Helsingin Jalkapalloklubi

Helsingin Jalkapalloklubi, HJK Helsinki, on johtava kotimainen ja Suomen suosituin jalkapalloseura, joka on tehnyt jo yli 110 vuotta pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä suomalaisen jalkapalloilun kehittämiseksi.

Klubikulttuuria.

Yhteistyössä HJK:n junioriorganisaatioiden kanssa se luo vahvan perustan menestyksekkäälle nuoriso- ja kilpailutoiminnalle kansallisella tasolla sekä luo parhaat edellytykset lahjakkaiden pelaajien siirtymiselle ulkomaille. HJK on, ja haluaa olla jatkossakin edelläkävijä ja suunnan näyttäjä suomalaisen jalkapallon kehitystyössä. HJK haluaa olla paras.

HJK Oy

HJK Oy on perustettu harjoittamaan jalkapallotoimintaa ja siihen liittyvää liiketoimintaa sekä jatkamaan pelaamista jalkapalloliigassa Liiga-HJK ry:n jälkeen.


HJK Oy: Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen »

HJK Oy tilinpäätös – tilikausi 1.12.2022 – 30.11.2023 »

HJK Naiset – Ei Mikään Tytäryhtiö Oy

HJK EMT Oy:n perustaminen vuonna 2023 ja naisten jalkapallojoukkueen siirtäminen yhdistystoiminnasta omaksi osakeyhtiökseen on osa HJK:n visiota vahvistaa seuran asemaa pohjoismaisena huippuseurana.

Uuden osakeyhtiön ankkurisijoittaja on ohjelmistoyritys Sievon perustaja ja toimitusjohtaja Sammeli Sammalkorpi. Toisena ankkurisijoittana on Mariet Louhento, joka on tehnyt pitkään kehitystyötä suomalaisen jalkapallon saralla – viimeisimpänä Kansallisen Liigan puheenjohtajana sekä Suomen Palloliiton ja HJK Oy:n hallituksissa. Osakeyhtiöksi yhtiöittämisen tukena joukkue sai taakseen miljoonarahoituksen ja joukon sijoittajia, muiden muassa jalkapalloilja Robin Lod ja HJK Oy:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

Naisten pelaamalla jalkapallolla on HJK:ssa kunniakkaat perinteet jo yli 50 vuoden ajalta. Viime vuosina seurassa on panostettu erityisesti akatemiatoimintaan ja pelaajakehitykseen hyvin tuloksin. Naisten edustusjoukkueen ympärille perustettu oma yhtiö oli luontainen jatkumo tehdylle kehitystyölle. Oma osakeyhtiö luo nykyistä paremmat mahdollisuudet kehittää eteenpäin urheilullista ja kaupallista menestystä naisten huippujalkapallon saralla.

HJK ry

HJK ry on klubiperheen ydin: juuri se alkuperäinen HJK, joka perustettiin 19.6.1907. HJK ry pyrkii tarjoamaan parhaan mahdollisen kodin jokaiselle pallosta lumoutuneelle nuorelle pelaajalle, jolla on halua ja kykyjä kehittyä huippupelaajaksi. Valmennuksen laatu on kunnia-asia.

Seuran nuorimmista ikäluokista ylöspäin katkeamaton sinivalkoinen tie johtaa aina miesten reservijoukkueeseen HJK Klubi 04:ään saakka. Viime vuosina toiminta on kansainvälistynyt harppauksin. Klubin nuorten ikäkausijoukkueet ovat vakiovieraita Euroopan kovissa kutsuturnauksissa. Nuorten maajoukkueissa klubilaiset talentit ovat näkyvästi edustettuina.

HJK ry on nais- ja tyttöfutiksen pioneeri Suomessa. HJK:n naiset ovat voittaneet peräti 22 Suomen mestaruutta. Myös tyttöjen ikäkausijoukkueet kiertävät kansainvälisillä kentillä.

Kilpaurheilu on lähellä HJK ry:n sydäntä, mutta seura on paljon muutakin. Se pyörittää muiden muassa laajaa ja palkittua iltapäiväkerhotoimintaa. Lisäksi HJK ry:n avaraan ja suvaitsevaiseen kotiin mahtuvat kehitysvammaisten joukkue HJK Special ja CP-vammaisten joukkue HJK BlueStars.