Aulis Rytkönen -rahasto

Meille on tärkeää, että jalkapallon harrastaminen on mahdollista kaikille nuorille perhetaustasta, taloudellisista syistä tai vaikkapa fyysisestä vammasta huolimatta. Siksi HJK ry:n pelaajat voivat hakea avustusta jalkapalloharrastukseensa Aulis Rytkönen -rahaston kautta.

Aulis Rytkönen -rahasto

Vuosittain jaettavien avustusten avulla HJK:n junioripelaajat voivat saada henkilökohtaisen maksusitoumuksen joukkueen kuukausimaksua varten. Avustusta ei voi käyttää seuran jäsenmaksuun, leiri-, turnaus- tai varustemaksuihin. Avustushaku tapahtuu sähköisen Lyyti-järjestelmän kautta ja hakuajasta ilmoitetaan suoraan jäsenille Jalkkiksen kautta sekä HJK ry:n sosiaalisen median kanavissa.

Auta meitä huolehtimaan, että jalkapallo kuuluu kaikille myös jatkossa

Harrastaminen on tutkitusti yksi parhaista keinoista ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Jalkapallo tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa, löytää ystäviä sekä opetella sosiaalisia taitoja ja liikunnallista elämäntapaa.

Olemme kuitenkin nähneet, miten monen perheen taloudelliset edellytykset ja laadukkaan toiminnan kustannukset ovat kulkeneet viime vuosina eri suuntiin.

Haluatko auttaa? Rahastoon voivat tehdä lahjoituksia niin yritykset kuin yksityishenkilöt. Lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä junioreiden hyväksi.

Lahjoitusohjeet:

  1. Lahjoita haluamasi summa Aulis Rytkönen -rahaston tilille: FI37 5541 2820 0295 11, SWIFT/BIC: OKOYFIHH
  2. Tulosta halutessasi lahjakortti tästä, jos haluat antaa lahjoituksen aineettomana lahjana läheisellesi.
Aulis Rytkönen -rahaston kumppanit

Hae avustusta

Aulis Rytkönen -rahaston avustusten hakuaika vuonna 2021 on 17.2.–10.3.2021. Avustusmäärät ovat 100–2500 euroa per pelaaja vuodessa.  Tutustu hakuehtoihin tästä.

Aulis Rytkönen

Rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on suomalaisen jalkapallon legenda. Rytkönen pelasi Kuopion Palloseuran edustusjoukkueessa 1946–52 saavuttaen SM-hopeamitalin 1950 ja siirtyi SM-sarjakauden 1952 jälkeen Ranskaan. Hän oli ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Ranskan Toulousessa pelatessaan hän sai lempinimen Monsieur Magic.

Kotimaahan palattuaan hän jatkoi uraansa HJK:ssa sekä pelaajana että valmentajana, auttaen monissa eri rooleissa muita pelaajia eteenpäin. HJK:n paidassa Rytkönen pelasi yhteensä 72 pääsarjaottelua, joissa syntyi 19 osumaa. Suomen mestaruuden Rytkönen on voittanut sinivalkoisissa vuonna 1964 pelaajana, vuonna 1978 edustusjoukkueen valmentajana ja yhteensä kymmenen kertaa naisten joukkueen kanssa.

Talenttiklubi ry valvoo Aulis Rytkönen -rahaston johtoryhmän toimintaa. Rahaston johtoryhmä vastaa hakemusten käsittelyistä ja päätöksistä. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.