HJK:n Maximus Tainio siirtyy Tottenhamiin

– Olen tosi iloinen sopimuksesta, koska tämä on aika harvinaista suomalaiselle pelaajalle. Tulevaisuus tietysti myös jännittää, mutta totun varmasti nopeasti uuteen ympäristöön, Maximus Tainio kommentoi sopimusta.

15-vuotias Tainio teki Tottenhamin organisaatioon vaikutuksen pelikäsityksellään ja syöttötaidoillaan. HJK:ssa ja nuorten maajoukkueessa Tainion pelipaikka on keskikentän pohjalla.

– Valmentajat kehuvat kykyjäni ennakoida muiden liikkeitä ja löytää syöttösuuntia. Lisäksi syöttöjeni laatu on hyvä ja puolustan hyvin, Tainio kertoo Valioliigaseurasta saamastaan palautteesta.

Tainio on käynyt Tottenhamissa kolmeen otteeseen harjoittelemassa ja osallistunut kahdelle seuran ulkomaan otteluleirille. Sopimuksen Tottenhamin kanssa Tainio allekirjoitti viime viikon perjantaina.

Keskikenttäpelaaja muuttaa heinäkuun alussa Lontooseen ja asuu paikallisessa perheessä suurseuran toimintakulttuurin mukaisesti.

Ovet avattu

– Tästä se työnteko vasta alkaa. Nyt ovet on avattu ja pojalla on todellinen mahdollisuus näyttää kykynsä. Jatko riippuu hänestä itsestään, Maximuksen isä, Teemu Tainio kommentoi sopimusta.

Vanhempi Tainio edusti omalla pelaajaurallaan HJK:ta (2013-2014) ja Tottenhamia (2005-2008).

– Paljon suomalaista junnuvalmennusta ruoditaan, mutta nyt pitää antaa kiitosta, kun sen paikka on. Nelisen vuotta sitten Suomeen muuttaessamme en uskonut Maximuksen tulevaisuuteen jalkapalloilijana, mutta hän on kehittynyt Klubi-vuosinaan uskomattoman paljon.

– Siirtoasiat ovat sujuneet hyvässä yhteistyössä ja Maximus jatkaa harjoittelua HJK:ssa toukokuun loppuun asti, Teemu Tainio kertoo.

HJK Akatemian valmennuspäällikkö Erkki Valla on erittäin tyytyväinen sopimukseen.

– Tietysti mielellämme olisimme Maximuksen pitäneet Klubissa, mutta hänen siirtonsa isoon Valioliigaorganisaatioon on upea asia meille myös seurana. Maximuksen esimerkki toimii innoituksena muille.

– Me uskomme HJK:ssa siihen, että polkuja ammattilaisuuteen on useita. Kaikkien pelaajien ura huipulle ei etene Klubin liigamiehistön kautta, mutta organisaatiossamme on hyvä mahdollisuus opetella ammatin alkeita, Valla sanoo.

Lisätietoja:
Erkki Valla
HJK Akatemian valmennuspäällikkö
p. 040 531 7812