Aulis Rytkönen -rahasto

Meille on tärkeää, että jalkapallon harrastaminen on mahdollista kaikille nuorille perhetaustasta, taloudellisista syistä tai vaikkapa fyysisestä vammasta huolimatta. Siksi HJK ry:n pelaajat voivat hakea avustusta jalkapalloharrastukseensa Aulis Rytkönen -rahaston kautta.

Aulis Rytkönen -rahasto

Vuosittain jaettavien avustusten avulla HJK:n junioripelaajat voivat saada henkilökohtaisen maksusitoumuksen joukkueen kuukausimaksua varten. Avustusta ei voi käyttää seuran jäsenmaksuun, leiri-, turnaus- tai varustemaksuihin. Avustushaku tapahtuu sähköisen hakujärjestelmän kautta.

Auta meitä huolehtimaan, että jalkapallo kuuluu kaikille myös jatkossa

Harrastaminen on tutkitusti yksi parhaista keinoista ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Jalkapallo tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa, löytää ystäviä sekä opetella sosiaalisia taitoja ja liikunnallista elämäntapaa.

Olemme kuitenkin nähneet, miten monen perheen taloudelliset edellytykset ja laadukkaan toiminnan kustannukset ovat kulkeneet viime vuosina eri suuntiin.

Haluatko auttaa? Rahastoon voivat tehdä lahjoituksia niin yritykset kuin yksityishenkilöt. Lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä junioreiden hyväksi. Pääset lahjoittamaan ottamalla yhteyttä: [email protected]

ARR2023 kumppanit

Hae avustusta

Seuraava Aulis Rytkönen -rahaston avustushaku on keväällä 2024. Tutustu hakuehtoihin ja hakuohjeisiin tarkemmin tästä.

Aulis Rytkönen

Rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on suomalaisen jalkapallon legenda. Rytkönen pelasi Kuopion Palloseuran edustusjoukkueessa 1946–52 saavuttaen SM-hopeamitalin 1950 ja siirtyi SM-sarjakauden 1952 jälkeen Ranskaan. Hän oli ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Ranskan Toulousessa pelatessaan hän sai lempinimen Monsieur Magic.

Kotimaahan palattuaan hän jatkoi uraansa HJK:ssa sekä pelaajana että valmentajana, auttaen monissa eri rooleissa muita pelaajia eteenpäin. HJK:n paidassa Rytkönen pelasi yhteensä 72 pääsarjaottelua, joissa syntyi 19 osumaa. Suomen mestaruuden Rytkönen on voittanut sinivalkoisissa vuonna 1964 pelaajana, vuonna 1978 edustusjoukkueen valmentajana ja yhteensä kymmenen kertaa naisten joukkueen kanssa.

Talenttiklubi ry valvoo Aulis Rytkönen -rahaston johtoryhmän toimintaa. Rahaston johtoryhmä vastaa hakemusten käsittelyistä ja päätöksistä. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.