Klubilaisilla vahva edustus EM-jatkokarsinnoissa – U19 ja U17 tänään kentällä!

HJK:n sopimuspelaajilla on vahva edustus, kun Suomen U17- ja U19 -maajoukkueet aloittavat tänään keskiviikkona EM-jatkokarsintansa. Nuoremman ikäluokan tapahtuma pelataan Portugalissa, U19-ikäluokan otteluita saadaan ihailla pääkaupunkiseudulla.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho viime kauden Konferessi-liigassa Maccabi Tel Avivia vastaan.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkue aloittaa karsintansa tänään Myyrmäen jalkapallostadionilla Belgiaa vastaan, ja Italia kohdataan samassa paikassa lauantaina. Karsintasessio huipentuu suomalaisten osalta ensi viikon tiistaina Bolt Arenalla pelattavaan Saksa-otteluun. 

Joukkueessa on erittäin vahva klubilainen leima: ryhmässä on niin nykyisiä HJK-pelaajia, vuokralla olevia sopimuspelaajia kuin jo ulkomaille siirtyneitä entisiä HJK:n akatemiapelaajiakin. Casper Terho kantaa alkavalla kaudella HJK:n paitaa Veikkausliigassa, ja myös HJK:sta lainalla olevat Elmo Henriksson (IFK Mariehamn) sekä Kai Meriluoto (Ilves) pelaavat alkavalla kaudella pääsarjaa.

U19-maajoukkueessa on kolme entistä HJK:n akatemiapelaajaa, jotka ovat lähteneet kokeilemaan siipiään ulkomaille: Leo Walta (FC Nordsjaelland), Kalle Wallius (Bologna FC) sekä toisen polven klubilainen Luka Hyryläinen (Eintracht Frankfurt). Walta on päässyt jo debytoimaan Tanskan pääsarjassa, kaksi jälkimmäistä pelaavat seurojensa akatemiajoukkueissa. 

U17-maajoukkueen ensimmäinen vastustaja on Bulgaria. Muut maat ovat Irlanti sekä turnauksen isäntämaa Portugali. Nuoremman ikäluokan riveissä on peräti kuusi klubilaista: HJK Klubi 04:n Alex RamulaWilliam GrönblomVille VuorinenAaro Toivonen sekä David Ezeh ja HJK:n B-junioreissa pelaava Yllson Lika

Myös maajoukkueiden taustoissa nähdään HJK-väriä. Suomen koko maajoukkuetoimintaa johtaa “nollanelosen” ex-päävalmentaja ja HJK:n entinen urheilutoimenjohtaja Juho Rantala. U17-maajoukkueetta puolestaan vetää HJK:ta Mestarien liigassakin edustanut ja junioreita pitkään valmentanut Erkka V. Lehtola

Suomen U19-ottelut: 

23.3. 18:30 Suomi – Belgia (Myyrmäen jalkapallostadion) 
26.3. 16:00 Italia – Suomi (Myyrmäen jalkapallostadion) 
29.3. 17:30 Saksa – Suomi (Bolt Arena) 

Suomen U17-ottelut: 

23.3. 13:00 Bulgaria – Suomi (Municipal, Santa Comba Dão) 
26.3. 13:00 Irlanti – Suomi (Parque Desportivo Sant’Ana, Penalva Castelo) 
29.3. 17:00 Suomi – Portugali (Fontelo Municial, Viseu) 

Suomen U19-avausottelua voi katsoa Palloliiton YouTube-kanavalta tästä »

Teksti: Juha Valla