Otteluraportti: HJK selkeään derbyvoittoon

Maanantaina pelattiin kauden toinen Stadin derby. HJK lähti otteluun sarjakärkenä, kun taas vierasjoukkue HIFK löytyi sarjataulukon sijalta 11.

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu päättyi 0-0, mutta tällä kertaa ei jääty maaleitta. Koko ottelun hallitsevana osapuolena toiminut HJK iski tarvittavat kaksi osumaa jo ensimmäisellä jaksolla, ottelun päättyessä lopulta 2-0.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu käynnistyi tasaisena ainutlaatuisen tunnelman vallitessa. Klubi onnistui hankkimaan pari kulmapotkua ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, mutta todellisia tekopaikkoja ei kuitenkaan syntynyt.

Myös HIFK sai luotua painetta Klubin alueelle, mutta varsinaista vaaraa Markus Uusitalon vartioimalla maalille ei päässyt syntymään.

19. minuutin kohdalla Klubin yritys palkittiin. Mosa lähetti sisäänpäin kierteisen kulmapotkun maalinedustalle, jossa Hannu Patronen nousi tilanteessa korkeimmalle nikaten pallon verkon perukoille. Osuma oli Patroselle kauden kolmas.

Heti perään Klubi oli lähellä tuplata johtonsa, kun tällä kertaa Ville Jalasto pääsi jatkamaan kulmapotkusta tulleen keskityksen. Pallo kuitenkin painui niukasti yli HIFK:n maalin.

Pian Akseli Pelvas iski pallon jo toistamiseen HIFK:n verkkoon, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Seuraavaksi HIFK pääsi koittamaan, mutta Uusitalo venyi loistavasti Jukka Halmeen tulisen kudin tielle.

Aivan ottelun avauspuoliskon lopulla HJK tuplasi johtonsa. Jalaston täydellinen läpisyöttö puhkoi HIFK-puolustuksen, ja karkuun juossut Filip Valenčič viimeisteli toisen osumansa Klubi-paidassa.

Heti maalin jälkeen HIFK:n Jani Bäckman katseli punaista korttia taklattuaan Valenčičia.

Tauolle siirryttiin Klubin 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika alkoi miesylivoimaisen Klubin hallinnalla. Ensimmäinen kymppi oli täysin isäntien hallintaa. Tiiviisti puolustanut HIFK onnistui kuitenkin pitämään Klubin pois maalipaikoilta.

65. minuutin kohdalla Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Demba Savage asteli sivuun ja Jean-Jacques Bougouhi kirmasi kentälle. Pian Evans Mensah korvattiin Ousman Jallow’lla.

73. minuutilla Jallow tarjosi laidalta matalan pallon keskustaan, mutta Pelvaksen jatko painui hienoisesti ohi tolpan väärältä puolelta. Myös seuraava paikka aukesi Pelvakselle, mutta puolittaiseen läpiajoon päässeen hyökkääjän veto kilpistyi eteen venyneeseen puolustajan jalkaan.

Ajassa 82. minuuttia Klubi suoritti viimeisen vaihdon, kun maalintekijä Valenčič otettiin sivuun ja Lucas Lingman tuli kentälle.

Loppua kohden HJK loi jatkuvasti painetta HIFK:n maalille. Ensiksi Pelvas oli lähellä ohjata pallon verkkoon, ja heti perään Mosa pääsi ampumaan vastapalloon, mutta peliväline painui niukasti maalin ohi.

Vaikka HJK painoikin koko toisen jakson painetta vahvasti vieraiden päätyyn, ei lisäosumia silti nähty. Klubilta ottelu oli kuitenkin tasapainoinen suoritus, eikä HIFK pystynyt juurikaan vastaamaan sarjakärjen peliin.

– Me pelattiin todella järkevästi tänään, vaikka muutama lisämaali olisi voitu tehdä. Hyvä fiilis kopissa. Liikaa meillä ei näitä derbyvoittoja ole, joten otetaan tämä ilolla vastaan, kommentoi päävalmentaja Lehkosuo.

Tupa oli derbyssä tuttuun tapaan täynnä, 10 500 katsojaa nautti ainutlaatuisesta Suomen sykähdyttävimmästä urheilutapahtumasta. HJK kiittää yleisöä mahtavasta kannustuksesta.

Voiton myötä Klubi kasvatti eron toisena olevaan VPS:an kymmeneen pisteeseen.

HJK pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 6.8, kun Telia 5G Areenalle vieraaksi saapuu FC Lahti. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15:00. Liput Tiketistä.