HJK kasvattaa pelaajia ja ihmisiä

HJK:n asema suomalaisen jalkapallon huipulla rakentuu junioritasolla tehdyn vahvan työn pohjalle. HJK:n kaataessa FC Hongan sunnuntain Veikkausliigan kärkikamppailussa kentällä käyneistä Klubin pelaajista peräti yhdeksän (Ville Wallén, Sebastian Sorsa, Valtteri Moren, Mikko Sumusalo, Sakari Mattila, Nikolai Alho, Robin Lod, Erfan Zeneli ja Mikael Forssell) oli ottanut uransa ensiaskelia HJK:n juniorijoukkueissa. Esimerkiksi ottelun hattutempullaan ratkaissut Robin Lod on pelannut HJK:n paidassa 12-vuotiaasta asti ja noussut suoraa reittiä akatemian kautta Klubin edustusjoukkueeseen.

Vahva juniorityö kantaa hedelmää myös muille joukkueille. HJK:n kasvatit ovat vallanneet pelipaikkoja liigaseuroista ympäri Suomea. Myös mestaruudesta tiukasti HJK:n kanssa taisteleva Honka ammentaa Klubin juniorityön tuotteista. Sunnuntain paikalliskamppailussa kentällä käyneistä Hongan pelaajista ainakin Jussi Vasaralla, Ilari Äijälällä, Kevin Mombilolla, Youness Rahimilla ja Kastriot Kastratilla on HJK-taustaa. Ei sovi myöskään unohtaa joukkueen päävalmentajaa Mika Lehkosuota, joka pelasi käytännössä koko pelaajauransa Klubin paidassa ja aloitti valmentajanakin HJK:n A-junioreissa. Kun muistetaan myös Klubin penkin päässä olleen seurasta jalkapallo-oppinsa saanut mies, Sixten Boström, voidaan ynnätä sunnuntain ottelun olleen upean tapahtuman lisäksi merkittävä osoitus HJK:n juniorityön voimasta.

– Merkittävä tekijä näin suuren määrän pelaajia nousemisessa liigatasolle on ”farmijoukkue” Klubi 04. Siitä on tullut tärkeä nuorten pelaajien aikuistumisen ”kehto”, tosi tärkeä porras monelle nykyiselle liigapelaajalle. Olemme varmistaneet että Klubi 04:sen valmennuksen taso on pysynyt korkealla ja joukkuetta on peluutettu rohkeasti vaikeissakin paikoissa. Pelaajien on annettu kasvaa, painotti HJK ry:n valmennuspäällikkö Jari Rantanen.

Ensi sunnuntaina HJK kohtaa Sonera Stadiumilla MYPA:n. Klubin kasvatteja voi silloinkin ihailla sekä koti- että vierasjoukkueen paidassa, MYPA:nkin miehistöstä on nimittäin moni pitänyt jossakin vaiheessa sinivalkoraitapaitaa yllään.