Otteluraportti: HJK – SJK 2-0 (2-0)

HJK kasvatti etumatkansa Veikkausliigan kärjessä jo 12 pisteeseen kaatamalla SJK:n kärkikamppailussa 2-0 -lukemin. Mikael Forssellin ja Oussou Konanin pikaisesti peräkkäin ensimmäisellä puoliskolla iskemät osumat riittivät täyteen pistepottiin Klubin nostaessa toisella jaksolla jalkaa kaasulta pitäen vieraat kaukana maaliltaan.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Peli aaltoili päästä päähän HJK:n luodessa hyviä maalipaikkoja jo ensi minuuteilta lähtien. Oussou Konanilla oli kullanarvoinen paikka viedä Klubi johtoon heti ensi minuuteilla, mutta viimeistely epäonnistui ja sujahti ohi seinäjokelaisten maalista. Ottelu näytti jo rauhoittumisen merkkejä minuuttien kuluessa, mutta sitten iski HJK. Veli Lampi kampattiin nurin rangaistusalueella ja tuomari näytti rangaistuspotkua. Mikael Forssellin laukoi pallon täplältä vuorenvarmasti vasempaan alanurkkaan ja vei kotijoukkueen ansaittuun johtoon. Vain hetkeä myöhemmin maalisarake tuplaantui. Fredrik Lassaksen pitkä pystysyöttö lähetti Konanin läpi ja norsunluurannikkolainen sijoitti pallon tyylikkäästi verkon perukoille ohi maalivahti Mikhel Aksalun.

Toisen puoliajan alussa Demba Savagella oli paikka niitata ottelu lopullisesti. Konanin keskitys putosi gambialaisen jalkaan ja Savage pääsi pyssyttämään lähietäisyydeltä, mutta Aksalu onnistui torjumaan maata pitkin kohti pyörineen kudin. Rivakan alun jälkeen peli rauhoittui. Ottelun viimeisen puolituntisen aikana SJK otti pallonhallinnan ja löi painetta Klubin maalille, mutta puolustus piti keskitykset poissa vaarallisilta alueilta ja Michael Tørnes huolehti lopusta. Ensimmäisen todella hyvän paikkansa SJK loi vasta pelin viimeisillä minuuteilla, mutta Justin Moosen laukaus liukui ohi tolpasta ja Tørnesin nollataika kotikentällä jatkui.

Seuraavaksi HJK:n keskittyminen siirtyy Mestarien liigaan. Toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa keskiviikkona vastaan asettuu makedonialainen FK Rabotnicki. Liput ennakkoon LIPPUPALVELUSTA.

HJK – SJK   2-0 (2-0)

(29. Forssell, 31. Konan)

HJK: Tørnes; Lampi (45. Sorsa), Moren, Heikkinen, Baah; Lassas, Schüller (59. Väyrynen); Mannström, Konan, Savage (68. Alho); Forssell.

Vaihdossa: Eriksson, Tainio, Lod, Kandji.

Muuta: 15. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa (17 kaikissa kilpailuissa).