Parikka: Cup yksi kauden päätavoitteista

HJK-hyökkääjä Jarno Parikka kertoo, että joukkueessa on päällä hyvä valmistautuminen ja keskittyminen lauantain koitosta kohtaan. Cup-mestaruus on yksi joukkueen päätavoitteista, ja tuoreessa muistissa on jokaisella vuosi 2008, jolloin Suomen Cupin voitto käytännössä pelasti koko kauden.
– Ja myöskään viime vuoden finaalitappio TPS:lle ei todellakaan ole unohtunut. Joukkue haluaa nyt tehdä sen, missä se viime vuonna epäonnistui, Parikka kertoo.
– Vaikka aina on hankala puhua yksittäisten otteluiden merkityksestä, mutta kyllä lauantainen ottelu on juuri yksittäisenä otteluna yksi kauden tärkeimmistä.
Vastaansa HJK saa KuPS:n, joka on aina ollut vahva Cup-joukkue. Kaudella 2009 kuopiolaiset pudottivat juuri HJK:n jatkosta kotikentällään.
Vaikka tämän vuoden liiga ei KuPS:lla ole sujunut varmastikaan odotusten mukaan, lisää se vain savolaisten halua taistella paikasta europeleissä ensi kaudella.
– KuPS on erittäin vaarallinen juuri nyt.
KuPS ei onnistunut yllättämään HJK:ta pari kierrosta sitten liigassa, kun HJK otti ja eteni 1-0 -kotivoittoon. Silloin kuopiolaiset olivat Helsingissä pahasti siipirikkoisena. Lauantain otteluun joukkue saa avainpelaajiaan takaisin kokoonpanoon.
– Se on varmaa, että lauantain pelistä saadaan ihan erilainen peli kuin liigapelistä. KuPS pelasi Helsingissä kovalla asenteella ja teki meidän pelaamisemme todella hankalaksi aggressiivisuudellaan. Nyt lauantaina he ovat vain vahvistuneet, Parikka miettii.
Oman joukkueensa pelaamisen osalta Parikka korostaa ensisijaisesti tehokkuuden parantamista maalipaikoissa. Viime peleissä ei ole nähty samanlaisia maali-iloitteluja kuin kesän otteluissa.
– Ei siitä kuitenkaan mitään ylimääräisiä paineta oteta. Yritämme tehdä asiat yhtä hyvin ja keskittyneesti kuin koko kauden peleissä, ja sitä kautta uskon että löydämme tehokkuuden myös viimeisissä suorituksissa.

Suomen Cupin finaali
HJK-KuPS
La 24.9. klo 15.30
Sonera Stadium