Tilastoraportti: Loppu hyvin, kaikki hyvin

IFK Mariehamn piti HJK:ta pitkässä piinassa maanantain Veikkausliiga-kamppailussa. Maarianhaminalaisten johto kääntyi kuitenkin Klubin voitoksi aivan viime minuuteilla.

IFK Mariehamn ei päästänyt kotijoukkue HJK:ta helpolla. Tiivis puolustus piti Klubin poissa hyviltä maalintekoalueilta erityisesti ottelun ensimmäisellä jaksolla, jolloin HJK pääsi yrittämään maalintekoa vain kertaalleen rangaistusalueen sisältä. Yhteensä HJK:lla oli maalintekoyrityksiä ottelun ensimmäisellä puoliskolla viisi.

Toisella jaksolla HJK alkoi löytää IFK Mariehamnin puolustuksen sisältä yhä enemmän tilaa, kotijoukkueen kymmenestä laukauksesta seitsemän lähti boksin sisältä. Eniten Klubi-pelaajista laukauksia oli koko ottelussa Lassi Lappalaisella, kolme, joista kaksi maalia kohti.

HJK vs IFK Mariehamn - xG

IFK Mariehamnilla oli ottelussa yhteensä seitsemän maalintekoyritystä, joista neljä lähti rangaistusalueen sisäpuolelta. Aristote Mboma oli maarianhaminalaisten ahkerin laukoja, hän yritti maalintekoa kolmesti, ja ainoa maalia kohden mennyt yritys oli vapaapotkun jälkitilanteesta syntynyt maali.

Ottelussa oli kolme laukausten maaliodotusarvoilla mitattuna laadukasta maalintekoyritystä, joista kaikista myös tuli maali. HJK sai kaksi parasta maalintekopaikkaansa ottelun lopussa, molemmat niistä syntyivät reboundeista. Ensimmäisen laukoi maaliin Daniel O’Shaughnessy vapaapotkun jälkitilanteesta IFK Mariehamn -maalivahti Oskari Forsmanin torjuttua ensin Faith Friday Obilorin puskun. Voittomaalin siirsi maaliin Sebastian Dahlström noin metrin päästä maaliviivasta sen jälkeen, kun Forsman oli torjunut Ivan Tarasovin laukauksen.

Ottelun pallonhallinta oli HJK:lla 72-prosenttisesti. HJK:n pallonhallintajaksot kestivät keskimäärin 24 sekuntia, IFK Mariehamnin 12 sekuntia. Klubilla oli ottelussa 14 pallonhallintajaksoa, jotka kestivät yli 45 sekuntia, IFK Mariehamnilla kaksi. HJK eteni vastustajan puoliskolle 75 % ja hyökkäyskolmannekselleen 58 % pallonhallintajaksoistaan.

HJK syötti IFK Mariehamnia vastaan 778 syöttöä, joista 87 % (678 kpl) onnistuneesti. IFK Mariehamnilla syöttöjä oli 315, joista 72 % (227 kpl) meni perille. Klubista yli sadan syötön kerhoon pääsivät Rafinha, Kaan Kairinen ja Harmeet Singh.

IFK Mariehamnin syötöistä 11,4 % (36 kpl) oli pitkiä syöttöjä, HJK:n syötöistä vain 2,7 % (21 kpl). IFK Mariehamnin pitkistä syötöistä lähes puolet (17 kpl) lähti maalivahti Forsmanin jalasta. HJK:n pitkistä syötöistä oli onnistuneita 52 %, IFK Mariehamnin 50 %.

HJK vs IFK Mariehamn - Laukaukset ja syötöt -kuvaaja

Ottelun kuvasta kertoo muun muassa se, että Klubilla oli syöttöjä kentän viimeisellä kolmanneksella 320, eli enemmän kuin mitä IFK Mariehamnilla oli syöttöjä koko ottelussa yhteensä. HJK pääsi syöttämään IFK Mariehamnin rangaistusalueelle 43 syöttöä, ja niistä 21 (49 %) myös löysi perille. IFK Mariehamnilla syöttöjä HJK:n boksiin oli 20 (65 %).

HJK-pelaajat yrittivät ohittaa vastustajansa kuljettamalla 36 kertaa, ja ohitusyrityksistä onnistui 53 %. IFK Mariehamnilla ohitusyrityksiä oli 19, joista onnistui niin ikään 53 %.

HJK vs IFK Mariehamn - Ohitukset ja kaksinkamppailut -kuvaaja

Ottelussa käytiin 170 kaksinkamppailua, jotka HJK voitti 48-prosenttisesti. Ilmassa käytyjä kaksinkamppailuja oli 44, ja niistä HJK voitti tasan puolet.

HJK:lla oli pallonmenetyksiä 57 kappaletta, niistä kahdeksan omalla kenttäpuoliskolla. IFK Mariehamn puolestaan menetti pallon 63 kertaa, ja niistä 20 tapahtui omalla puoliskolla.

Lähde: InStat