Otteluennakko: FF Jaro – HJK 8.6.

HJK:n vieraskiertue jatkuu sunnuntaina Pietarsaaressa, jossa vastaan asettuu vahvan alkukauden pelannut FF Jaro. Klubi lähtee reissuun hienossa vireessä otettuaan täydet pisteet kuudesta viimeisestä Veikkausliigan ottelustaan päästämättä maaliakaan. Loistava putki on vienyt HJK:n jo neljän pisteen karkumatkalle sarjan kärjessä, vieläpä ottelun vähemmän pelanneena kuin lähin kilpailija MYPA. Klubi ei ole vielä Mika Lehkosuon aikakaudella menettänyt pistettäkään, mutta lepäämään päässyt ja kotonaan kolme peräkkäistä voittoa ottanut Jaro on haastava vastustaja. Kohtaaminen on joukkueiden kauden toinen, ja 1-0 -voitosta huolimatta jo huhtikuun kotiottelussa pietarsaarelaiset laittoivat Klubin tiukalle.

– Jaro prässää pallollista pelaajaa erittäin aktiivisesti ja ylhäältä. Varsinkin pallonmenetyksen jälkeen he aloittavat hyvin aggressiivisen tilanneprässin, jossa useimmat heidän lähellä olevat pelaajansa juoksevat kohti palloa ja meidän pelaajia. Samaa he tekivät jo ensimmäisellä kierroksella täällä Sonera Stadiumilla, Jaro prässäsi ylhäältä niin kauan kuin jaksoi ja pystyi varsinkin pallonmenetysten jälkeen. Olemme henkisesti ja taktisesti valmistautuneet prässiin ja harjoitelleet miten sen läpi päästään. Jaro on vaarallinen saadessaan riistoja niissä tilanteissa, joten siinä meidän pitää onnistua. Jarolla ei ole ollut peliruuhkaa ja he ovat saaneet huilata, joten he ovat päässeet valmistautumaan hyvin tähän peliin. Odotan, että tulevat päälle lujaa, kertoi Lehkosuo ennen joukkueen lähtöä.

Klubin voittoputken kivijalkana on toiminut vahva, tiivis puolustuspeli. Michael Tørnes ei ole viimeisessä seitsemässä ottelussa joutunut kertaakaan poimimaan palloa omista verkoistaan, eivätkä edes lukuisat puolustuspään loukkaantumiset ole avanneet portteja HJK:n maalilla. Veikkausliigassa jo 621 minuutin pituiseksi venynyt putki hätyyttelee jo ennätyslukemia ja Lehkosuo on syystäkin varsin tyytyväinen esityksiin, mutta työsarkaa riittää edelleen.

– Inter on erittäin hyvin organisoitu joukkue hyökkäyssuuntaan, mutta he eivät päässeet juurikaan maalipaikkoihin meitä vastaan. He olivat hetkittäin vaarallisia erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä, mutta oikeastaan kaikki hitaat hyökkäykset otimme pois. Myös Eremenko (Jaron päävalmentaja) saa joukkueensa hyökkäämään hyvin. Keskikentällä on 4-5 pelaajaa, jotka vaihtelevat paljon paikkoja ja tulevat lähelle palloa avaamaan pallolliselle pelaajalle syöttösuuntia. Meidän täytyy olla hyvin tiiviitä estääksemme heitä luomasta ylivoimatilanteita keskikentällä, eli jatkaa sitä missä Interiä vastaan onnistuimme, pohti Lehkosuo.

Vastakkain ovat viime kauden kaksi hyökkäyspäässä kovinta erikoistilannejoukkuetta. HJK teki 2013 liigan eniten osumia hyökkäyspään erikoistilanteista (26), toiseksi eniten osui juuri Jaro (14). Lehkosuo muistelee kulmien ja vapaapotkujen näytelleen aiemminkin suurta roolia Jaro-peleissä.

– Erikoistilanteet molemmissa päissä ovat hyvien tärkeässä osassa huomenna. Oma kokemus on, että monta kertaa Jaroa vastaan ottelut ovat niihin ratkenneet. Peliä ei saisi hävitä erikoistilanteilla. Parasta tietysti olisi jos onnistuisimme itse niistä iskemään.

Kapteeni Teemu Tainio palaa kokoonpanoon sunnuntain ottelussa, sairastuvalle jäävät Rasmus Schüller, Gideon Baah, Veli Lampi ja perjantaina Klubi 04:n pelissä pienen vamman saanut Emerik Grönroos.

– Meillä tulee pieniä muutoksia avauskokoonpanoon. Olen yrittänyt löytää hyvän kombinaation, tuoda sopivasti tuoreita jalkoja kentälle.

FF Jaro – HJK sunnuntaina 8.6. kello 18.30 alkaen Pietarsaaren keskuskentällä. Ottelun voit katsoa suorana lähetyksenä Kepit TV:stä.