Helsingin Jalkapalloklubi

Helsingin Jalkapalloklubi, HJK Helsinki, on johtava kotimainen ja Suomen suosituin jalkapalloseura, joka on tehnyt jo yli 110 vuotta pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä suomalaisen jalkapalloilun kehittämiseksi.

Yhteistyössä HJK:n junioriorganisaatioiden kanssa se luo vahvan perustan menestyksekkäälle nuoriso- ja kilpailutoiminnalle kansallisella tasolla sekä luo parhaat edellytykset lahjakkaiden pelaajien siirtymiselle ulkomaille. HJK on, ja haluaa olla jatkossakin edelläkävijä ja suunnan näyttäjä suomalaisen jalkapallon kehitystyössä. HJK haluaa olla paras.

HJK OY

HJK Oy on perustettu harjoittamaan jalkapallotoimintaa ja siihen liittyvää liiketoimintaa sekä jatkamaan pelaamista jalkapalloliigassa Liiga-HJK ry:n jälkeen.

Yhtiökokouskutsu

HJK Oy:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään maanantaina 29.3.2021 klo 17:00 Bolt Arenan Hall of Fame -tilassa (Urheilukatu 5). Fyysinen osallistuminen ei ole mahdollista koronapandemian vuoksi. Yhtiön osakkeenomistajat voivat osallistua kokoukseen Teams -linkin välityksellä ilmoittautumalla vähintään 24 tuntia ennen kokousta ennakkoon petra.hakkinen@hjk.fi. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet.

Yhtiön hallitus on päättänyt poikkeuksellisesta kokousmenettelystä 3.10.2020 voimaan tulleen väliaikaisen lain (677/2020) nojalla. Koronapandemian leviämisen rajoittamiseksi yhtiö on päättänyt ryhtyä väliaikaisen lain mahdollistamiin toimiin, jotta yhtiökokous voidaan pitää ennakoitavalla tavalla huomioiden osakkeenomistajien, yhtiön henkilökunnan ja muiden sidosryhmien terveys ja turvallisuus.

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 11 § mukaiset asiat.

Konsernin tilikauden 1.12.2019 – 30.11.2020 tilinpäätösasiakirjat ovat nähtävissä HJK Oy:n toimistossa Bolt Arenalla, Urheilukatu 5, 00250 Helsinki, pe 26.3 klo 12.00–13.00, ja niiden katsomisesta pitää ilmoittaa sähköpostitse etukäteen to 25.3. klo 16.00 mennessä petra.hakkinen@hjk.fi.

Helsingissä 15. päivänä maaliskuuta 2021

Hallitus

HJK Ry

HJK ry on klubiperheen ydin: juuri se alkuperäinen HJK, joka perustettiin 19.6.1907. HJK ry pyrkii tarjoamaan parhaan mahdollisen kodin jokaiselle pallosta lumoutuneelle nuorelle pelaajalle, jolla on halua ja kykyjä kehittyä huippupelaajaksi. Valmennuksen laatu on kunnia-asia.

Seuran nuorimmista ikäluokista ylöspäin katkeamaton sinivalkoinen tie johtaa aina miesten reservijoukkueeseen HJK Klubi 04:ään saakka. Viime vuosina toiminta on kansainvälistynyt harppauksin. Klubin nuorten ikäkausijoukkueet ovat vakiovieraita Euroopan kovissa kutsuturnauksissa. Nuorten maajoukkueissa klubilaiset talentit ovat näkyvästi edustettuina.

HJK ry on nais- ja tyttöfutiksen pioneeri Suomessa. HJK:n naiset ovat voittaneet peräti 22 Suomen mestaruutta. Myös tyttöjen ikäkausijoukkueet kiertävät kansainvälisillä kentillä.

Kilpaurheilu on lähellä HJK ry:n sydäntä, mutta seura on paljon muutakin. Se pyörittää muiden muassa laajaa ja palkittua iltapäiväkerhotoimintaa. Lisäksi HJK ry:n avaraan ja suvaitsevaiseen kotiin mahtuvat kehitysvammaisten joukkue HJK Special ja CP-vammaisten joukkue HJK BlueStars.