Fowler: ”Pelasimme joukkueena hyvin”

HJK sai pelin alussa hyvin juonesta kiinni ja otti pelin hallintaansa. Kova yritys ja hyvä keskittymistaso palkittiin jakson loppupuolella, kun Juhani Ojala puski raitapaidat 1-0 -johtoon Sebastian Sorsan tarjoamasta kulmapotkusta 32. minuutilla.
Muutama minuutti ennen taukoa Pyry Kärkkäinen ja Sebastian Sorsa tekivät erinomaisen esityön ja vapauttivat Akseli Pelvaksen maalntekoon. Hurjaan vireeseen yltynyt Pelvas ei erehtynyt vaan laukoi pallon tarkasti AIK-maalin vasempaan yläkulmaan.
– Ensimmäinen jakso oli meiltä erittäin hyvää peliä koko joukkueelta. Saimme pidettyä pelin kontrollissa ja pallon liikkeellä, HJK:n Cheyne Fowler kertoo.
Toiselle jaksolle pelin luonne muuttui kun AIK vaihtoi peliin yleensä avauksessa nähtyjä pelaajia. Peli tasaantui, vaikka HJK:n onnitui silti pitämään peli hallinnassaan. Hiljalleen AIK:n otteissa näkyi tyytymättömuus tappioasemaan ja peli muuttui fyysisemmäksi.
75 minuutin pelin jälkeen alkoivat punaiset kortit viuhua. AIK:lta suihkuu komennettiin yksi pelaaja ja HJK:lta Medo ja Dawda Bah.
– Tilanteet olivat epäselviä, enkä osaa sanoa niistä sen enempää. Punaiset aiheuttivat kuitenkin sen, että peli sekoittui melkoisesti. AIK sai luotua meille entistä enemmän painetta. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueeni yhtenäisyyteen. Välit pysyivät tiiviinä ja onnistuimme puolustuspelissä koko joukkueena hyvin.
Tiivis puolustus kesti 83. minuutille asti kunnes AIK-kavensi ottelun 2-1 -numeroihin. Lähemmäksi AIK ei päässyt ja HJK nappasi itseluottamukselle erittäin tärkeän voiton Ruotsin tuplamestarista.
– Meillä oli tänään hyvä päivä. Halusimme voittaa tämän pelin ja teimme tarvittavan määrän töitä. Olisi väärin ajatella, ettei AIK ollut parhaalla mahdollisella kokoonpanolla liikkeellä, sillä me ansaitsemme kaiken kunnian tästä voitosta, Fowler sanoo.