Aulis Rytkönen stipendirahasto

Jalkapalloharrastus ei saisi loppua tai vaikeutua taloudellisista syistä. Useiden perheiden taloudelliset edellytykset ja laadukkaan toiminnan kustannukset ovat kuitenkin kulkeneet viimeisten vuosikymmenien aikana eri suuntiin. Jokainen nuori, joka haluaa jatkaa tai kehittyä iloisessa harrastuksessa mutta jää vääristä syistä sen ulkopuolelle, on koko lajin epäonnistuminen.

HJK Juniorit aloituskokoonpano

Aulis Rytkönen -rahasto on tarkoitettu nostamaan esille yhteiskuntavastuullisen toiminnan tärkeys, ja erityisesti tukemaan heikommassa taloudellisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria jalkapalloharrastuksessa.

Rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on suomalaisen jalkapallon legenda. Rytkönen pelasi Kuopion Palloseuran edustusjoukkueessa 1946-52 saavuttaen SM-hopeamitalin 1950 ja siirtyi SM-sarjakauden 1952 jälkeen Ranskaan. Hän oli ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Ranskan Toulousessa pelatessaan hän sai lempinimen Monsieur Magic. Kotimaahan palattuaan hän jatkoi uraansa HJK:ssa sekä pelaajana että valmentajana, auttaen monissa eri rooleissa muita pelaajia eteenpäin. HJK:n paidassa Rytkönen pelasi yhteensä 72 pääsarjaottelua, joissa syntyi 19 osumaa. Suomen mestaruuden Rytkönen on voittanut sinivalkoisissa vuonna 1964 pelaajana, vuonna 1978 edustusjoukkueen valmentajana ja yhteensä kymmenen kertaa naisten joukkueen valmentajana.

Aulis Rytkönen -rahastoon voivat tehdä lahjoituksia myös yritykset ja yksityishenkilöt.

Tilinomistaja:
Aulis Rytkönen rahasto
FI37 5541 2820 0295 11
SWIFT/BIC: OKOYFIHH

Lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä vähävaraisten junioreiden hyväksi vuosittaisin stipendein.

Rahaston säännöt: Aulis Rytkönen stipendirahasto »