Otteluraportti: Makea vierasvoitto Kuopiosta

Avauskokoonpano pysyi liki samana kuin JJK-kamppailussa. Ville Jalasto ja Hannu Patronen olivat ainoat vaihtuneet miehet avauksessa.

Ennakkoon vaikeaksi tiedetty vieraspeli ei tarjonnut edellisen kolmen pelin kaltaista ilotulitusta, mutta voitto irtosi silti. Klubi oli paikoissaan tehokkaampi hakien pisteet Helsinkiin lopulta 2-0 numeroin.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku oli melko sekavaa peliä. Kumpikin joukkue pyrki hyökkäyksiin, mutta kuviot kuivuivat molemmissa päissä kasaan ennen tekopaikoille pääsyä.

19. minuutilla HJK vyöryi hyökkäykseen vasemmalta laidalta. Pallo pelattiin kohti boksia, jossa se otti osuman KuPS-puolustajan käteen, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse astellut Akseli Pelvas upotti kauden neljännen osumansa loistavalla vedolla alakulmaan.

Osuman jälkeen ote siirtyi hienoisesti Klubin haltuun. Peli myös hiljalleen selkeytyi, ja hyökkäykseen alkoi syntymään tilaa.

32. minuutilla Ville Jalastolle avautui kulmapotkusta loistava tekopaikka, mutta puolustajan pusku painui yli maalin. Vain pari minuuttia tästä, ja Markus Uusitalo Klubi-maalilla joutui venymään tosissaan pitääkseen vieraat johdossa.

Ensimmäinen puoliaika jatkui tasaisena loppuun asti, ja tauolle siirryttiin Klubin johtoasemassa.

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin edellinen jäi. Aluksi molempien tarkka puolustuspeli esti huippupaikkojen synnyn. KuPS pyrki prässäämään selvästi ensimmäistä puoliaikaa korkeammalta, mutta HJK pääsi paineen alta pois ongelmitta.

Toisen nelivitosen ensimmäinen tekopaikka syntyi isännille vastahyökkäyksestä, kun KuPS-peluri karkasi puolittaiseen läpiajoon. Ponneton laukaus painui kuitenkin suoraan vastaan tulleen Uusitalon syliin.

Noin tunnin kohdalla Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Evans Mensah teki laidalla tilaa Demba Savagelle.

Toisen puoliajan edetessä KuPS otti enemmän peliä haltuunsa. Klubin puolustus toimi kuitenkin jälleen erittäin kovalla tasolla, eikä varsinaisia vaaran paikkoja syntynyt. HJK pyrki iskemään vastaan, ja laidalta syntyikin muutama hyvä yritys.

79. minuutilla vapaapotkukuvion päätteeksi Vincent Onovolla oli oiva tilaisuus tuplata Klubin johto, mutta Vincent suti pallosta ohi avopaikassa.

Lopulta Klubin maltillinen peli tuotti tulosta, kun 87 minuutilla Hannu Patronen iski ottelun toisen osuman. Maalinedustalle vapaaksi jäänyt toppari nikkasi kauden avausosumansa Sebastian Dahlströmin lähettämästä kulmapotkusta.

Dahlström vaihdettiin välittömästi maalin jälkeen Aapo Halmeeseen. Muutama minuutti aikaisemmin Lassi Lappalainen oli korvannut Atomin kentällä.

KuPS ei saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle, vaan Klubin tiivis puolustus katkoi yritykset. Erityisesti topparipari Faith Obilor ja Patronen dominoivat ilmatilaa omassa boksissa.

– Meidän suoritustaso on kova, koska kaikki haluaa pelata jokaikisen pelin ja treeneissä on kova kilpailu pelipaikoista, kommentoi Hannu Patronen HJK:n puolustuksen suoritusvarmuutta.

– Ansaittu voitto tänään ja kohti tavoitteita ollaan menossa. Mutta europelit alkavat pian ja meidän on säilytettävä tämä taso ja parannettavakin vielä niin Veikkausliigassa kuin europeleissä, jotta kauden lopussa voidaan olla tyytyväisiä, totesi päävalmentaja Lehkosuo ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Voitolle Klubi venytti eron toisena olevaan VPS:an kahdeksaan pisteeseen.

HJK pelaa seuraavan ottelunsa torstaina 22.6, kun Töölön Telia 5G Areenalle saapuu vieraaksi hallitseva mestari IFK Mariehamn. Europelivastustajien arvonta on heti maanantaina.

Seuraava kotiottelu:
HJK vs IFK Mariehamn
To 22.6. klo 18.30
Liput edullisesti ennakkoon Tiketistä »

Demba Savage ja Sebastian Dahlström ja kolme pinnaa Savosta. #HJK

A post shared by HJK Helsinki (@hjkhelsinki) on

87´MAALI!!! Patronen puskee. (0-2) #HJK #KuPSHJK #Veikkausliiga pic.twitter.com/UeGmRDtEIj

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) June 18, 2017

20´ Siellä lepää Pelvaksen vuorenvarma pilkku. #HJK #KuPSHJK #Veikkausliiga (0-1) pic.twitter.com/510kHBQuhI