpailullisemmaksi. Ehkä seurojen ymmärtäessä tämän lähestymistavan haitallisuuden pitkällä aikajänteellä Suomen Cup otetaan enemmän tosissaan, niin kuin muissa maissa maailmalla. 

Duarte on ollut tyytyväinen joukkueensa Cup-peleihin.

– Joukkueen esitykset ovat ylittäneet odotukseni. Meidän kahdessa ottelussamme pelaajamme osoittivat oppineensa pelimme periaatteet nopeasti. Meillä oli molemmissa kamppailuissa pitkiä hallintajaksoja, mitä haluamme kaikissa otteluissamme. Monet yksityiskohdat kaipaavat vielä hiomista, mutta yleisilme oli hyvä. Me tiedämme tavoitteemme suunnan, kysymys on nyt vain ajasta, päättäväisyydestä, oppimiskyvystä ja tietenkin nöyryydestä.

Joukkueen pre-season on sujunut hyvin. Valitettavasti myös Gnistan on HJK Klubi 04:n tapaan joutunut koronakaranteeniin.

– Meidän valmistautumisemme on sujunut hyvin, lopullinen joukkue on kasassa. Oman pelitapamme sisään ajaminen on ollut päätavoitteemme. Nyt Cup-peleissä painotamme hiukan enemmän otteluihin valmistautumista. Koronatilanne muutti luonnollisesti rutiinimme, koska kaikki pelaajat sekä koko valmennusryhmämme joutuivat 14 päivän karanteeniin. Olemme kuitenkin jatkaneet valmistelujamme etäharjoituksilla. Tämä on samalla ollut meille mahdollisuus kouluttaa pelaajiamme mm. rasituksen hallinnasta, unesta sekä ravinnosta. Olemme myös kiinnittäneet erityishuomiota joukkueen ryhmäytymiseen, Duarte lopettaa.

HJK Klubi 04 vs Gnistan 
To 4.3.2021 klo 19:00 
Bolt Arena

Katso suora lähetys: Ruutu »